Вход
София
Времето в София 13 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова свика пленум на новия Национален съвет - избира си еднолично Изпълнително бюро на БСП. Бистрят позора на Елена Йончева и евросоциалистите (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова свика пленум на новия Национален съвет - избира си еднолично Изпълнително бюро на БСП. Бистрят позора на Елена Йончева и евросоциалистите (ОБНОВЕНА)

на 11.10.2020
71473
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова свика пленум на новия Национален съвет - избира си еднолично Изпълнително бюро на БСП. Бистрят позора на Елена Йончева и евросоциалистите (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
11.10.2020
0
71473

След звучния шамар, който президентът на ПЕС Сергей Станишев и любимката на Корнелия Нинова и днешна евродепутатка Елена Йончева й зашлевиха в Брюксел с позорната резолюция, отхвърляща позициите й за т.н. Истанбулска конвенция и настояваща за узаконяването на антибългарската организация ОМО "Илинден", ромските катуни и мигрантския поток, лидерката на БСП свиква първо заседание на новия Национален съвет, за да си избере Изпълнително бюро.

Най-критичният тест за Корнелия Нинова

Най-критичният тест за Корнелия Нинова

Гласуването в Европарламента утре е тест.

Следете...

на 07.10.2020

Нинова прави това 2 седмици след 50-я конгрес на столетницата, който потвърди преизбирането й за председател, избран от цялата партия на първите вътрешнопартийни избори за БСП, след който 6-ма червени депутати напуснаха парламентарната си група, а 5-ма от тях - и партията.

Според запознати причината за 2-седмичното забавяне на първото заседание на новия Национален съвет е, че за да получи подкрепа на вътрешния вот Нинова е обещала на доста хора, че ще ги направи членове на висшия ръководен орган. Затова сега голямата интрига е от колко души ще се състои той.

Както и реакцията на социалистите на антибългарската резолюция на ЕП, инициирана от техните съпартийци и подкрепена и от 5-та червени евродепутати, въпреки клетвите на Нинова, че те ще се противопоставят на призивите на Брюксел за приемане на отхвърлената от Конституционния съд на България Истанбулска конвенция и прочее недопустими за държавата ни, включително и сепаратистки искания.

"Все се надявам, че мъдростта и баланса ще наддееят над емоциите. Считам, че някой трябва да преглътне едни неща, други което обидените казаха. Това е воля на председателя по устав“, заяви пред журналисти Емилия Масларова. На въпрос на ПИК дали ще бъдат обсъждани Истанбулската конвенция и ОМО Илинден, които влязоха в срамната резолюция, тя заяви, че това е заложено като точки и допълни, че страната ни си има добро законодателство и не смята, че то трябва да бъде обсъждано по такъв начин. 

Според депутатът Георги Гокьов вътрешна опозиция няма и не вижда причина да има напрежение на днешния пленум. По думите му въпросите за резолюцията, Истанбулнска конвенция и ОМО Илинден не били обсъждани. Той заяви, че се гордее с тази резолюция, а по повод Истанбулската конвенция, Конституционния съд вече се е произнесъл и не вижда причина темата да бъде повдигана. Според него тези въпроси нямало да се обсъждат днес. 

Александър Симов пък не пожела да коментира преди пленума и влезе набързо с чаша кафе. Впечатление направи и, че всички влизаха без маски. Депутатът Филип Попов коментира пред камерата на ПИК TV, че сблъсъци няма да има, както не е имало до сега. 

"Не обичам думата опозиционери. Нормално е да има критично мислене, това е здравословно за всяка една партия", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров. На въпрос на ПИК той към кои приспада, той заяви, че винаги когато е имало да казва нещо го е правил, дори и това да се отнася към председателя на партията. Той бе категоричен, че не подкрепя линията на вътрешни скандали и боричкания. По повод резолюцията, Владимиров заяви, че не може да я коментира, защото има прекалено много работа в Перник и се похвали, че има много вода в язовира, нещо което от години не е било. 

Ива Николова пък констатира, че ако преди журналистите са спирали почти всеки влизащ на пленума, то днес на "Позитано" 20 има само неизвестни лица, които очевидно нямат и коментар по важните теми, а репортерите дори не ги и спират, защото са никому неизвестни. 

Костадин Паскалев заяви, че избора на Изпълнително бюро е колкото лично решение, толкова и политическо и изрази надежда това да са отвърдени хора, които да работят за лявото единение. На въпрос на медията ни за срамната ни резолюция, Паскалев заяви това са неща, които са обсъждани. Запитан, че именно евродепутатите на БСП стоят зад тази резолюция и те са я подкрепили, Паскалев се обърна: Това са и ваши евродепутати. 

Има два пътя по които може да се тръгне днес, по пътя на конфронтацията и обединението. Предполагам, че пътят по който ще вървим ще е различен от този, който аз имах в предизборната кампания. Не участвам в това ръководство", заяви с усимвка Кирил Добрев. 

Весела Лечева заяви, че не очаква да бъде номинирана, но се надява да има работещи решение. 

Евродепутатът Петър Витанов заяви, че достатъчно се е говорили за резолюцията и са опитали да изчистят спорните текстове, като явно забрави, че когато е трябвало да се премахнат текстовете за Истанбулската конвенция и ОМО Илинден, всички евродепутати от БСП подкрепиха те да не отпадат. 

Калоян Паргов заяви, че ако бъде предложен за Изпълнителното бюро той не може да откаже. Резолюцията пък давала оценка на това, което се случва в България и останалите неща като Истанбулската конвенция и ОМО Илинден се тълкува превратно.  

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34843
архив

Чукча отива на гости в съседното село при приятел. Пред иглуто на приятеля седи опната кожа от бяла мечка. Чукчата пита:
- Колко пъти стреля в него?
- Десет!
- А, колко пъти го уцели?
- Нито веднъж!
- Е от какво умря?
- От смях!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x