ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Здраве

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

19457
на 26.11.2020
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и председател на ПГ на партията д-р Даниела Дариткова, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и областният координатор на ГЕРБ-София Тодор Кръстев приеха днес два апарата за извличане на кръвна плазма и консумативи за близо 200 донори. 

препоръчано

Апаратите ще бъдат дарени на районните центрове в Плевен и в Стара Загора, каза Даниела Дариткова.

Дариткова припомни, че за двата апарата са дадени почти 170 000 лева от партийната субсидия. Дарението беше направено по предложение на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, каза още тя. 

Тя обясни, че двата апарата, ще бъдат дарени в Плевен и Стара Загора, защото в останалите центрове по трансфузионна хематология в страната, вече са се оборудвали с такива апарати.

"Има затруднение, че това се случва само в центровете в Пловдив, София и Варна", отбеляза още Даниела Дариткова.

"Ние сме в постоянна комуникация с медицинските специалисти и с щаба. Готови сме да откликнем на всяка една потребност за закупуването на апаратура. Наши членове са доброволци и правят дарение на лечебните заведения. На този етап съм убедена, че сме задоволили нуждата от такива апарати", отбеляза още Дариткова.

От своя страна Цветомир Паунов благодари на фирмата, която е успяла да достави в бързи срокове апаратите от чужбина.

"За по-малко от седмица успяхме да доставим апаратите, заедно с консумативите. Вече имаме наличности на всички апарати, които са заявени за България. Имаме готовност да започнем и монтаж от понеделник в Плевен и Стара Загора", отчетоха от фирмата-доставчик.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 295
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това