Вход
София
Времето в София 7 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Шефът на ГДБОП с нови разкрития за аферата "НАП-лийкс" - открити са страшно много уличаващи данни на компютъра на Кристиян Бойков. Поръчителят бил отвън и разследващите знаят кой е

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Шефът на ГДБОП с нови разкрития за аферата "НАП-лийкс" - открити са страшно много уличаващи данни на компютъра на Кристиян Бойков. Поръчителят бил отвън и разследващите знаят кой е

на 02.08.2019
93428
37
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Шефът на ГДБОП с нови разкрития за аферата "НАП-лийкс" - открити са страшно много уличаващи данни на компютъра на Кристиян Бойков. Поръчителят бил отвън и разследващите знаят кой е
Автор: ПИК
02.08.2019
37
93428

Шефът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов обясни защо прокуратурата е пуснала по медиите вчера информация от разследването за НАП-лийкс. "Трябва да излезе информация, защото тези лица обикаляха студията и тръбяха, че нямат нищо общо с информацията, която изтече за НАП. Така че нека види обществеността какви хора ходят по студията", каза пред бТВ той.

"Много са доказателствата, това, което изтече по медиите е една много малка част. Ясно е какво има в компютъра на този младеж. Този мейл от руски гражданин е в компютъра на този младеж, на камерата се вижда как той превежда думи от български на руски, за да изпрати това съобщение. Това е неговият компютър, не неговия, не вашия, категоричен е Спиридонов за Кристиян Бойков.

"Този случай показа как твоите системи за сигурност могат да се обърнат срещу теб. Всяко едно действие го има на компютъра. Има записи от камерите. Толкова много неща има на компютъра на този младеж, че няма да ми стигне времето да ги коментираме", посочи гл.комисар Спиридонов. 

На копютъра на Бойков са намерени манипулациите с езика, заяви той. Ние сме намерили следи, че на него е извършвана манипулацията, посочи той.

Нека адвокатът да си помисли, че има неща, които дават връзката с НАП и има неща, които не сме ги извадили, коментира Спиридонов изказването на адвокатката на шефа на ТАД Груп Иван Тодоров Ина Лулчева.

Излезе информация, че Кристиян Бойков е обучавал служители на ГДБОП. Но това не е вярно. Служител на ГДБОП е обучавал, но Кристиян Бойков не е присъствал на тези лекции за киберсигурност. Никога не сме работили с тази фирма, отсече Спиридонов. 

"Това е едно 20-годишно момче. Вероятно иска да бъде известен, може би е бил подведен от работодателите си. Много са нещата, които биха могли да допринесат за това негово решение. Но аз мисля, че в определен етап от досъдебното производство той може и да придобие друго качество. Например - на свидетел", заяви Спиридонов.

В шеговита форма с хитрост и лукавост е разкодиран компютъра на Кристиян Бойков. Чрез камерите за наблюдение са отключени паролите му, посочи още той. 

Фирмата е хаквала други фирми и ги е правила след това свои клиенти, те не работят от една страна с нас, ние се борим с това нещо, коментира шефът на ГДБОП твърдението на хора от ТАД Груп, които заявяват, че са колеги на антимафиотите от "Киберсигурност". 

Има много разговори с други хора, от които стават ясни още неща. Подходът на прокуратурата от вчера беше, че дава яснота и изважда доказателства от делото, за да покаже реално тези хора какво представляват, посочи още Спиридонов.  

На много места по света службите се стремят да стигнат до такива хора, но аз искам да ябосня на обикновения човек какво се е случило -  в случая е оставена една врата за гражданите, за да правят справки за себе си в НАП, каза шефът на ГДБОП. И уточни, че службата не следи фирмите, които се занимават с киберсигурност. 

Повторният обиск се наложи, защото стана ясно, че Кристиян Бойков няма как сам да действа по тази тема и от свидетелите става ясно, че има съдействие. По мнение на разследващите имат отношение тримата - Кристиян Бойков, Янков и Иван Тодоров, заяви той.

На въпрос вътрешно задание ли е било хакването на НАП, Спиридонов посочи, че поръчителят е отвън и скоро ще стане известен, разследващите вече имали представа кой е той.

Има квалификации към журналисти от бТВ дори, не били доволни от това как е отразена случката, разкри още той.

Сподели:
Напиши коментар »
(37)
1
ПАЗАРДЖИК Няма да КОЛИ Домашни Прасета а Държавни СВИНЕ от МВР и Държавна Сигурност ДАНС ! Пазарджик Възстава Срещу ГРОБАРИТЕ от ГЕРБ ! Ще се Лее КРЪВ ! УБИЙТЕ СВИНЯТА- НАТОРЕТЕ ЗЕМЯТА ! Мъртва Милиционерска СВИНЯ-Празник за Човешкия Род. Мъртво Семейство на Милиционерска СВИНЯ - Тържество за Българския Народ. Първо в Пазарджик, После и в Целия Задунайски Кенеф Предстоят Масови Празненства и Пищни Тържества ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
2
М-ИНЕТЧИИТЕ от ГДБОП Освен Качествено Ф-ЕЛАЦИО и Ф-ЕДЕРОС Друго не Могат да Правят ! М-инетчия в ГДБОП от Веднъж не се Става ! Искат Препоръки от Цял ДУХОВ Оркестър ! Шефа на Пазарджишките К-ОПЕЛЕТА от ГДБОП го Арестуваха в Момента на Изпълнение на Служебните си Задължения, Докато Прави Ф-ЕЛАЦИО на Наркодилърите с ДВЕ КИЛА КОКАИН, но го Покриха Защо е Комунистическа СВИНЯ Завършила РабФак в Москва. Дори го Върнаха на Работа Като Раззе-бана К-УРВА в ДАНС,Където се Пенсионира Поради Амортизация на ДЕБЕЛО ЧЕРВО ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР, а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
3
То е ясно кой ще е ,,вьншния порьчител,,...Бивол.Проста ,,милиционерска схема,, на Тиквата и Боко да им ,,затворят,, устата,че от времв на време единствените които изкарват някаква истина за тях и Шайката им..
4
Ахилчо, не се дръж сякаш цял випуск пазарджишки милиционери са ти се изреждали! Дай го малко по софт! Явно травмата е голяма, ама има си за тази работа психиатри!
5
Трябва да се обяви обществена поръчка за нови водоноски за народното събрание ,че старите с хакнатите сървари за нищо не стават!
6
отговор на коментар
До коментар 3 - Много си тъп... Комунист прост ! Външният поръчител е Цв.Василев , който е в Белград !
7
ОГЪН И ЖУПЕЛ. ДПС на масов протест в Кърджали срещу евтаназирането на прасета. Говори се че превантивната мярка ще застигне личното им прасе Делян Пеевски. Именно него се стараят да спасят научи ДИК
8
Между другото какво стана с записите на Мишо бирата ,Ало Банов ,пикаещите бивш земеделски министър,Артекс шоу и т.н или те стабилизират държавата и няма нужда да се разследват!
9
Този Спиридонов беше толкова жалък днес, че ако имаше възможност да го осъзнае, щеше да се гръмне! Не виждаш ли, че цяла България ти се подиграва и сте станали за посмешище бе, Спиридонов? А този така наречен сайт ПИК, откога е официален адвокат на "спец" прокуратурата! Тя наистина има нужда от адвокат, защото е потънала в тинята на блатото, ама опне да го правеше малко по-дискретно!
10
Фандъкова години наред си е хакнала пръскачките по парковете и градинките - всички поливат алеите и къпят минаващите и вместо по жега работят изключително напоително по време и след поройно дъждове. Абе кметице, ще умориш от вода всичко живо, анекса от 17% сигурна печалба,който осигури на Софийска вода се вдига многократно
11
Нека биволите започнат да заекват.....сега!
12
Първо-вижте кои телевизии пуснаха паролите за достъп до цялата изтекла информация от Н А П.Направиха го две телевизии, НТВ и „Е в р о п а“, близки до властта. Точно те публикуваха паролите. Те дадоха неограничен достъп до личните данни на хората. Какво прави „Тад гуп“ в комплекса, в който живее В л ад ислав Гор а н о в? Какво да си мислим? Иван Тодоров е лице на списание „Мениджър“, собственост на бизнес-ортака на Иван С ъ р иев -кръстникът на финан совия мин истър В л ад ислав Гор ан ов, който му даде да живее в неговия апартамент безплатно. За да излезеш в сп. „Мен иджър“ трябва да си в кръга. Нито мен, нито теб са снимали там. Тази фирма се е хранила от властта. Тя работи с властовите институции. Защо ще пускат теч? Какъв е интересът им?
13
биволицата Нинова е поръчителката , заедно с Йончева са мозъците на тази мръсна атака срещу държавата.
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Гешев усърдно въвежда екшън елементи в дейността на тази държавна институция и я превърна в нещо като Гешев брадържс. Сценариите стават все по-екшън.....Има някакво усещане за.....
17
Нищо чудно след време народа да говори , че ТАД груп са борци срещу некадърното управление , налагано от бойковците. Те ясно показаха неспособността на една ШАЙКА хора да се справят с проблемите. Такива доказателства виждаме НЕПРЕКЪСНАТО - гаф с Агенцията по вписванията , изтичането на данни , апартаменти с асансьори , избиване на здрави животни в Странджа , допускане на масова епидемия и липса на контрол........Списъкът е толкова дълъг и не се вижда края му. С простащина и лицемерие не може да се управлява и да се прогресира !
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
имаше куп подобни показни акции и при ЦЦ. И въобще, вирусите попадат и могат да живеят само в болни живи клетки. Здрава клетка, т.е.система - никога няма да допусне подобни атаки.
20
Както сте почнали,що не разкриете тайната на черните дупки?Или бермудския триъгълник?Явно имате плам(план).
21
Ако сЪ руснаците няма да се очудя!!’
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Този хубавец Иван Тодоров си загуби и работата със сандвичите завинаги от прекалено голям тарикатлък ..
24
България взема връх. Е наистина нема такава държава!
25
И , какво ОБЩО има “Мишо бирата“ или “Ало Банов“ ???????? И , те ли са ХАКНАЛИ на Мйкати ЕГНто или размера на “пичката „ ? И въобще - ТИ 8 извиняваш ли “АйТи Пиратството заради някой си бирата ??? Не „бонд ами MАЛО-UМНИК си !!!!!!!!!!!!
26
Страхотен ход на службите и прокуратурата !! Ха да видим сега ,как пишман адвокати , пишман експерти,пишман журналя, МЕДИЙНО ЩЕ МАНИПУЛИРАТ обществото ! Оляха се и беше крайно време някой да ги сложи на място.......Доказателствата са достатъчни и сериозни! Другото е долна манипулация ,заради ..много пари !!
27
Като чета ГЛУПОСТИТЕ на Спиридонов си мисля, НАИСТИНА ЛИ Е ТОЛКОВА ТЪП?! И се убеждавам, че НАИСТИНА е МНОГО ТЪП.....АМА МНОГО.
28
А ве кво СТАНА с хакнатите ПРЪСКАЧКИ ве ПИКинези.....онаа пача прокурорка с алкохолното лице-Стайкова.......да ви ПИКам на Цацаратурата шайкаджийска да ви ПИКам.....тъпунгери непоръбени
29
Че поръчката е от изток, вероятно от тъста на Ат. Чобанов, който е от КГБ. Работата на тези тримата от ТАД е криминална. Съд и Затвор. Справедливо е.
30
Алооу ГЕЙберастки ТЪП ПEДEPACИHO, как да нямат нищо общо, Бе EБAH ГЪ3.Нали навсякъде са замесени КРАДЛИВИТЕ и КОРУМПИРАНИ ГЕЙберасти НАЧЕЛО с ТИКВАТА бе ТЪПАНАР....И накрая специално за МАЛОУМНИТЕ ГЕЙберасти: ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО.....Ясно ли ви е БЕ, МАЛОУМНИ ИЗРОДИ?!
31
Google плаща 79 долара на всеки час, последната ми проверка беше 8 500 долара, работещи по 100 часа седмично в мрежата. Най-малкият ми брат е средно 11к от доста време и работи приблизително 24 часа седмично. Не мога да приема колко просто беше веднъж, когато се опитах. Това е моето основно събитие ... щракнете върху този раздел за иновации, за да получите повече тънкости, тази работа е изключително изненадваща. влезте сега.....................>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Когато се употребява думата ШАЙКА тя подхожда най много на БСП ДС най вярното ЯДРО на БКП което извърши преврата на 10 ноември под ръководството на КДС и Горбачов от СССР и до сега всички партии възникнали от БКП са под контрола на Решетников с който Нинова се консултира за избирането на президента Радев и получи неговото одобрение За това днес е трудно да се вземат решения дори и за самолетите Ф16 тъй като се чака добро от Русия Но в Пик е трудно да се нарече БКП БСП мафия на политическата парти БКП която е главната спирачка за европейското развитие на България със своите възрастни бивши а и настоящи политически дейци от най висок ранг А сЛАВИ Трифонов е новият проект който цели най младата част от народа да се противопостави на политическата система като използва незнанието и чрез историческите заблуди за преврата на 1944 г като романтична " част от историята ни още не може да каже истината за наложения ни социализъм както и на другите източно европейски държави с цел изваждането ни от ЕС и НАТО
34
След като се издъниха тотално,Гешев и компания сменят тактиката!Сега идва шантажа,плащане в брой, за да натопят шефа на ТАД Груп.Колко беше смешен и жалък Спиридонов,абсолютни лаици и непрофесионалисти,които нарушават Конституцията!
35
А този,така наречен "шеф",КОГА ще ИЗКАРА НЕЩИЧКО и за "непознатите-битите" БРАТОВЧЕДИ и техният БИАЧ????
36
А този,така наречен "шеф",КОГА ще ИЗКАРА НЕЩИЧКО и за "непознатите-битите" БРАТОВЧЕДИ и техният БИАЧ????
37
Интересно как от камерата в офиса и от дадения ъгъл,който снима се видя какъв е кода на компютъра и какво пише и превежда младежа? Всъщност камерите е добре да се запитаме първо дали записват звук и има опция за други екстри,в следствие на което вече може да се окаже,че да възможно е да се докажат тези неща,че са такива в действителност. Интересно е защо липсват коментари на IT специалисти по медиите относно случилото се?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 21986
архив

За младите девойки нищо не е така привлекателно, както дебелият търбух на заможния дядо.

няма нови новини
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
сега
1126
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Да ругаеш и блъскаш полицаи, а премиерът и МВР да ти се извинят? Може, ако си журналист в "Клуб Зет" и "Свободна Европа". Пияният Боришев към униформени: "Тъпанари, боклуци, тумбаци, ушеви, мразя ви! Освен че съм пиян, съм на наркотици!" После блъска униформен и... вика адвоката на Иванчева (ОБНОВЕНА/ДОКУМЕНТИ)
x
Какво се случва с организма, ако пием редовно доматен сок?
x