ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Полфрийман с наказания в затвора - пробвал и бягство! Министър Кирилов и заместниците му не приемат мотивите на Калпакчиев

Темида

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Полфрийман с наказания в затвора - пробвал и бягство! Министър Кирилов и заместниците му не приемат мотивите на Калпакчиев

36614
на 20.09.2019
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Полфрийман с наказания в затвора - пробвал и бягство! Министър Кирилов и заместниците му не приемат мотивите на Калпакчиев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Пуснатият предсрочно убиец Джок Полфрийман е бил наказван през годините и за прояви, които са били оценени като опасни спрямо надзорно-охранителния състав, включително и за действия, които са били изтълкувани като опит за бягство. Това съобщиха от Министерството на правосъдието.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Ресорният министър Данаил Кирилов, заместникът му проф. Николай Проданов и зам.-директорът на Централния софийски затвор Десислав Трайков изразиха мнение, че австралиецът не е трябвало да излиза от затвора 6 години преди края на присъдата си.

„Моето впечатление е, че може би има някакви позитивни прояви в личността на този човек, но той не се е поправил”, подчерта проф. Проданов. По думите му съдебният състав в Софийският апелативен съд е посочил, че заради заличаване на наказанията поради давност или награди Полфрийман се води ненаказван, но сред тях има такива за „опасни действия спрямо надзорно-охранителния състав и действия, които са били изтълкувани като опит за бягство”.

Зам.-министърът посочи, че второто провинение е било в началото на изтърпяването на присъдата. Проф. Проданов отбеляза, че и през лятото на миналата година осъденият е имал наложени дисциплинарни наказания, които са пречка за упражняване на привилегии, свързани с намаляването на присъда.

Като „необосновано” определи пускането от затвора и правосъдният министър Данаил Кирилов. „Решаващият съд би следвало да представи на обществото задълбочено и детайлно своите мотиви. "Винаги съм изразявал позицията, че всички актове следва да получат достоен дебат в нашето общество. Ако нашето общество беше достатъчно реактивно и, бих казал, образовано като тези, към които се стремим, по такива въпроси обществото ни ще направи задълбочен дебат”, коментира Кирилов.

Както ПИК TV показа на живо, при излизането си от затвора днес австралиецът се държа нагло и "благодари" задочно на зам.-директора Десислав Трайков. „Благодарността е в кавички”, подчерта самият той, като напомни, че е писал „7 страници отрицателно становище” за Полфрийман и искането му да бъде предсрочно освободен.

Трайков хвърли оставка като и.д. началник на затвора заради гафа с осъдения за наркотрафик Будимир Куйович, хванат да кара кола към морето с фалшива шофьорска книжка. Днес той заяви, че „чисто от емоционален дисбаланс” официално е поискал да напусне изцяло системата.

Министър Кирилов обаче заяви, че първо трябва да мине проверката по случая: „Ще откажа да се приеме вина без доказателства”. По думите му и синдикатите вероятно ще протестират в защита на Десислав Трайков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК