ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов на поредна спирка в обиколката си из Пиринско. Симитли го посрещна с "Твърдо зад вас сме" (ВИДЕО)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов на поредна спирка в обиколката си из Пиринско. Симитли го посрещна с "Твърдо зад вас сме" (ВИДЕО)

492858
на 08.01.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов на поредна спирка в обиколката си из Пиринско. Симитли го посрещна с Твърдо зад вас сме (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов е на поредна спирка в обиколката си днес из Пиринско. Посрещна го кметът на Симитли, който му показа стадиона на града и му разказа за всички подобрения.

препоръчано

Чакаме до ден-два да започнем строителството на моста. Благодарение на вас ще направим един модерен мост, обясни Апостолов.

"Твърдо зад вас сме", обърнаха се насъбралите се хората към премиера.

Близо 1 млрд. лева е образователната инфраструктура. Това е като църквата - миряните се радват като влязат в реновирана църква. И в детска градина като идеш, да ти се приходи, коментира Борисов.

"СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Симитли разполага с една от най-модерните материални бази в цялата страна. Цялата училищна сграда е санирана и с подменена дограма. С близо 2 млн. лв. от Програмата за развитие на селските райони бе направен основен ремонт на двора на учебното заведение. Изградени са класни стаи на открито, беседки, сцена. Има игрища за футбол, баскетбол, волейбол, тенис, както и лекоатлетическа писта. Обновен е и физкултурният салон. Наскоро МОН отпусна още 60 хил. лв. за пълен ремонт на 5 класни стаи.
В училището се обучават близо 800 деца, а учителите са около 200 души. Радвам се, че повече от половината от тях са изявили желание да се ваксинират, щом дойде техният ред. Предподавателите също така ми споделиха, че се усеща благоприятният ефект от двойното увеличение на учителските заплати, което бе наш основен управленски ангажимент", посочи премиерът.

Над 60 параклиса сме направили за последните години, похвали се кметът.

За радост броят на оздравелите е трайно по-голям. И мерките не пречат на живота, животът си тече. Виждате в другите държави как е, коментира премиерът. 

Кметът пък обясни, че са направили списъци за ваксинациите на учителите. 

Пенсионерите са много доволни от добавката от 50 лева, бяха единодушни хората от града.

В тази пандемия само добрина и солидарност, сега е друг светът, мрат хора, Бог да ги прости, трябва да сме максимално солидарни. Затова от парите на данъкоплатците даваме, за да помагаме, казва Борисов.

Най-добият премиер сте, в хор се обърнаха дамите към Борисов.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 297
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това