ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Спецпрокуратурата погна Кирил Петков за скандала с двойното гражданство

АВТОРСКИ НОВИНИ

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Спецпрокуратурата погна Кирил Петков за скандала с двойното гражданство

121389
на 13.10.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Спецпрокуратурата погна Кирил Петков за скандала с двойното гражданство
Автор:   ПИК

Специализираната прокуратура е започнала разследване срещу Кирил Петков заради скандала с двойното гражданство. Това е станало още на 24.08.2021 г. въз основа на подаден сигнал. 

препоръчано

Молбата за сезиране на прокуратурата съдържала твърдения за извършено престъпление от Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката, описани подробно и в статия на вестник „Труд“ от 22.08.2021 г. Въз основа на това е образувана прокурорска преписка. Към нея е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа идентични твърдения. Това съобщават от спецпрокуратурата във връзка с многобройни журналистически запитвания по казуса.  

Сигналът за извършено престъпление от общ характер е разпределен на случаен принцип на прокурор от Специализираната прокуратура.

На 15.09.2021 г. наблюдаващият прокурор е постановил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт. Предстои приобщаването на относими към казуса документи, включително и от Конституционния съд.

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.   

 

Сподели:
Бомба x
Причини да се чувствате като в капан във връзката си Причини да се чувствате като в капан във връзката си
ПИК TV x
Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО) Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО)
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това