ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бойко Борисов за "Промяната": Финансовата катастрофа на Асен Василев е непреодолима! Пълен провал за две години - една велоалея нямат построена, унищожиха всичко (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ТОП НОВИНАТА

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бойко Борисов за "Промяната": Финансовата катастрофа на Асен Василев е непреодолима! Пълен провал за две години - една велоалея нямат построена, унищожиха всичко (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

84664
на 01.09.2022
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бойко Борисов за Промяната: Финансовата катастрофа на Асен Василев е непреодолима! Пълен провал за две години - една велоалея нямат построена, унищожиха всичко (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

От ГЕРБ дадоха извънреден брифинг, на който разкриват поредните схеми на скоропостижно приключилото управление на "Промяната".

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Томислав Дончев започна, че не знае дали на фона на високия политически наратив, е обърнато внимание като драмата с липсата и цената на дървата за огрев. 

"Трябва да бъде възстановен старият модел. Сходна е ситуацията с мигрантския натиск. Ако бъде възстановен моделът, който работеше до 2019 г., подобен мигрантски натиск, нямаше да има. И тук добрите нови решения са старите решения", коментира Дончев.

"Правителството на ПП завеща кризи във всички сфери на обществения живот. Една от тях е в сектор "Енергетика". Днес повече от всякога, България се нуждае от бързи и компетентни действия. Ние от ГЕРБ и нашите партньори от СДС сме показали, че знаем и можем да изведем страната ни от криза. Правили сме го преди, ще го направим и сега", коментира Теменужка Петкова.

Тя отбеляза, че енергийната криза у нас, се наблюдава в два аспекта. Първият се очертавал като проблем с доставките на газ. 

Петкова засегна и темата с доставките на свежо ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй". Петкова напомни, че процесът по диверсификация, е започнал през 2018 г., а не с Кирил Петков, както твърдял той. "Ние считаме, че в този момент, в който е важно да се гарантират доставките на свежо ядрено гориво, трябва да се ускори този процес по финализиране на диверсификацията на свежо ядрено гориво", изтъкна тя.

Петкова съобщи шокирано, че вчера цената на електроенергията, е бил над 1100 лв. за мегаватчас.

"Рецептата е да има стабилно управление на страната. Стабилно управление без ГЕРБ-СДС, е невъзможно", завърши Петкова.

Деница Сачева пък допълни, че хората са изплашени за първи път след 1997 г. и зимата на Жан Виденов, как ще плащат сметките си.

Поради цените, за които говорим, поне 400 000 души ще имат нужда от енергийно подпомагане, изтъкна Сачева. 

"Резултатите от тяхната политика на "Промяната" и на Корнелия Нинова, доведе до пълно объркване в сектор "Дърводобива" и прекратяване на практиката само държавни предприятия да добиват и продават дърва. Миналата година по това време един кубик е бил 90 лв., сега е почти 200 лв., пелетите са почти 1000 лв. за тон“, продължи Деница Сачева.

"Състоянието на икономиката и финансите, се наблюдава едно влошаване. За мен държавата има нужда от лечение, но не от шамани, а от прецизни хирурзи. Голяма част от инфлацията е европейски проблем, но в България, поради шаманите, които управляваха доскоро, е двойна“, посочи Александър Иванов.

"Шаманите докараха България до ситуация на безизходица в публичните финанси“, изтъкна Иванов.

Той заяви, че от ГЕРБ категорично няма да вдигат данъците, ако те получат отново властта след изборите на 2 октомври. Иванов изтъкна, че той и съпартийците му разполагат с нужния опит, за да изведат страната от кризата, завещана от "Промяната". 

"Популизмът излиза скъпо", отчете Александър Иванов.

"България в момента минава втора година, в която тя няма свежо европейско финансиране - нито по европейските програми, нито по Плана за възстановяване“, отчете Томислав Дончев.

Развитието на местния добив е един от водещите ни приоритети. Ние по искане на компаниите, които търсят и проучват, поискаха увеличаване на срока за проучване, припомни Теменужка Петкова за добива на газ от български находища.

"Този въпрос ми го задават по няколко пъти на седмица. Айде на първо място народът да се произнесе на коя политическа сила колко власт ще даде. Единственото, което мога да ви обещая е, че ние коалиционни преговори против някой друг, няма да водим“, отговори Дончев на въпрос на репортер на ПИК TV!

"Останах с впечатление, че ми задавате един и същ въпрос втори път. България е залята от кризи, има теми, по които трябва да има национален консенсус", заяви Дончев.

След това в залата влезе председателят на партията Бойко Борисов. Той благодари на екипа, ръководен от Томислав Дончев, който е работил за изготвянето на тези мерки.

"Основният ни спор е с партията на посредниците, тя ни върна посредниците в газа, тока, в нефта. Всичко се случва в полза на Руската федерация и както техните ръководители се опитват да го обясняват, когато фактите говорят, страда народът. В трите кризи, които ни връхлетяха, ние се справихме най-добре в Европа“, изтъкна Борисов. 

И се похвали, че вчера шефката на Европол, е дала за пример акция по нелегалния трафик на мигранти, от 2020 г. 

"От нулева миграция, сочени за пример, ние в момента виждам усилията на МВР, като се заработиха след Бойко Рашков, това е резултат от управлението на партията на посредниците. Същата финансова криза, перфектната буря, имаме в тригодишната рамкова прогноза на Министерството на финансите. До едно, което сме говорили последните 6-7 месеца, го има тук. Ако някой ви гледа в портфейла днес, имате много пари. Но след 15-и, ще видите колко имате. Ние не позволявахме да се вдигне инфлацията и затова парите на пенсионерите бяха истински. Популизмът е много заразен“, продължи Борисов.

"България в момента пръска кръв от неразумното управление на финансите. И не е сигурно дали 15-те милиарда пазарите ще ни ги дадат или ако ни ги дадат, на каква лихва. Финансовата катастрофа, която ни завеща Асен Василев, е непреодолима. Тук става за антикризисно правителство, което да ни преведе през зимата. 

"Изборите са в ръцете на правителството на Румен Радев. Ако те направят изборите честни, помните как три дни броиха 0,8% на ИТН. Как става това? Става с флашките и със софтуеъра и машините, които ги охраняваше Бойко Рашков. Ако се проведат честни избори... Няма сфера, в която да сме били по-добри. За две години "Хемус" вече можеше да е почти готова, "Струма" - почти готова. Еконта щеше да си прави летище в Русе, ходете да кацате там. Пълен провал за две години! Една велоалея нямат построена, унищожиха всичко. И най-голямата катастрофа ще е "Струма". Това ни причиниха. Как и кой вчера изпрати трите национални телевизии на Кирил Петков - като какъв? Той не е премиер, не знам даже дали е председател на неговата партия, кой накара трите телевизии да отидат пред дома му, да запишат неговото мнение? Що не ги пратихте в Банкя, пред Коцето, пред ДПС, на "Позитано"... Какъв е Кирил Петков за вас? Началник? Той по халат, по чехли ли излезе? Кексче нещо почерпи ли ви? Не се заяждам, знам, че това е унизително за вас, но е факт. Това не е равнопоставеност, това са жалки факти“, отсече Бойко Борисов.

"Не съм видял друга партия да си е сложила програма. Показаха ли ви някаква програма или само на парче, за да го има в новините? По всяка тема, всичко сме го направили в програма“, отговори той на въпрос на ПИК.

"Кое наложи да се вдигнат цените при положение, че си производител? Газа ще го реша за часове така, както съм го решавал винаги. И като сравнявате моделите, сравнете тарифите по време на нашето управление“, изтъкна Борисов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК