Вход
София
Времето в София -2 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бойко Борисов със силни думи на срещата "16 + 1" в НДК

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бойко Борисов със силни думи на срещата "16 + 1" в НДК

на 07.07.2018
328607
30
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бойко Борисов със силни думи на срещата "16 + 1" в НДК
Автор: ПИК
07.07.2018
30
328607

Премиерът Бойко Борисов посрещна лидерите на страните от Централна и Източна Европа и министър-председателя на Китай за срещата "16 + 1", която се провежда днес в НДК. Последен пристигна китайският премиер Ли Къцян, с когото вчера Борисов имаше продължителни разговори и постигна сериозни инвестиционни споразумения.

ПЪРВО В ПИК! Бойко Борисов посрещна премиера на Китай (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК! Бойко Борисов посрещна премиера на Китай (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов посрещна председателя на...

на 05.07.2018

"Целта на срещите във формата „16+1“ е да повишат брутния вътрешен продукт и доходите на гражданите. Искам това послание да прозвучи много ясно от София към всички мои колеги в Европа. Целим не разделяне на Европейския съюз, а напротив – колкото може повече Балкани да достигнат до доходите, които всички желаем да имаме. Това е целта на тези многостранни и двустранни срещи", заяви вчера премиерът Борисов, анонсирайки днешния важен икономически форум.

Срещата "16+1" бе открита от министъра на икономиката Емил Караниколов: "Отдаваме важно значение на инициативата като много добра основа за разширяване на сътрудничеството с китайската страна във високите технологии, инвестициите, селското стопанство, енергетика, туризъм и др. Това са основните теми на панелните дискусии, които ще се проведат по-късно в рамките на форума. Радвам се, че форматът на "16+1" беше учреден в България през 2015 г."

Премиерът Бойко Борисов се обърна от трибуната на форума с думите: "Фактът е, че този бизнес форум започва с 1500 фирми от всичките страни, които сме тук, точно отговаря на логото за задълбочаване на откритото, прагматично сътрудничество за преуспяващ просперитет. Седмата среща на формата "16+" цели укрепването на Европа и дава още повече възможности на тези страни, които сме по-назад в ЕС да наваксаме своята изостаналост".

"Западните Балкани не може да бъдем разглеждани като сами. Затова на подобни срещи и формати трябва да се знае, че това, което започнахме като тема - Западните Балкани, е безспорен наш успех. Темата за Балканите ще продължи да стои. Всички ние заедно можем, повдигайки своя брутен вътрешен продукт, изграждайки своята не само пътна, но и дигитална инфраструктура, да подобрим и стокооборота, и взаимоотношенията с Китай. Благодаря ви, че сте тук! Благодаря на китайския колега и на всички гости! Пожелавам успехи и на бизнес форума, и на това наше начинание!", заяви Бойко Борисов.

Китайският премиер Ли Къцян приветства форума с думите: "Огромно удоволствие за мен е да бъда част от осмия бизнес форум на страните от Централна и Източна Европа и Китай... Вдъхновени сме от факта, че във формата "16+1" сме постигнали огромен напредък. Радваме се на тласъка, на бързото развитие на бизнес взаимоотношенията и високата скорост в сътрудничеството ни, отколкото с някои други страни. Освен това има особен наплив във взаимоотношенията между хората. Това показва, че имаме пространство и възможност за допълнителни икономически и човешки взаимоотношения".

Премиерът Борисов и президентът Радев се срещат с китайския премиер</p><p>

Премиерът Борисов и президентът Радев се срещат с китайския премиер

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов ще се...

на 06.07.2018

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(30)
1
Великия международник до такава степен се е откъснал от БГ, че освен да кръстосва по света друго не прави. Единствено като си дойде у нас ходи да рита футббол или да реже ленти някъде.
2
Освен иронични усмивки, нищо няма да постигне Борисов. За 9-те години откакто той е на власт, Китай е инвестирал с Сърбия близо 3 млрд. долара, а в България - 160 млн.
3
Докато гербаджийската шайка е на власт, китайците няма да бъдат допуснати до инфраструктурни проекти в България. Борисов си има 4-5 “свои” фирми с които си строи. Бавно, скъпо, некачествено - няма значение, важното е, че се отчитат с 40% такса “благодарност”...
4
.........ТИКВАТА НА ТРИ СУЖУК!.....ТВА Е БАНКЯ....РАЗБИРАИ БУЛГАРИЯ !..... НАИ БЕДНАЯ....С НАИ МНО БРАИДАТИЕ БАИБИ....И....С НАИ МНО СИГАН !.....У....ТАПАТА ТАПА ТАПА ГЕИЗ УИРОПЯ КОЯ ТРУМПО ФРЪЛИ НА ВОФКА !.....ИЛИ ПЛАШТАИТЕ ИЛИ ВИ ФРЪЛЯМЕ НА РУСИЯ Е КАЗАЛ ТРУМПО !.....НАЧИ БАЦО ПУСРЕШТА НЕКВИ КОИ САМУ ГИ ПИПА С ПРЪСТО КОТУ СЛУГИНЯ У МОЛЛ !....ТВА Е ГАНЧИК !........ДРУГУТО СА БАНКЯНЗКИ ПРАДНИ !.....
5
.......СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ЦЕЛИ НА КИТАИ ....СА.....СВЕТА ДА Е КИТАИСКА ЖАПАНКА !.....НАЧИ СВЕТА А Е КИТАИСКИ !..... ........И $ ЗАТУВА ВЕЧИ Е КИТАИСКИ !.....КОИ НЕ ВЕРВА Е УТ СЕЛО БАНКЯ !.......
6
Бойку е нашето национално съкровище!
7
Гледам раята плюва. Да плюва, нали си плаща!
8
Миротвореца в дайствие няма нищо че целия свят му ссе подиграва а той си мисли че го величаят сега е на мода пътя на коприната за измислания генерал Миротворец няма значение че този път минавва от другаде но Китайците не са по ГЕШЕФТА като еврогейовете те ще му напомнят както и Путин му напомни че трябва да си знае мястото а не да се правят изказвания от него и от шайкката му кой е заплаха за мира а послле да ходи да се моли и да ги лъже че е сгрешил което не е вярно и да ги моли за помощ защото България е в положението на Украина от всякъде ни отхвърлят докато престъпници ни управляват а народа нека да си спи
9
Миротвореца в дайствие няма нищо че целия свят му ссе подиграва а той си мисли че го величаят сега е на мода пътя на коприната за измислания генерал Миротворец няма значение че този път минавва от другаде но Китайците не са по ГЕШЕФТА като еврогейовете те ще му напомнят както и Путин му напомни че трябва да си знае мястото а не да се правят изказвания от него и от шайкката му кой е заплаха за мира а послле да ходи да се моли и да ги лъже че е сгрешил което не е вярно и да ги моли за помощ защото България е в положението на Украина от всякъде ни отхвърлят докато престъпници ни управляват а народа нека да си спи
10
Казват на гербераджията, да не се притеснява, че и Кучето е светец
11
....Тролска полюция! Трябва да си понапънат малко закърнелите си мозъчета,че тези олигофрении вече се изтъркаха!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
боко знае ли, че всеки, който си е потопил пръстите в държавната китайската ппаница и после ги е близнал е разстрелян? Ще удържи ли дане ближе?
14
Какъв прост, дебилен народ, каква пасмина, не заслужаваща нищо да се прави за нея, нека си остане в червеното блато и да мре там........(отнася се за по-горе пишещите)
15
БОРИСОВ НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ ЦЕНТЪРА НА СВЕТА. ПОТИЧАТ ИНВЕСТИЦИИ, ФИНАНСИРАТ СЕ ПРОЕКТИ, ТУРИЗМА БЕЛЕЖИ РЪСТ, ПРИХОДИТЕ ЗА БВП СЕ ПОВИШАВАТ, РАСТЕЖА ЩЕ МИНЕ 5%, ВСЕКИ БЪЛГАРИН ЩЕ ПОЧУВСТВА ПО ДЖОБА СИ С ПОВИШАВАНЕТО НА ПЕНСИИ И МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ДОГОДИНА СТАНЕ 650 ЛВ. Е АКО КУТЕВ НЕ ВИ ВДИГНЕ ЗАПЛАЩАНЕТО, КАКВО ВИ Е ВИНОВЕН ББ?
16
Пълна мъгла на народа не се казва заема защо се взема и С КАКВО Е ОБЕЗПЕЧЕН ,мислено ли е как ще се връща,имаме ли нужда от тези кораби,защо и на каква цена китайците ще строят пътища.Какви са условията за рестарта на АЕЦ Белене и каква е екологичната опасност за България и икономическите ползи.Няма ли да ни ползват като депо за радиоактивни отпадъци.С заема от 1,5 милиарда май се сготвя ново КТБ и като се окрадат парите познайте колко земя ще вземат китайците,а алчните крадливи политици ще си избягат в имотите на запад.На ТЕЗИ ВЪПРОСИ ТРЯБВА ДА СЕ ОТГОВОРИ ,а не се спекулира с НАС НИ ГЛАСУВА ДОВЕРИЕ НАРОДА и още приказки за лека нощ и ужасно събуждане.
17
Айде стига глупости.Хвалите един прост пудел,или сте толкова тъпи че не се сещате.
18
Корни се пени, защото и е подпалена голямата дупара! Фурната е подгрята, свинкята импексова и да се дърпа и да се върти, ще я изядат! Опитва се да фалира БСП-ЕООД Корни и свине, по схемата на Импексите, за да лапне едни милиони! Еленка Станишковата, срещу комисионна, е предоставила офшорката си на Вирджините, ама дали и колко ще успее да прилапа Корни май няма да се разбере! Не е за първи път от касата на Позитано да отчитат липси!
19
Когато червените олигофрени започнат да хвалят Бойко, тогава вече става страшно! Ако пачаврите на Кутев се пенят това означава, че нещо положително се върши за България! Червените Бесове са Българофоби, за това мястото им е в Сибир, ама те избират САЩ и Вирджините, при накрадените пари!След Луканов, Беров,Виденов, Костов,Сакскуборготски,Станишев,Орешарски все погром! Случайно или не, но обикновенно, винаги са в комбина с ДПС! Последната издънка на мафията, селянка на 26 години с 4-5 апартамента и 2-3 гаража, придобила няколко Импекса, обещава светло бъдеще, дори и Сполуката за България на Лилов, щяла да ни се струва приказка! Специалисти по фалити на България са сътрудниците и в БСП-ЕООД корнелия и сие! Както казваше Луканов:Когато в България е добре БСП идва и я фалира!
20
Бе ,кокото и да се пънат червените тролетарии ,фактите са си факти - ББ е на среща с европейските лидери и китайския Премиер ,Румгрипенчо е с Деса по морето (за шкембе чораба и цаца) ,Курнела си е на село или е на таен сеанс при водещи психиатри (от което - крайно се нуждае). Това е живота.
21
За изпиране на изцапаните червосани пачаври, няма перилен препарат, единствено и само еднопосочен билет до Сибир! Интересна ситуация, получават рубли, а ги менкат за долари и евра и ги инвестират в офшорки близки до Елена Станишкава, Славуца, Брендо, Маргините! Цял квартал от червени фирми има на Вирджините, както в 90-те бе Австрия на мода!Децата на тези, които имат такива, са в управлението на офшорките, само импІотентният Славуца няма свой наследник там :)
22
Защо ме изтрихте ? Кое не е вярно - че червените не четат и пишат глупости, за да омаловажат успехите на Премиера, или , че Китай ще инвестира в БГ 1,5 млд.евро, което не се харесва на БСП и те злобеят.
23
Е вече ми се гади от тези балкани,вече разбрах,че и ние сме западни балкани,всички сме парлета!
24
СЕГА ПЪК, ДОВЕЛ КИТАЙЦИ И ИМ ВЗЕЛ 3 000 000 000 /МИЛИАРДА/ ? ОТ ЕВРОПА ЗА РЕГИОНА - ПАК ВЗЕ 3000 000 000 /МИЛИАРДА/ ! ВЗЕЛ ГИ, НО НЕ ЗА СЕБЕ СИ, А ЗА НАРОДИТЕ НА БАЛКАНИТЕ. ДА СЕ ПОСТРОЯТ МАГИСТРАЛИ И ЖП ВРЪЗКИ МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ В РЕГИОНА, ДА СЕ ВДИГНЕ БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО ИМ. СВЕТОВНА БАНКА, ЕВРОПЕЙСКА БАНКА, КИТАЙЦИ, ВСИЧКИ МУ ИМАТ ДОВЕРИЕ, ИНАЧЕ КОЙ ЛУД ДАВА ТАКА МИЛИАРДИ ? НА БСП И ПЕТ ЛЕВА НИКОЙ НЕ БИ ДАЛ! ДОКАЗАХА СЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ, КАК СЕ БОЯДИСВАТ СТАРИ МАШИНИ, И СЕ ПРИВАТИЗИРАТ ИМПЕКСИ.
25
Борисов винаги е със силни думи и слаби дела.
26
Пак ли със силни думи? Питайте тонрежисьора на пик.тв да ви каже, че усилвателите се амортизират.
27
Това вече се случи в Сърбия. Идват китайци да строят и инвестират, защото американските и европейски ДЦК се обезценяват, а те са кредитор и търсят други активи. Обаче балканските народи не работят и инфраструктурните проекти не вървят. Китайците усещат каква е работата и ги оставят да задлъжнеят, следователно имат и последната дума по въпроси като летища, пристанища......
28
Отвсякъде му се привиждат тлъсти пачки пари , които иска да открадне При това наддаване с парите на китайците няма да му мине номера На тях не им пука за за източна Европа и нашата немотия -имат си план и го следват А когато се краде от парите им бия през ръцете , а може и някъде другаде..:-))
29
На международни срещу той се държи като дебил, гледа в нищото или дреме на стола. Не говори чужди езици и не разбира нищо от това което чува в слушалките от преводачите. Знаем, че в голямата му къща в Банкя има само една настолна книга "Винету". Неговият речников запас няма повече от 10-15 думи в които преобладава буквата "ъ". Никаква стилистика, неправилен изказ. Лошо говори дори на хераковски диалект ( роден е в с. Хераково, общ. Божурище). Работещите в ПИК искат да направят от този Примат нормален човек. Трудно ще им бъде, той вече не вдява. Беновска съм.
30
Горещо се моля за нашия Пръв и виден ръководител да живее поне 120 години, да ни управлява до полуда и забрава. Докато не остане и един жив българин. Той е нашето съкровище и спасител но на душите ни. Телата ни отдавна е продал. Продал е всичко българско за да го потупват по дебелия такова, да го държат защото знаят, слушка ли слушка. Такъв в ЕС друг няма. Такъв шут и палячо, толкова неук, дървен и корумпиран. В ЕС знаят, че сме най-бедни и умиращи но не им дреме. Правят се, че не виждат разрухата в България, корупцията и пълния срив на държавността. И че мафията си има държава. Не им пука, бали тяхното става, защо да се тормозят за някакви българи!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Какво е мнението ви за протестите в България?
архив

- Женен съм за стоножка. - въздъхна мъжът прескачайки новият чифт обувки на съпругата си.

няма нови новини
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
сега
2502
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Шефът на МВР Младен Маринов пред ПИК с последна информация за обстановката в страната: Протестите приключиха, всичко е спокойно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Ето кой размер издава дали мъжете са кръшкачи
x