Вход
София
Времето в София 20 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: "Лев Инс" извади данни за рекет на "Капитал" за 78 000 лв.! (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: "Лев Инс" извади данни за рекет на "Капитал" за 78 000 лв.! (ОБНОВЕНА)

на 02.08.2019
109525
15
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: "Лев Инс" извади данни за рекет на "Капитал" за 78 000 лв.! (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
02.08.2019
15
109525

Застрахователна компания „Лев Инс“ предоставя днес, на нарочна пресконференция, неоспорими доказателства за установени застрахователни измами, чрез които се източва национален ресурс, както и опитите за предателство на национални интереси чрез корупционни практики. 

По време на срещата от компанията разкриват и по какъв начин и кои български институции са участвали или бездействали в източването на национални капитали. 

В пресконференцията участват Мария Масларова-Гъркова – изпълнителен директор на „ЗК Лев Инс“, д-р Павел Димитров - изпълнителен директор на „ЗК Лев Инс“, Биляна Вълчева – изпълнителен директор и Главен юрисконсулт на „ЗК Лев Инс“, експертката Людмила Бърнева и адвокат Теодор Петров.

"Всички знаете коя е "Лев Инс", но аз имам привилегията да кажа, че е моя, защото съм в нея от основаването й през 1996 г. с капитали на израелски акционери, които искат да се наложат на европейския пазар. Техният дългогодишен опит и ноу хау в управление на риска се е доказал през годините, заради което ние сме най-голямата компания на пазара. 

С над 300 млн. лв. на годишна база сме приключили годината по справка на КФН и сме с 60 млн. лв. преди втората компания. 25 години надграждаме и се борим за нашето лидерско място. 

Имаме 980 служители на трудов договор и управляваме 122 агенции в страната, с които покриваме цялата територия на страната. Тези хора се трудят честно и с висок професионализъм, като всички хора работят при нас с години. 

Този огромен човешки потенциал е гневен от публикацията във вестник "Капитал" и това е причината да излязат на този спонтанен протест преди дни. Ние защитаваме и над 1 млн. семейства, които са наши клиенти. 

Неоснователните нападки на "Капитал" целят политически натиск за облагодетелстване на определени групировки и това няма как да се приеме от хората. 

Нашите израелски акционери ни подпомагат и години, включително и с разкриване на застрахователни измами. 

На протеста бяха хората от централно управление, но всички хора и от провинцията искаха да дойдат и аз ги възпрях. Но ако "Капитал" си позволят още една такава злонамерена провокация, ние, които сме над 1000 служители, ще защитим нашето право на честен труд и ще защитим парите на нашите клиенти", заяви Масларова-Гъркова.

"Ние излязохме на протест, защото видяхме, че се правят внушения, които са срещу националната сигурност. 

Наш кореспондент ни представя искане по електронна поща, без основание, което като юрист за мен представлява пране на пари. Ние подадохме сигнал до институциите за това и в резултат на доклада, който излезе вчера след предизвикан одит на българското бюро "Зелена карта" се установиха твърдените от нас факти и обстоятелства. 

Но преди това да стане се правеха внушения и се спекулираше с европейски институции, които нямат общо изобщо със застраховането. Призовавам хората от групировката "Капитал", ако разполагат с някакви подписани документи, че застрахователна компания дължи някому нещо, покажете я. Ние ще платим тези дължими суми и лично аз ще се извиня.

Но иначе няма как да сме съгласни да изтича национален капитал, напротив - ние трябва да спрем това изтичане на национален капитал. Коя медия или институция ще ни подкрепи в тази борба?", попита Вълчева. 

"Още през 2016 г. сме алармирали всички институции за тези измами и от вчера тези наши сигнали получиха и още едно неоспоримо обстоятелство след проверката на българското бюро "Зелена карта", което установи много нарушения и наличие на много неистински претенции. 

През тези 3 години, откакто подадохме сигнали, до края на миналата година от КФН и предишните ръководители на българското бюро на "Зелена карта", бездействаха. Излиза, че с бездействието на определени институции се нагалат корупционни практики, чрез които изтичат парите на българските граждани. 

Но ако ние позволим да се изплащат измамни претенции, изтичат парите на българските граждани и застраховките ще скочат. 

А до момента единствената реакция е на една медия, която призовава тези пари да бъдат платени. 

Защо се прави това срещу "Лев Инс", която е първа в България и 19-та в Европа, затова е логично нападките да са срещу нас, а ние плаща 120 млн. лв. годишно и явно смятат, че няма да забележим 2-3 милиона годишно. Не, ние няма да позволим парите на българските граждани да изтичат в чужбина. 

Подкрепям думите на г-жа Масларова, че става дума за целенасочена стратегия срещу дружеството и ние дълго време я търпяхме да уронва името и имиджа на компанията. Няма да я търпим повече и това е мнение на всички служители, които искат за защитят интереса на клиентите си и хляба си. Ние имаме освен служители и над 4000 агенти, чиято работа също зависи от това и те също открито заявяват, че няма да търпят тази репресия. 

Затова ще се върна на статията на "Капитал", където се казва, че става дума за сериозен симптом, но за какво - че една медия иска да се чува само тяхната истина и само тя да информира обществото, както й харесва и така тази медийна групировка прокарва своите интереси. 

Показвам два мейла. На 22 август 2018 г. ние получаваме въпроси за медийна публикация и веднага отговаряме. На 24 август излиза статията, в която сме представени като най-лошите хора в България и се казва, че трябва да платим чуждите измами и да изнесем от България едни пари. На 27 август получаваме писмо до пиар отдела ни, където ни предлагат пиар в "Капитал" с оферта от 78 000 лв. без ДДС. 

Миналата седмица в петък излиза публикация срещу нас и в понеделник ни пращат писмо, в което ни предлагат участие в бизнес каталог отново срещу пари. 

Ние няма да търпим този медиен рекет!", каза Димитров. 

Представителката на компанията в Италия, която е завършила право там - Людмила Бърнева, разкри повече подробности за застрахователните измами там. 

"Става дума за щета от 2012 г., която сме отказали, заради липса на доказателства. През 2018 г. представят решение от 2014 г., което не ни предоставят от съда, защото италианския съд го бил загубил. Отказваме да платим и започваме разследване. 

След това става ясно, че свидетелят, който те сочат, самостоятелно и в писмен вид казва, че си е загубил преди години документите и казва, че никога не е свидетелствал никъде и не познава страните и казва, че тези показания не са негови. 

Друг случай касае верижна катастрофа и един и същ адвокат представлява страните. В разследването се установява, че другата страна декларира, че никога не е присъствал в такава катастрофа и не е пострадал, нито познава адвоката и другите участници, както и че няма никакви претенции.

Други 8 инцидента с две коли, които се управляват от двама братя, също ни се искат да ги плащаме. След това участниците, набедени за събитията, казват, че никога не са имали тези автомобили и е злоупотребено с данните ми. Двамата братя казват, че никога не са шофирали тези коли и не са участвали във въпросните катастрофи. 

Виждате на нас за какви случаи ни се искат пари и се правят опити за източване на национален капитал. Занесох десетки такива случаи на схемите за застрахователните измами на структурите, които извършват тези измами в Италия, където работя от години.

Разбирам гледната точка на тези измамници, но не разбирам каква е гледната точка на предишния председател на българското бюро "Зелена карта" и защо по същия начин се работи в "Капитал".

Не разбирам защо "Капитал" две години продължава да публикува невярна и непроверена информация, а не публикува данните за тези измами, които ние отдавна сме им предоставили. Какъв е интересът на "Капитал" и собствениците на тази медийна групировка? Защо натискат България да плати измамна сметка в друга държава и упражняват репутационен рекет в полза на Западна Европа?, попита Бърнева.

Адвокатът на компанията заяви, че няма да допусне да бъдат накърнени интересите на над 1 млн. семейства, както и на компанията. 

"Безпардонният рекет на една групировка "Капитал" към най-големия застраховател на България няма как да остане без последствия и ние трябва да защитим не само компанията, но страната. Не знам защо българските институции неглижират този проблем. В Италия вече има арести на магистрати, адвокати и медицински лица именно по тези застрахователни измами. 

Кой цели дестабилизация на застрахователния сектор? 

Кой в българската прокуратура оказва влияние и едни преписки се движат, а други - не, по настоящия проблем? 

Въздейства ли някой на българската прокуратура, да не работи, за да може едни хора, олигарси с медийна власт или висши служители в държавни органи, да се чувстват недосегаеми?

Участват ли бившият зам.-председател на КФН и бившият председател на "Зелена карта" в България в корупционни схеми по повод застрахователните измами?

Призовавам ви още от днес да се заемете с тези въпроси и да питате наред. Отидете в бюро "Зелена карта", в прокуратурата, в групировката "Капитал", в КФН", каза адвокат Теодор Петров. 

Относно мониторинга на българския застрахователен сектор, който е в ущърб на българските граждани, е поискан от българска страна, без да има повод за това, разкриха още от компанията и заявиха, че не бюрото, а първо те още през 2016 г. са сигнализирали за застрахователните измами. 

На въпрос на ПИК TV какво ще предприемат срещу фалшивите новини на медиите на подсъдимия Прокопиев и ще заведат ли дела, Павел Димитров заяви, че разчитат на медиите да разобличат тези фалшиви новини, а по отношение на опасността за икономиката на държавата са сигнализирали прокуратурата и всички отговорни институции.  

"Хората не се чувстват добре, когато законите не се прилагат еднакво за всички", заяви Димитров на друг въпрос на ПИК TV защо досега нямат отговор от Прокопиев и как и кой позволява на човек с три обвинения като Прокопиев за пране на пари да влияе на обществото чрез такива фалшиви новини в медиите си, които касаят и националната сигурност.

От компанията бяха категорични, че одитният доклад, приключил вчера ясно посочва всички случаи на застрахователни измами и отчита, че се правят опити да се източват чрез такива измами капиталите на застрахователни компании у нас. "Ние имаме спор само с един кореспондент от Италия заради тези измами и те вече се разследват там от съда и както ви казахме там има вече арести. Няма как България да бъде изолирана от "Зелена карта" и това са неверните слухове, тиражирани от тази медия. Хората от транспорния бранш са наясно с това и именно затова изявиха желание да ни подкрерят в тази битка", обясни д-р Павел Димитров и заяви, че с проблемите ще бъдат изложени и пред Министерство на транспорта.

От "Лев Инс" разкриха още, че в Италия вече тече разследване и досъдебно производство за измамната схема и там се работи ударно по случая с поредицата от застрахователни измами. От КФН също има разбиране, че става дума за акция срещу целия застрахователен бранш в България и се запознават с доказателствата, както и са провели среща с европейското бюро "Зелена карта" именно по повод тези схеми, които освен в Италия се разиграват и в Гърция. 

На въпроса на ПИК TV дали служителите на компанията ще протестират отново, Димитров обяви, че няма да се примирят с тормоза върху служителите и натиска, който се оказва върху тях. "Не знаем дали ще протестираме, защото това не е планирано. Ние реагирахме спонтанно на тази акция в това издание", заяви Димитров.

Масларова благодари за въпроса на медията ни и заяви, че с протеста се е доказало, че хората са лоялни и приемат компанията като своя. 

"Още след излизане на публикацията започнаха да ми звънят агентите ни от провинцията и бяха гневни, че се говорят неистини за компанията и така се пречи на работата им. Ние сме най-проверяваната компания и всички одити са добри за нас, затова служителите ни неодумяват защо се пишат тези неща.

При една следваща такава провокация, аз вече не съм сигурна, че ще мога да ги спра или аз заедно с тях ще изляза. Когато се публикува нещо, трябва да има обосновка. Особено за голяма компания като нас. Ние ще си търсим гражданските права. В съда също ще си ги потърсим", заяви изпълнителният директор след въпроса на Вероника Янкова от ПИК TV. 

Както ПИК съобщи преди дни, невиждан екшън се разигра пред редакцията на медиите на подсъдимия Иво Прокопиев, където служители на компанията излязоха на протест. От "Лев Инс" изпратиха до медиите остра декларация, с която разкриват причините за протеста. Те предоставиха доказателства за установени застрахователни измами, чрез които се източва национален ресурс, но от медиите на подсъдимия Прокопиев публикуват неверни информации за компанията и дори призовават за политически натиск. 

"Провокацията от страна на Икономедия с непрекъснатите неверни публикации и нападки, които постоянно ни лишават от липса на отговор, спонтанно подтикна служителите да изразят недоволството си спрямо цялостната враждебна политика на медията и да защитят интересите на компанията и интересите на застрахованите граждани.. Ръководството на ЗК Лев Инс няколкократно се опитва да намери диалог с ръководството на Икономедия, но до момента има отказ от тяхна страна, съчетано с предложение за спонсорство", съобщиха тогава от компанията. 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(15)
1
Лев инс е частна фирма като не може да затваря няма нужда да се спасява
2
Лев Инс не е ли свързана с Алексей Петров. Има такава фирма на таксита, шофьорите са ми казвали за собственика й.
3
Кретени, а задълженията по Зелена карта що не ги плащате?
5
Чакаме да видим офертите на другите рекетирани от Капитал - Свинята, Брендо, Живко Суджука и с-ие
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
и целия му медиен и наличен състав трябва да бъдат съдени веднага ,това са жълто-зелени ком.корумпирани,маниулатори и продажници!
8
знаем всички коя ЗК Лев Инс - най-некоректният застраховател!!!
9
Един парадокс не мога да си обясня: имаме един брат, който притежава жълта медийка, чрез която постоянно възхвалява Бойко и един друг брат, който чрез сайта си, който също е жълт, клати правителството, разбирай Бойко! Двама братя, които не стават за нищо друго, освен за посмешище, разположени от двете страни на барикадата. Та въпросът ми е, кой от двамата ще гризне дръвцето пръв? Този, който е спечелил последните избори на Бойко, според нескромното му мнение или другия, който чрез хакерската атака, цели дестабилизиране?!
10
Алексей Петров се изявява като експерт по тероризъм в ПИК, преди това разбрахме, че хакерчето хакнало голяма застрахователна компания, след което Лев Инс излезе със съобщение колко инвестирали в сигурност и дори можели да помогнат на държавата. Сега нещата градират и се оплакват от застрахователни измами. Нещата не са добре, явно са на ръба. Много крашове станаха по света и у нас - това си е нормално при краден софтуер. Алексей Петров с неговите връзки със службите е близо до извора. Като продават на Фейсбук, Гугъл и Боинг, на Роскосмос, защо да не го сложат и в Лев Инс, та Бойко в такава еуфория беше изпаднал, че ходеше да продава изкуствен интелект и на евреи и на араби. Май еврейски били капиталите зад Лев Инс, а Алексей Петров и той от отбора по карате като Бойко. Много гяволък, обаче понякога излиза скъпо.
11
Google плаща 79 долара на всеки час, последната ми проверка беше 8 500 долара, работещи по 100 часа седмично в мрежата. Най-малкият ми брат е средно 11к от доста време и работи приблизително 24 часа седмично. Не мога да приема колко просто беше веднъж, когато се опитах. Това е моето основно събитие ... щракнете върху този раздел за иновации, за да получите повече тънкости, тази работа е изключително изненадваща. влезте сега.....................>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
12
Като имат неоспорими доказателства да ги предоставят на спецпрокуратурата. Какво са тръгнали пред вестници да протестират ?? И пред Капирал !!!!! ХАХАХА. Смешници. И то Капитал само са препечатали становище на ЕВРОПЕЙСКИ орган. Европа ли сега ви напада бе ? ХАХАХАХА Ами подайте сигнал в съда в Страсбург.
13
тея се поциганиха за 150 лв. щета преди време. прокълнал съм ги и сега ще е най-добре да фалират !
14
Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !Нужен е минимален депозит от 10 евро!Забавление за пичове ! https://bit.ly/2vGdh7g
15
Трябва да носиш негативизъм в себе си ,за да хулиш така една работеща сруктура,каквато е Лев Инс.Вярно е,че колкото и да се стараят винаги ще има все някой недоволен.Но от изнесените данни става ясно,че нещата са принципни,че се защитават интересите на застрахователния сектор и страната.А позицията на Капитал е ясна,щом дори не са приели да разговарят с протестиращите - не са заинтересовани от истината.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 12840
архив

Той: - Мога да ти дам луната, звездите... цялата вселена... Тя: - Бе, ти никакви пари ли нямаш?

 

няма нови новини
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
сега
1910
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов открива нова зала в курорта Албена (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Хороскопът на топ астроложката Алена за днес - Телците да очакват финансови проблеми, лъвовете ги грози огромно напражение
x