Вход
София
Времето в София 21 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лиляна Павлова с ексклузивни разкрития за готовността ни за европредседателството - къде са спънките и скова ли страх родните чиновници (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лиляна Павлова с ексклузивни разкрития за готовността ни за европредседателството - къде са спънките и скова ли страх родните чиновници (ОБНОВЕНА)

на 27.10.2017
91795
23
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лиляна Павлова с ексклузивни разкрития за готовността ни за европредседателството - къде са спънките и скова ли страх родните чиновници (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
27.10.2017
23
91795

Министърът по европредседателството Лиляна Павлова с ексклузивни новини за българското председателство, което трябва да започне след 2 месеца - на 1 януари 2018 г.

Къде са най-големите спънки по спиралата на обратното броене, когато страната ни ще ръководи Европейския съвет, готови ли сме с приоритетите, които ще сложим на масата на европартньорите си, как ще прокарваме идеите на премиера Бойко Борисов за интеграцията и защитата на интересите на Балканския регион, готови ли са най-сетне НДК и чиновническият апарат да поемат сложните задачи през първите 6 месеца на следващата година или еврочиновниците само ще гастролират тук и ще работят предимно в Брюксел?

"Протягаме ръка към Западните Балкани и мотото ни е единство, сигурност и стабилност. Трябва да мислим за единната отбрана и сигурност, които стоят като предизвикателства именно в момента на българското председателство. Това са основните ни приоритети. Третото много важно разбира се е дигитална и добре работеща икономика.

За стабилност обаче не може да говорим, както и за единство, без да протегнем ръка към Западните Балкани", заяви Лиляна Павлова, като припомни всички срещи по тази линия на премиера Бойко Борисов, както и на министрите.

"Трябва гражданите да усетят тази свързаност - жп линии, роуминг такси, пътища. Това е, което пряко касае гражданите и трябва да работим и конкретно по такива проекти. 

Срещата ви с г-н Йотингер беше именно по този въпрос като част от важното посещение на четирима комисари в България. Темата на дебата бе за бъдещето на Европа и какви ще са преговорните процеси със Западните Балкани. През май трябва да излезе следващата финансова рамка на ЕС и това е именно по време на нашето европредседателство. Минус 15 млрд. евро е изходната позиция заради излизането на Великобритания от ЕС, повече нужди от пари за сигурност, и в същото време старите и традиционни политики като кохезионните. А това са политиките, благодарение, на които бих казала, че България разцъфна, затова трябва да продължаваме да настояваме за тази европейска солидарност. До май месец трябва осъществим този дебат, да очертаем рамките на бъдещия бюджет и той да бъде избран най-късно до румънското председателство, защото после следват европейски избори", разкри още Лиляна Павлова и подчерта, че по време на българското председателство ще бъде очертана тази рамка. 

Лиляна Павлова: Ще работим за по-сигурни граници на ЕС

Лиляна Павлова: Ще работим за по-сигурни граници на ЕС

В резултат на българското председателство на Съвета на ЕС...

на 23.10.2017

"Страните донори трябва да бъдат убедени, че има смисъл от инвестициите в другите страни и че тези проекти имат смисъл за цяла Европа", каза министърът. 

Павлова бе категорична, че България е готова за европредседателството по отношение на ремонтите и квалификацията на администрацията. По-сериозен според нея е казусът с позициите, които ще представи страната ни политически.

"Ние трябва да сме балансьори и да всяваме спокойствие, а има доста горещи теми - реформата на Еврозоната, сигурността, мигрантите, нова бюджетна рамка. Това са все теми, които касаят именно нашето председателство. Трябва да сме подготвени експертно, да имаме и при това ясна позиция, която да е на България и да защитава националния интерес, но и интереса на страните членки, тъй като председателя трябва да е балансьор", разкри Павлова. По думите й трябва да подходим със самочувствие, което най-често липсва на България.

"Ние сме Европа и трябва да си казваме позициите със самочувствие, а не да чакаме някой отвън да казва. Ние сме Европа и трябва да подходим със самочувствие именно по време на председателството, запазвайки ролята на балансьор", категорична е Лиляна Павлова. Тя разкри, че само след месец София ще се превърне в център на европейската политика с десетки срещи на върха, които ще събират лидери от цяла Европа чак до май другата година.

 

Сподели:
свързани новини
Лиляна Павлова подписа меморандум с 21 хотела за европредседателството Лиляна Павлова подписа меморандум с 21 хотела за европредседателството
Меморандум за сътрудничество между Министерството за...
на 23.10.2017
СТАНА ГОРЕЩО! Лиляна Павлова с остри думи към БСП: Треска тресе опозицията СТАНА ГОРЕЩО! Лиляна Павлова с остри думи към БСП: Треска тресе опозицията
Бюджетът за подготовката на председателството е около 75...
на 24.10.2017
Напиши коментар »
(23)
1
Люляна и Палава, пак си на богата хранилка! Обясни на клетия читател как рекламата за милиони за председателството ни прави още по-председателстващи? Колко още съпътстващи мероприятия има, заради които изнемощелият данъкоплатец плаща без да знае? Ако имахте поне малко съвест и срам, щяхте да говорите по телевизорите с наведени глави, а ако имахте чувство за справедливост - щяхте да се самоубиете!
2
Браво! Кратко, точно и ясно казано! Но от тия скоро няма да има отърване - за съжаление!
4
лоеното внучка на партизани и БКП,баща учил в Москва,майка рускиня,а сега тази е ,,демократка''
5
Е доволна. Ще има яко крадене.
6
СЕГА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТРЯБВА ДА ПОКАЖЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ, ЧЕ НЕ СМЕ ВТОРА РЪКА ХОРА, КАКТО НИ НАПРАВИХА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ПРЕЗ ТЕЗИ 27 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ. ЖАЛБА СЛЕД ЖАЛБА ТРЯБВА ДА ТЕКАТ КЪМ ЕВРО СЪЮЗА ЗА ДА СЕ ЗАБЕЛЕЖИ РОБСТВОТО, БЕЗПАРИЧИЕТО, И УНИЖЕНИЕТО, КОЕТО ИЗПИТВАТ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ . БЕЗ ПРАВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ,ВЪПРЕКИ , ЧЕ СИ ПЛАЩАМ ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ ЦЯЛ ЖИВОТ . И НЕ СМЕЯ ДА СЕ ЛЕКУВАМ ЗАЩОТО ТЕЗИ С БЕЛИТЕ ПРИСТИЛКИ ДЕРАТ КОЖИ. ПУСКАЙТЕ ЖАЛБИ ДО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ДОКАТО СА ВИ НА КРАКА.
7
ЧЕ ТЯ КАТАФАЛКАТА РЕМАРКЕ НЯМА, ГОСПОДА НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ!
8
Тая Ива хич не я пускайте на живо, защото плаши и гаргите.
9
При толкова пари няма ли кой да и направи хранителен режим,Лило спри да пиеш вино и концентрати ,ужасно изглеждаш!
10
Тая минетка не е ли в затвора още ?!
12
На тази трътла мястото и е до Фидоската
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
мис ПИГИ И ОЩЕ ЕДНА ПАЧА, ДОЛНИ МЪРШИ
15
Създадоха специално министерство за това животно, за да може да краде и да купува възскъпите си чантички.
16
Прав е Борисов в България вирее само некачествен материал!За всичко което се прави от ГЕРБ сте отрицание на отрицанието!Черногледи наглеци за всичко!
17
ИСКАМ ДА ЧУКАМ ДУПИТО САМО 21см
18
Номерът на всички политически свини с акцент на всички е да крадат пари, уж с цел да ги "инвстират" в купуване на гласове, а реално да живеят на гърба на народа като милионери.Това да бъде прекретено, става само с нещо като революция - кървава или тиха "цветна". Всяка революция е нещо като гражданска война, в която побеждават тези, които имат повече пари и власт над оръжията. Ето защо и гражданската война е безсмислена, а тихата революция на "цветята" е форма да се намали броя на политическите партии, а след това всичко е като преди. За това и всички изроди като този малоумен сланинест копой или травестит са непоклатими, каквито и пари да откраднат, каквито и малоумия да говорят, защото това нещо е малоумно по генезис - говоряща вулва, при това просташко и генетически увредена ще си жгивеят на наш гръб до края на нашите дни.
19
Шедьовърът на ЦУПТА САВЕЦКА USA GFR БОРИСОФ ПРЕД СРИВ НА НЕРВНАТА СИСТЕМ ! ДИГА КРЪВНО ИДЕ ИНФАРТ ! КАКА МУ СЕ ФРЪЛЯ ОТГОРЕ, СПАСЯВА ГО ! ДИША ТЕЖКО ! МРЪДАТ МУ УСТАТА ! ПОСИНЯВА - ВИКА КАКА МУ ! БАЦА ШЕПНИ ! ДАИТЕ МИ....ДАИТЕ МИ... КАКА МУ СА ФРЪЛЯ ! ДАВА МУ САБЯТА ! КУДЕ МУИЕ КОНЯ !РЕВЕ ВЕЛЧЕФ ! ДАИТЕ КОНЯ НА ЖЕНЕРАЛА СА ЦЕПИ ЦАЧКА ! ИДЕ КОНЯ ! ГЛЕЦА БАЦА С ВЛАЖНИ ОЧИ ! БАЦЕ Е ВЕЧЕ НА КОКНЬ ! ГАЛОП ! ВИКА БАЦА ! САБЛЯТА МУ ПАДА ! КОННИКА ДИГА ПРАХ ! БАБИ СЕ КРЪСТАТ !ИСУСЕ - ВИКА ЦАЧКА ! ВЕЛЧЕФ ПАДНАЛ НА КОЛЕНЕ СА МОЛИ ! БАЦЕ ЯЗДИ ! ЦЕЛ ВИНЕТУ ! ДАИТЕ КАМЕРИ ВИКА ВЕЖДЬО ! ДА СНИМАМЕ ЕПОХАТА ! ЛЕЛЕ БАЦЕ ! КЪФ СИ УБАВЕЦ ! ТУВА ЦЪКА ЛИЛКЯ И МЕСТИ ЦИЦЕ ! НЕМА СУТИЕНИ ! НАРОДЕН ПРАЗНИК !
20
Лили правиш ли хубави Сфирки!!!!
21
ТАЯ САМО МОЖЕ ДА КРАДЕ, ЛЪЖЕ И МАМИ!!! ЛИЛО ПРАСЕ ГЕРБЕРАСТКО СКРИИ СЕ У КОЧИНАТА!!!
22
Кога прокуратурата ще подхване тази комунистическа внучка за заграбените милиони от магистралите и санирането???Тази некадърница само ни излага в ЕК-там йсе подиграват...
23
Цацаров е избор на Тиквата, така че прокуратурата никога няма с пръст да докосне крадливото прасе.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Срещат се двама директори за обмяна на опит. Единият е на българското предприятие „Електрон” г-н Петров, а другият – на японското предприятие „Електрон” – г-н Тагава. След уводната част г-н Петров задава въпрос на японския си колега:
– Господин Тагава, колко души работят във вашето предприятие?
– Осем. А във вашето, Петров?
– В нашето – девет.
Цяла нощ Петров не може да мигне: „Що го излъгах япончето, като нямам никаква полза от това. Трябваше да му кажа, че осемстотин души сме само администрацията”.
Но не спи и японецът, а си мисли: „Какво ли работи този деветият българин в тяхното предприятие?”.

няма нови новини
Днес: 158
hot
най-четени новини в момента
сега
2037
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
Какви мъже харесват жените според зодията си
x