Вход
София
Времето в София 10 o C

Извънредно в ПИК! Бойко Борисов от Мюнхен: Няма нищо по-хубаво в света, по-демократично, по-светло от Европейския съюз (ВИДЕО)

Извънредно в ПИК! Бойко Борисов от Мюнхен: Няма нищо по-хубаво в света, по-демократично, по-светло от Европейския съюз (ВИДЕО)

на 15.02.2018
56203
38
Извънредно в ПИК! Бойко Борисов от Мюнхен: Няма нищо по-хубаво в света, по-демократично, по-светло от Европейския съюз (ВИДЕО)
Автор: ПИК
15.02.2018
38
56203

"Няма нищо по-хубаво в света, по-демократично, по-светло от Европейския съюз", каза премиерът Бойко Борисов по време на  традиционната Конференция по сигурността в Мюнхен. Той взе участие в официалната вечеря за откриването на Конференцията на тема “Нови идеи за Европа”, както и в различни дискусии, посветени на трансатлантическите отношения и сътрудничеството в отбраната между ЕС и НАТО, отбранителния съюз на ЕС.

ПЪРВО В ПИК! Бойко Борисов се среща с чуждестранни журналисти (СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК! Бойко Борисов се среща с чуждестранни журналисти (СНИМКИ)

Министър-председателят Бойко Борисов се среща с...

на 15.02.2018

"Това са фактите. Поня съветите преди 5-6-7 години, може би за съжаление или за радост и аз като Ангела съм доста време на тези съвети", подчерта Борисов.

"Да ви кажа честно не вярвах на ушите си, когато толкова високопоставени политици в Европа си нанясат обиди. Всяка година в Европа има избори и ние не можем да придвижим някой въпрос, защото всяка година има избори", уточни премиерът.

"България е една много лоялна и дисциплинирана държава. България е държава, която стриктно спазва Маастрихтските критерии. Тук е гуверньорът на френската банка, финансовият министър на Германия и много други, които разбират от икономика и финанси. Ще кажа следните цифри: България има двадесет и няколко процента външен дълг. Няма бюджетен дефицит, има бюджетен излишък, 3,9% ръст на икономиката, рекордно ниска - под 6% безработица", каза премиерът.

"Убеден съм, че след акто години наред изпълняваме всички ангажименти, свързани с опазване на границите и спиране на бежанците, то трябва да бъдем приети в чакалнята на ЕС и Шенген. Трябва тези, които са отличници да получат и отлични резултати. С цялото ми уважение към Гърция, но не може те да са там, а ние не. Ако трябва и ние да станем недисциплинирани, че да ни обърнат внимание. Да дойдем и ние да кажем - дайте ни пари, дайте ни, ние сме фалирали", поясни министър-председателят.

"Имате изключително дисциплинарана държава на изток и на юг", заяви пред гостите в залата Борисов.

Той изтъкна, че основната тема на българското председателство ще бъдат Западните Балкани, Турция и Русия: "Западните Балкани по коридори 4,9 и 10, трябва да се започне инфраструкурата. Те са в Европа и колкото и да ги подценявате, няколко войни тръгват от тях. Напреженията, които са там имат само едно решение - бързо присъединяване към НАТО и ЕС. Считам, че е крайно време външната политика на ЕС да бъде на ниво, което да гарантира нашата сигурност. С моите уважения и към президента Тръмп, и към президента Путин, и към президента Ердоган - не може големите геостратегически играчи да се чуват всеки ден по телефона, а ние да събираме всеки ден кой колко квоти мигранти ще вземе и да се цепим на Вишеградска четворка и стари държави-членки", каза Борисов.

За последните пет десетилетия Мюнхенската конференция по сигурността, която ежегодно събира над 450 лидери от цял свят, се превърна в основен глобален форум за обсъждане на политиката за сигурност. Фокус тази година е поставен върху въпроси като ролята на Европейския съюз като глобален участник в отношенията за сигурност, заплахите пред международния ред, контрола върху въоръжението, включително напрежението, породено от ядрената програма на Северна Корея.

В българската делегация за Мюнхенската конференция по сигурността е и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Сподели:
Напиши коментар »
(38)
1
Ние БСПеерастите сме съгласни с това, но най добре се краде в Евразийския съюз, където плюнки като Гумен Ветото ни защитават от затвора!!
2
Омръзна ни вече да натрапвате ва българското общество глупотевините, измучани от Бай ДЖЕНДЪР- най-неграмотния корумпирания и НЕГРАМОТЕН политик в 1337-годишната история на България!!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
3
Остани там и ги управлявай и ще потънат в мрак!дебел лизач!
4
Прав е Генерала, ако не беше така на червените БСПеерасти, водени от импексовата барсала, копелдаците им нямаше да живеят там, а биха заминали за евразийския съюз. Където са крадливите мангали, там са и още по крадливите БСПеерадски джендъри. Плюят по Европа и Америка, но всичките крадат тук за да избягат там. Може ли някой червен боклук да ме опровергае или не!
5
не се кълни в тоя ес че свършва. дори в ссср не сме се клели толкова.... за сведение в народния съд 2 трети са били евреи, приятелите на цц, а герб отричат народния съд, лицемери
6
А запрете го за малко те тоа третополовия идиот, че ни срами навсеъде де се появи!!!
7
До скоро си мислих,че в детската градина пРецидента са го мла'тили с гаечен ключ по главата,ама съм бъркал.Мла'тили са го с 4-ри метрова тръба от скеле!!!!! Иначе няма как в толкова малко мозък да се побере толкова много прос'тотия.ИМПИЙЧМЪНТ!!!!
8
Няма по-голяма излагация и по-голям срам за България от Борисов и глупавите му "изригвания" по всички теми. Поне да си трае,за да не се излага пред чужденците.
9
Бойко в Мюнхен,а президента къде е?Както винаги-никъде,в нищото!
10
ДОКАТО ПРЕМИЕРЪТ ПРАВИ ИСТОРИЯ пРЕЗИДЕНТА ПРАВИ КЛЮКИ
11
А Президентът защо не е поканен?Аха - ясно защо е сърдит на Премиера и защо ходи по интервюта и ръси глупости. Прзидентската институция вече няма предишния авторитет - този Президент я превърна в ШЕРБЕТ.
12
бойко, шефа на мвр в шумен е като част от българската нациоална сигурност или турската???? кажи кога ще харижем кърджали с тази огромна джамия та да знаем кога да бягаме.
13
КАЖИ ИМ МУТРО КАЖИ ИМ. КАТО Е ТВОЯ ЕВРОСЪЮЗ. ТОЛКО СВЕТИНЯ. С КОЛКО ЛЕВА ЖИВЕЕ СРЕДНИЯ БЪЛГАРИН С КОЛКО ЛЕВА ПЕНСИОНЕРА С 50 ГОД ТРУД КАРА МЕСЕЦА. НАЛИ ИСКАШ ЕВРОЗОНА И ШЕНГЕН. ТИ СИ РЕШИЛ ДА ЗАТВОРИШ ДЪРЖАВАТА. С 200 ЛВ ПЕНСИЯ БАБАТА СЕГА КУПУВА 200 ХЛЯБА ПО 1 ЛВ. А ПОСЛЕ СЪС 100 ЕВРО ЩЕ КУПИ 100 ХЛЯБА ПО 1 ЕВРО НАКЪДЕ ВОДИТЕ НАРОДА ААА
14
ако не бяхме в ЕС, нямаше да откраднеш милиарди! Пей дитирамби за Съюза, няма да го бъде дълго. И ти, и любимата ти Ангела, и пияндурникът Юнкер вкупом убихте европейската идея.
15
Няма ли кой да му обясни на тоя че само глупости вее и се излага,а излага и цяла България.
16
Така е Бойко....Питай Българския народ,той ще ти каже най добре...Най гладния,най бедния,най мизерния ,най нещастния народ на планетата ЗЕМЯ..!! Няма нищо по хубаво от Еврейския съюз --СССР
17
на подмазвач от най-ниска категория. За едно потупване по рамото тоя неграмотник е готов да продаде и род и родина....
18
Стой си там и не се връщай .
19
Знаеш ли по време на соца -84g,моята баба можеше да си купи само 56 хляба ,а на колегата баба му 6/при цена 30 ст,/
20
както е казал някой - историята се повтаря като фарс! Много хубаво го беше казал другарят Георги Димитров: „Дружбата със СССР е тъй жизнено необходима като слънцето и въздуха за всяко живо същество”
21
И ДА СИ ВЗЕМЕШ ПОКАНАТА СА РУСКИЯ ПАСПОРТ.
22
На чии гръб Борисов се хвалиш, че България е дисциплинирана? На гърба на мизерстващите пенсионери, на гърба на опустошените семейства с емигрирали млади деца, на гърба на хората с най-ниски доходи в ЕС? По-добре да не сме "отличници", а да сме като гърците, с достойни възнаграждения и пенсии от 1000 евро, отколкото ти Борисов да се "перчиш", че сме отличници, в най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС? Ти Борисов днес получи звучна плесница от Президента Радев, но знай, той няма да спре до тук.
23
Извикали са го в Мюнхен да си правят майтапи с него. Днес и в Москва се посмяха с пожарникаря. Срам, срам, срам! ЗА ДЕРЖАВУ ОБИДНО!!!
24
22: Не ви ли омръзна само да мрънкате - няма такъв народ като нашия - мрън мрън - само не ми говори за пенсионерите че над 4 млн лв са дали на телефонните престъпници - само пенсионери - не съм чул работещ човек да си даде паричките.
25
Нинова е в Америка и я замества другата лайкучка Радев лаейки срещу Правителството
26
София /България кучета я яли! Да живее Мюнхен!
27
нещастник, Президента те насра с 3 изречения!!! Но не спира сега в Мюнхен шута забавлява началниците докато си хапват... отвратителна коминистическа торба с фашкии...
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Яростно лаят позитанските псета срещу Бойко Борсов, въпреки че добре знаят, че нищо не зависи от тях и никога няма да зависи, защото има една могъща икономическа и военно-космическа сила, която определя пътя на Цивилизования свят, част от който е и Европейска България. А Бойко Борисов да е жив и здрав, защото той е най-достойният ни политик и държавник след ерата на комунистическите кръволоци, чиято диктатура се равнява на 500 турски робства. НАТОвец
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
ох да ти начYкат глупостите, които рониш в устенцата ти!
32
За ТРИТЕ ПРАСЕТА и шайка, ЕС е най-хубавото нещо, което им се е случвало на Света. Не се заблуждавайте, че в Евросъюза НЕ ЗНАЯТ какви са ни политиците, какво правят и какви ги вършат/ Просто такива като тая Тиква и шайката му са им ИЗГОДНИ в управлението на България.
33
На приказки го докарва, но страната ни е най-корумпираната и с най-голяма престъпност в Европа.
34
Докато търпим тоя простак,държавата потъва.Бунт и кръв трябва да се лее.Да прогоним простотията и наглостта!
35
Наистина ББ е шута на ЕС. Ужасяващо неграмотен, страхлив, алчен, корумпиран, пидъл, бих казал, че е Злият гений на България. Луканов някога беше такъв, този го задмина. Няма да ни приемат в Шенген, казаха ги ясно по една причина, корупцията. От 30 милиярда дадени от ЕС на България, са откраднати само....27!!!! Как да не харесва ЕС, откъде ще има над 30 милиярда по сметките си. На него му се плаща от всеки бизнес, наш и чужд, за да работи, а парите се взимат от народа. Крайно време е, този бандит облечен във власт да бъде съден и имуществото му конфискувано. Както и парите.
36
Само,да не се обърка някъде и да каже,Вечна Дружба със СССР,Пардон ЕС
37
Каква метаморфоза претърпя този човек. С 2-ма дядовци - единия комунист , другия .антикомунист. Още 18 годишен става член на БКП. И явно толкова е вярвал в партията , че даже се отказва от пожарникарството , за да не хвърли партийната си книжка. После отива охранителния мутробизнес и става ортак и приятел с половината подземен свят в страната. После пък.....хоп и стана главен секретар на МВР и баш полицай. Брутална трансформация. Ей така , просто с едно щракване на пръстите.Гениално ,типично по Остап Бендеровски . А сега вече е върл демократ и......Какво ли ще е продължението ?
38
Жалък си Бойко.Ако ти си политик,то аз съм космонавт.Само чичко Путин ще ви оправи вас мутрите "политици".Остана ти малко време като пионка на ЕU.Сретен и той те гласи не си забравил НАЛИ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Минувачка крещи на полицай:
- Пред очите ви играят на комар, а вие просто отминавате!
- Госпожо, търсете глупаци някъде другаде! Вчера изгубих сто кинта и нямам намерение да опитвам пак.

няма нови новини
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
сега
1674
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещи думи за Орбан: До него сме! (ВИДЕО)
x
СВЕТЪЛ ПРАЗНИК! Почитаме свети Евстатий - един от най-прославените военачалници
x