Вход
София
Времето в София 2 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вицепремиерът Томислав Дончев и четирима министри на килимчето пред депутатите - от БСП с нов опит за скандали и суматоха в залата (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вицепремиерът Томислав Дончев и четирима министри на килимчето пред депутатите - от БСП с нов опит за скандали и суматоха в залата (ОБНОВЕНА)

на 14.02.2020
31289
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вицепремиерът Томислав Дончев и четирима министри на килимчето пред депутатите - от БСП с нов опит за скандали и суматоха в залата (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
14.02.2020
0
31289

Вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на регионалното развитие Петя Аврамова, на социалната политика Деница Сачева, на образованието Красимир Вълчев и на околната среда Емил Димитров отговорат на въпроси на депутати по време на днешния парламентарен контрол.

От БСП се опитаха да сътворят пореден скандал, напълно некореспондиращ със спокойния и почти монотонен петъчен парламентарен ден. "На какво основание ДАНС е подслушвала един генерал от НАТО? Премиерът Борисов отговаря за ДАНС. Да обясни, защо отива в Комисията по службите, а не при премиера? Задавам въпрос, защо ДАНС е подслушвала президента! Той знае", повиши тон и размаха пръст от трибуната червеният депутат Антон Кутев, който остана недоволен, че негов въпрос към Бойко Борисов, е бил върнат и препратен към парламентарната комисия, за което обвини Цвета Караянчева. 

Тя пък обясни, че този въпрос бил разгледан на председателски съвет, който взел решение той да не бъде зададен в залата.

Томислав Дончев ще отговаря на два въпроса - относно Държавна агенция "Безопосност на движението по пътищата" и относно машинно гласуване на изборите за народни представители през 2021 г. Той обясни по първото питане, че тази агенция е направена по съвет на европейските ни партньори, а за това е получила поздравления от ЕК. Важен компонент от работата й бил разработеният доклад с концепция за пътната безопасност.

Георги Свиленски отново взе думата и нападна напълно безпочвено и с ярост премиера Борисов, заради което получи забележка от Цвета Караянчева. 

Корнелия Нинова прочете декларация, но замаскирана като въпрос, относно машинното гласуване. Тя отново си позволи да говори от името на българския народ въобразявайки си, че е говорител на цялата нация. Все пак накрая тя попита дали има някакъв график за пълното въвеждане на машинното гласуване. 

"Машинният вот създава предимства - решава проблема с невалидната бюлетина, решава и радикално проблема с протоколите. Но той не е панацея. Има предимство, но то създава и допълнителни рискове. От сряда министерски съвет ме натовари, заедно с ЦИК, да организираме процеса за придобиването на машините, има време, ще ги доставим. Народното събрание също има доста работа. Ще даде ли рамка Народното събрание какъв тип машини да се купят? Има машини за сканиране, има вариант с машина, където има хартиен отпечатък или изцяло електронно. Има много тежки въпроси - какво правим с гласуването в чужбина, с малките секции, с подвижните секции? Машините ще бъдат придобити от държавата, това няма спор", отговори й Дончев. 

Антон Кутев изчете декларация от името на БСП. В нея социалистите изразявали сериозните си опасения, че медийната среда била отровена, защото Валери Симеонов посочил поименно журналисти от две медии, че били корумпирани - Антон Хекимян и Венелин Петков от Би Ти Ви, както и "Капитал" на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев. "Няма основание тези журналисти да бъдат заподозрени в каквото и да е престъпление", защити Кутев хората на Сорос и "Америка за България".

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството отговори на въпроси относно проектирането и строителството на необходимия за водоснабдяването на десетки селища в Ловешка и Плевенска област язовир "Черни Осъм" и продължаващи проблеми по прилагане на разпоредбите на Наредба № 4 от 14.09.2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи.

Деница Сачева отговаря на питане на депутата Антон Кутев за социалните услуги. Колегата й в образованието Красимир Вълчев е питан от депутатката от "Воля" за часовете по сексуалното образование в училищата. 

Емил Димитров имаше три питания днес - за трагичното състояние на сметището в кв. "Бистрец" в град Враца; за експлоатацията на "Депо за неопасни отпадъци и Инсталация за биологично разграждане по закрит способ" на територията на с. Шишманци, община Раковски, област Пловдив; за Национален парк "Централен Балкан".

Вижте какво каза Томислав Дончев в кулоарите на парламента:

Сподели:
свързани новини
Томислав Дончев: Приехме машинното гласуване с отвращение Томислав Дончев: Приехме машинното гласуване с отвращение
Приехме машинното гласуване с отвращение, защото...
на 13.02.2020
Последни новини
Най-важното
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 15164
архив

Тъща уговаря зет си: - Зетко, като умра, изгорете ме, а прахът ми разнесете тук, по двора... - Да, бе, да! Като излезе вятър, пак да се намърдаш вкъщи...

няма нови новини
Днес: 305
hot
най-четени новини в момента
сега
2451
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Ето какви мерки взе Съветът по сигурността, свикан извънредно от премиера Бойко Борисов заради коронавируса (ОБНОВЕНА)
x
Ето от какво се страхуват мъжете в секса
x