ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Кворум от раз в последния работен ден, социалистите на Нинова пак искат Борисов и Фандъкова в парламента - отрязаха ги (ОБНОВЕНА)

Епицентър

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Кворум от раз в последния работен ден, социалистите на Нинова пак искат Борисов и Фандъкова в парламента - отрязаха ги (ОБНОВЕНА)

27561
на 19.02.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Кворум от раз в последния работен ден, социалистите на Нинова пак искат Борисов и Фандъкова в парламента - отрязаха ги (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

В последния работен ден от седмицата депутатите започват промени в законите за съсловната организация и професионалната дейност на психолозите и за пътищата. Обсъждат и годишната програма за участие на Република България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз през 2021 г. 

препоръчано

Кворумът днес беше събран от първия път. В зала се регистрираха 123 народни представители, а Николина Ангелкова се регистрира дистанционно. Така 124 депутати дадоха началото на петъчния пленарен ден.

Красимир Ципов от ГЕРБ направи предложение за процедура, а именно поименна проверка.

От името на БСП депутатът Иванов излезе на трибуната и се опита да се заяде с Цвета Караянчева. Тя поиска две точки да бъдат включени в дневния ред, но социалистът не й даде възможност да прочете какви са те. Караянчева му спря микрофона, защото се оказа, че някакво предложение на червените, също ще бъде подложено на гласуване дали да намери място в дневния ред днес.

Оказа се, че това предложение отново е, за трети път тази седмица, привикването за изслушване в пленарна зала на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова.

166 депутати участваха в гласуването. 59 бяха "за", 90 натиснаха копчето против, а 17 души се въздържаха.

Георги Свиленски излезе на трибуната след гласуването и поиска да се гласува тяхното предложение за идването на Борисов и Фандъкова, което оказа се, че не е така, защото то било тяхното предложение, но прочетено от Караянчева.

Лъчезар Иванов от ГЕРБ взе думата след това. "Прочете правилника. Там много ясно е казано, че след като в предния ден е прегласувано, трябва да мине един месец, за да може да се гласува пак", припомни какви нарушения нагло газят от БСП с фиксирането си в Борисов и Фандъкова.

Все пак искането на БСП беше подложено на прегласуване. От общо гласували 173 депутати, този път 69 бяха "за", 92 против, а други 12 се въздържаха.

Крум Зарков изпадна в дива ярост и обвини Цвета Караянчева, че гази Конституцията. Това стана причина тя да изключи микрофона на викащия с гневен тон червен депутат.

След това в стегнат порядък, бяха приети допълненията към закона за пътищата. Така вече собствениците ще могат да уведомяват КАТ да ги отпише от регистъра, когато са продали колата си. С промяната продавачите ще могат да защитят правата си, като в регистрите на моторните превозни средства ще се отразява промяната на собствеността.

От "Воля" прочетоха декларация от трибуната, по случай на тъжните 148 години от обесването на Васил Левски.

За да не останат по-назад, от БСП също прочетоха декларация, посветена на днешния ден. Тя беше прочетена от Анастас Попдимитров, срещу когото скочи партийната организация на Враца, защото той беше посочен лично от Корнелия Нинова за водач на тамошната листа.

От "Обединени патриоти" също прочетоха декларация. Тя обаче беше на съвсем друга тема - посещението на евродепутата на ДПС Илхан Кючук в Скопие и срещата му със Зоран Заев, който пък похвали ДПС. Патриотите остро възнегодуваха на посещението, думите и действията на Кючук. По този начин ДПС торпилирали приетата декларация от 44-ото Народно събрание, както и националните интереси.

На първо четене беше приет и законопроектът за съсловната организация и професионалната дейност на психолозите. Повече от час на трибуната се изказваха само и единствено депутати от БСП. Въпреки заричанията им, че няма да подкрепят предложения законопроект, той мина с гласовете на останалите парламентарни групи.

Подир това се пристъпи към обсъждането и годишната програма за участие на Република България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз през 2021 г. 

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това