Вход
София
Времето в София -2 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Велик ден за България - приеха ни в чакалнята на Еврозоната. 10 000 скандират "Бойко!" пред Министерски съвет (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Велик ден за България - приеха ни в чакалнята на Еврозоната. 10 000 скандират "Бойко!" пред Министерски съвет (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 10.07.2020
197774
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Велик ден за България - приеха ни в чакалнята на Еврозоната. 10 000 скандират "Бойко!" пред Министерски съвет (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
10.07.2020
0
197774

Над 10 хиляди души скандират "Бойко" пред Министерски съвет, а само преди минути стана ясно, че страната ни е приети в чакалнята на еврозоната. 

В момента на площада има над 10 хиляди души, не само от структурите на ГЕРБ, но и граждани, които искат оставката на Румен Радев. На място са и депутатите от партията, които повеждат множеството. 

"Да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!, категорични са от ГЕРБ.

Главният редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова сподели на живо от митинга на ГЕРБ, че при разговори с хората, които са дошли, възмутени от думите на Радев. Повечето хора са се организирали с плакати "Рублев вън". 

Депутатът Маноил Манов призова хората да не търпят подобно отношение. „Няма свещени и запазени хора, единствения човек който има пълен имунитет това е президента. Той си позволява да говори затова, че разделяме обществото, той си позволява да ни дели на хубави и лоши, на негови подчинени, които не могат да бъдат проверявани от прокуратурата. Ние нямаме секретни документи в касите“.  

Пред хилядите събрали се на площада пред Министерски съвет, Манов заяви, че не може да се правят извадки, защото България е само една, за всички нас. 

Хилядите събрали се скандираха "оставка" на Румен Радев. 

Цвета Караянчева избухна: Не сме мутри. Румен Радев срина една институция на 140 години – НСО. Аз работя с тези момчета, а той ги обижда. Той е двете лица на една карта, едно говори, а действията му показват друго. Превърна президентството във фирма за лобизъм.

Няма да позволим в тази държава отново да се върнат онези, които наричаха лумпени, Манолова ги наричаше платени лумпени и сега е с онези от Дубай с обвинения, леви и десни. Някой иска да ни отклони от Европа, борбата срещу организираната престъпност, където рови МВР и прокуратурата. Г-жа Нинова ли пази демокрацията, която й беше отнела много. Аз не съм мутра, моето семейство не е мутра, хората които ни подкрепят не са мутри и чакат искат извинение от Румен Радев. 

Бъдете силни, премиера води държавата и никой няма да ни отдели от европейския път и по-доброто бъдеще. 

"Мутри ли сме, че направихме всичко възможно да преминем кризата и да опазим живота и здравето на хората", заяви министър Деница Сачева. 

Поводът да се съберем днес е тежката разделителна линия която черта Румен Радев и социалистическата партия. Хората стоят разделени и се псуват, това ли искаше Румен Радев. Това са плодовете на неговия труд. Ние щяхме да ви спрем да дойдете тук, ако Радев вчера не беше нарекъл над 1 милион български граждани, които нарече „мутри“ и ни каза „мутри вън“, къде навън, къде да отидат тези хора. Не сме дошли да мразим други хора. Ние няма да позволим мафията да си върне държавата, защото от няколко месеца четем, че Васил Божков иска да си върне България, няма да му позволим“, заяви Тома Биков. 

Имаме един президент, който разделя нацията. От другата страна на площада отново са наши братя, заблудени хора. Помните ли преди 20 години за колко години ходехме до българското Черноморие, отнемаше ни 6-7 часа, а сега отиваме за 3 часа“, заяви заместник-министър Нисолай Нанков. Той припомни как по времето на Станишев и Орешарски европейските фондове бяха спрени.  

Цялата група на ГЕРБ днес е на митинга в подкрепа на демокрацията е европейският път на България, който Радев, БСП и кликата около тях се опитват да спънат

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17332
архив


Детективът, специалист в преговорите, пристига на местопроизшествието.
- Каква е ситуацията? - пита той.
- Тежка! Двама са се барикадирали във винпрома, имат заложници - казва шефът.
- Имаме ли контакт с тях? - пита специалистът.
- Говорим с някой, представя се като Вуте.
- Какви са исканията им?
- Идея си нямам, трети ден ги формулират.

x
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
x
Сигурни признаци, че партньорът ви си мисли за друга
x