Вход
София
Времето в София 14 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Мастити компании спонсорирали Елена Йончева - ето кой е давал пари за филмите й в БНТ, журналистката прибрала 690 хил. лв. (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Мастити компании спонсорирали Елена Йончева - ето кой е давал пари за филмите й в БНТ, журналистката прибрала 690 хил. лв. (ОБНОВЕНА)

на 12.10.2017
19460
55
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Мастити компании спонсорирали Елена Йончева - ето кой е давал пари за филмите й в БНТ, журналистката прибрала 690 хил. лв. (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
12.10.2017
55
19460

Първото заседание по делето за обида на Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов премина бурно, но не остана време за разпит на свидетели.

След края на заседанието адвокат Марковски заяви, че съдът трябва да реши спора, а не да се раздават присъди по телевизията. Съдията категорично помолил да не се дават изявления по телевизията и пред медиите, защото трябва да се реши в съда. "Това е недопустимо в повечето цивилизовани държави - да се говори за дела и да се решават дела по телевизията! Няма да говоря пред медиите, а пред съда, както е редно", заяви още той.

Адвокатът на Йончева пък каза, че се чакат документи, които да покажат какво е плащано на журналистката от държавата, а не такива от компании. В съда на заседанието днес са били показани документи, че "Лукойл", ДЗИ, "Монбат" и други фирми са спонсорирали дейността й в БНТ.

"Премиерът каза, че са дали много милиони и правителството е доплащало. Не ставаше дума за хонорари за филми от БНТ или спонсорски договори, така че няма как да е имал това предвид. Опитват се да размиват ситуацията с документи, които показват какви суми е получавала по граждански договори", каза Георги Атанасов. 

Иван Николова от ПИК TV разкри след заседанието, на което присъства, че в съда са представени 73 документа, според които Йончева е получила в периода от 2004 г. - 200 9г. до края на кариерата в БНТ 690 хил. лв. за филмите си, като е била и на зплата в медията. Сумите за филмите тя е получила от БНТ, но през схема - чрез нейната авторска продуцентска фирма, на която е собственик. Парите идвали от реклами на фирми в държавната телевизия, приходите от които е прибирала Йончева. Фирмите са "Лукойл", "Монбат" и ДЗИ, които според защитата на Борисов са държавни фирми, както и БНТ и затова дейността на Йончева е била пряко плащана от държавата. 

Свидетелите, призовани от страна на Йончева да докажат, че е психически разстроена, са колегите й Къдринка Къдринова, Иван Гарелов, Емил Райнов и Виза Недялкова. Според адвокатите на Борисов няма как журналисти да докажат физиологическо състояние.

Един от свидетелите на защитата на Борисов е бизнесмен, който иска да разкрие, че Елена Йончева е получавала пари от него, докато е била журналист в БНТ, като срещу това БНТ е излъчвала реклами на бизнеса му. Свидетелите обаче не бяха призовани днес, тъй като не остана време. Второто заседание ще бъде в началото на декември.  

Очаквайте подробности и гледайте по  ПИК TV!

 

Сподели:
Напиши коментар »
(55)
1
Истината е ,че и ти Ивче стана продажна душица!!!!
2
ДАВАЙ ЛЕНЧЕ ТИ СИ БЪДЕЩИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ....ТИКВАТА Е УМРЯЛА ЛИСИЦА
3
ТИКВАТА Е СПОНСОРИРАН ОТ МОСАД И ЦРУ
4
прибрала ,заслужила,нека и бб да отиде там където е била тя,но едва ли
5
много ми е чудно кой се крие зад това "ПИК"? Толко ли ви е срам да си пишете имената , драскачи? Ако зад него стои Ивчето , което има да плаща на Томислав Дончев 40 000лв, то работата е ясна. Намалява си дълговете по тоя начин жената. Пък ако се представи добре в лизането на задни части може и нацяло да и ги опростят, знае ли човек?
6
ДЗИ и Лукойл държавни фирми. Само бабите над 80 години си мислят, че ДСК И ДЗИ са държавни и правят депозити и застраховки в тях.
7
ЛЕНЦЕ ИОНЧА ЗУУПЕР БАКЛУК + БАЦО БУДА НЕБЕСЕН БАКЛУК = 2 ЗУПЕР БАКЛУКА !....КОИ ГАНЬО Е ТУРИЛ НА ЗУПЕР МЕСТО....У МАНДРАТА.....МЕСТО У КОНТЕИНЕРА РАЗДЕЛНО ФРЪЛЯНЕ !....КОИ ВИНОВЕН ?....
8
Адвоката на бандитите защитава Тиквуций Защо ли
9
Как БСП и г-жа Йончева ще коментират тяхните назначения и това по долу? "ПЪРВА КОПКА НА ДОПЪЛНИТЕЛНА СГРАДА ЗА НУЖДИТЕ НА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, СЕЛО ВЕСЕЛИНОВО - С първа копка на допълнителна сграда – физкултурен салон и нови учебни помещения за нуждите на основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, село Веселиново, започна празничният ден, посветен на 30-та годишнина от създаването на община „Тунджа“. Разширението на сградата на учебното заведение е един от най-сериозните проекти в строителната програма на общината, като за неговия строеж от общинския бюджет са заделени 595 000 лева." Във въпросното училище зам. директор е съпругата на кмета на община Тунджа . Това не е ли конфликт на интереси ? Как в една община където няма пари за пътища и подръжка на инфраструктурата се правят ремонти за толкова пари ? Може би защото там работи жената на г-н Георгиев . Може да се прояви интерес на каква позиция в община Тунджа е назначена и бившата кметица на селото от БСП . Имало ли е такава длъжност Директор на ДИРЕКЦИЯ "Икономически и стопански дейности" преди да бъде назначена на тази позиция ? Правен ли е конкурс при назначаването и ?
10
Йончева с това дело ще закопае не само себе си, но ще повлече и БСП.
11
А БАИБА ИФКА Е КОТУ ЖИПКА У ТУНЕЛ !....
12
Сега какво излиза ? - Националната телевизия ни заглушава ушите с реклами на Лукойл и ДЗИ - те превеждат парите на БНТ а телевизията ги привежда на фирмата на другарката Йончева . Браво , другарке
13
650 000 лева за 14 години прави 3 800 на месец. Водещите журналисти от някои телевизии вземат много повече без да си мръднат д - то от София. А за тъй наречените политици и бизнесмени да не не говорим...
14
Е Ѝ какво излиза,че не може да питаш един цървул който постоянно пише като Бусмански мангал А ГОВОРИМ И ПИШЕМ ЗА СВОБОДА НА СЛОВОТО.Я вижте как пише и сами си направети отвод.
15
А това е сигнал,че Е под ваша ОПЕКА-защита.Пак се опикахте.
16
Мен по ме интересува дали приятелката ми ще ми пусне отзад довечера!
17
Не можах да прочета статията защото на бившата мома на Момата, лъжливата и шунда вони са не трае. Дърто мийте ги тия миризливи и лъжливи шунди ма, че със Сланинова yсмърдихте държавата! Само разбрах, че си е напълнила курабият с милиони, докато се е возела на мотора на Момата!
18
Делото трябва да бъде решено от съда в сградата на съда , а не по коридорите и по телевизиите. Изключение прави само една телевизия ПИК-ТВ. В тази телевизия делата могат да бъдат решавани в съдебен състав: съдия Мастурбаркова и съдия Ива с магарешките уши и председател съдия Heдялko Heдялkoв - миндела. Точно пред този съдебен състав моят довереник - шайкаджия от Банкя даде показания с което обеща да върне парите които ограби от КТБ заедно с дебелия от хотел Берлин под зоркото око на другия дебел от Главна прокуратура.Не че аз съм фиданка. Имаме обещанието на ПИК-ТВ, че днес съдебният състав ще реши делото няколко пъти с отделни статии, а в рамките на един месец следва окончателното решение на тази инстанция.
19
Червената миризлива и лъжлива курабия, е осрана чак до сбръчканата си тиква. Има ли някой от шайката на СС Момата да не е грабел, че баш мърлявата му любовница да не е..
20
Ленче, ще се удариш челно в дръжката на мотиката !!! Вола рие, рие, но всичко на главата му пада !! Ленче, който сее дъж, ще пожъне бури !!!! И в твоя случай става въпрос за морално и неморално. Как мислиш ? Езък, че си журналистка. Протестирате да свободни медии. То вашето е слободия - всеки драска кавото му дойде, пардон каквото са му поръчали и платили. Ако това е свободната журналистика, предпочитам цензура. Пренавихте бурмите !!!!
21
дал милиооони - https://www.youtube.com/watch?v=FGHih11rw9Y
22
........"Парите идвали от реклами на фирми в държавната телевизия, приходите от които е прибирала Йончева. Фирмите са "Лукойл", "Монбат" и ДЗИ, които според защитата на Борисов са държавни фирми"......... ХАХАХА, НЯМА ТАКЪВ МАЙТАП, И ТАКОВА ПАДЕНИЕ....ХАХАХА, ТЕЗИ ФИРМИ БИЛИ ДЪРЖАВНИ.....ХАХАХА, ЕБ@ТИ МАЛОУМИЕТО.....
23
Докато има про'стаци да подкрепят комунистите,ще има и тарикати като Йончевица да лапат мангизите.Ух да вс еб@ в тъп'ите червени г@лоши!
24
Фирмите не са превеждали пари на БНТ, а директно на Льонка. Телевизията, обаче им предоставя безплатно рекламно време /т.н. "заставки/. Прецакан е само данъкоплатеца. На Ленчето държавната заплата /по-късно е напуснала/ , плюс хилядарки, плюс навсякъде в посолства, резиденции и служби е обслужвана на държавни разноски, ама за нея това е нищо - тя от дете е свикнала, че и се полага. На фирмите рекламата им излиза по-евтино, като мине през договора с Елена, отколкото ако я плащат директно, плюс това е големият бонус - че превеждат пари на жена, съжителстваща с премиера и лидер на управляващата партия по онова време. С всички произичащи корупционни благинки, но без никакъв риск - тогава БСП-то и закон за конфликт на интереси нямаше, съставите в НК бяха други, законът за обществените поръчки беше символичен и др. Телевизията, като си раздаде рекламното време без пари не й стигат приходите да се самоиздържа, ама не й стигат с много - тогава данъкоплатецът плаща т.н. "актуализация" на бюджето и държавата превежда допълнителни пари на БНТ. А за същата дейност частните телевизии се самоиздържат и печалби правят, но си раздават рекламното време на фирми, които да плащат за него на някой друг - в случая са платили на премиера на държавата. Да не забравите да го опишите в историята на корупцията в България.
25
Бъди спокойна госпожо Йончева правотата е на твоя страна това го потвърди и предходното дело което бе заведено срещу теб.Не се отказвай да разкриваш истинското лице на лъжи патриоти хората искат да знаят истината такава каквато Ти не веднаж я разкриваш .
26
Периодът е петгодишен и 650000 лв правят по 11 хил лв на месец само от тези хонорари, за които са представени днес доказателства. Получавала е от държавни и от частни фирми , от общински също, а също и от такива със смесена собственост. От изброените Монбат е държавна по онова време, но не става въпрос само за нея. Журналистката е незапозната с темата, но то в България, кой ли журналист се старае с фактите. Странно е как не е запомнила нито едно име на фирма на Гергов?
27
Това е ГЕРБ. То не бяха кражби от винетки, билети за градски транспорт, пътища, саниране, парно, ток, вода, храна, суджуци, кум-гайт, суджук-гейт, ало, Ваньо и какво се сети човек. От където може да се краде, веднага измислят оправдание за пред народа и започват кражбите. Това ли са ни управляващите - крадци, лъжци,, мош мошеници, продажници? Е ние не искаме такива хора да ни управляват. Искаме тези, които сме избрали да работят за нас, за по-добър живот за нас, децата ни, внуците ни, а не да влизат от гейт в гейт, от скандал в скандал, от кражба в кражба. Направо се оляха и народът, колкото и да е "лош материал", най-накрая се опомни от къде идват всичките злини за него.
28
Аз лично разбрах, че държавата е давала пари на друга държава, понеже ЙОНЧЕВА Е СЕ Е НАМЕСИЛА И Е СЪТВОРИЛА ГАФОВЕ.
29
КАТО СТЕ ГЛЕДАЛИ СУТРИНТА БТВ ЗАЩО НЕ НАПИСАХТЕ, ЧЕ ББ Е ОТРЕКЪЛ ЧЕ Е КАЗАЛ ДУМИТЕ ЗА НЕЯ, ОБВИНЕНИЯТА ЗА "ЕДНИТЕ МИЛИОНИ" НЕ БИЛИ ЗА НЕЯ! А ПЪК МАСТИТИЯТ АДВОКАТ МАРКОВСКИ, ДЕТО ЗНАЕ НА КОЙ СЪДИЯ ДА ДАДЕ ПАРИ, БИЛ НАПИСАЛ ПО ДЕЛОТО, ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ СЕ ЛЪЖЕ, ТА ТАКА...ПИШЕТЕ ИСТИНАТА, А НЕ СЕ СЛАГАЙТЕ! ВЪРХЪТ ЩЕ ВИ Е ДА ПРИБЕРЕТЕ НА РАБОТА АНТОНЧО "МУМИЯТА"...И МЕ ЦЕНЗУРИРАЙТЕ...
30
NAPRAVILA FILMI I SI E VZELA PARITE. MOGLA E DA GI NAPRAVI. A VIE OT KRAJBI SI NAPRAVIHTE PARITE.
31
Че откога Лукойл, ДЗИ, МОНБАТ са държавни фирми, че нещо ми се бъркат понятията? Тя никога не е твърдяла, че е правила филмите си без пари, винаги е казвала, че тя сама си е уреждала финансирането от фирми. Ваденето на някакви такива неща е за да разводни казуса. Мутрата заяви, че той (държавата) е плащал МИЛИОНИ за нейните филми, а не че частни фирми са плащали, освен ако той не смята и частните фирми за негови. Може да ги открадне, но засега все още не са негови.
32
до 13 690 000 СА ЗА 5 ГОД ОТ 2004 ДО 2009 ЧЕТИ ДОБРЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПО 11 500 НА МЕСЕЦ ????????????????
33
Йончева и водещия в БТВ нарушиха закона защото на нея й бе дадена трибуна да формира обществено мнение в своя полза, изнасяйки данни от течащо дело, като ги цитираше едно към едно. Това беше учебникарски пример как слаби и неподготвени ''журналистчета'' като Хекимян се ползвят от свободията на словото, превръщайки медията в трибунал. Време е СЕМ да се намеси и да се изработи Закон за медиите, в който ясно да залегнат текстове, които уреждат и съблйдаването на етични норми във взааимоотношенията между журналистите и участниците в медийния комуникационен процес.
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Мислех, че журналистката Йончева е по-умна, но явно съм се лъгал
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
значи е бил прав ББ? така излиза? много е проста? за какво води дела? и обръка и мен дори?
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
Всичко около Борисов е толкова потресаващо,че дори да си незрящ,ще го почувстваш със сетивата си. Бойковистите доказано са лишени от здрав разум и всякаква сетивност. Фактите ги блъскат в главите,но зомбираните не могат да реагират. Много е печално,когато ни заобикалят толкова неадекватни индивиди.
41
Поради възрастово одъртяване таварищ Леначка е забравила, че по кремълски указания се е влачела по военните събития за сметка на българската държава. Освен това тя никога не е била журналистка, а най-обикновена репортерка и ако не знае има разлика между тези две длъжности. Сега се е превърнала на добре платена от комунистите клюкарка пак с български пари.
42
След като Борисов смята ,че е невинен и че е казала истина по адрес на Йончева,защо е наел адвокат Марковски. Този обигран адвокат не е за подобно дело,А се говори за адвокати.Значи има и друг/и/ адвокати наети от Борисов.
43
Йончева е известна много преди Станишев да се появи, тъй че не носете вода от майната си , за да оправдаете глупостта на Борисов, който първо говори , а после мисли, ако може.
44
Йончева е известна много преди Станишев да се появи, тъй че не носете вода от майната си , за да оправдаете глупостта на Борисов, който първо говори , а после мисли, ако може.
45
Мастито е Дупето на Тиквето
46
Щом Борисов е опрял до адвоката на мафията и престъпниците хич не му е читава работата и го осъзнава. За пореден път Борисов показва, че 10 г на премиерското място на нищо не го е научило, грам напредък няма
47
"Лукойл", ДЗИ, "Монбат" ??? Мамка му, национализирал ги е Шебекът ! И не съм тазбрал коги ?
48
БВТ получава издръжка от ДБ. С приходите от реклама и др.стопански дейност би трябвало тази субсидия от бюджета да бъде намалена.Как така с приходите от реклама се е финансирала прод.фирма на Йончева. Та те нали влизат по сметка на БНТ. Всъщност кога и как на БНТ е правена сериоза фин. ревизия.
49
Това дело трябваше да го има, за да лъсне мафиотската политика на нашето правителство. Не на Йончева, на на чужди държави са давани тези пари. И не за журналистика, както са замаскирани, а за "други цели". Нека стане ясно на целия български народ истината. Глупакът, който обвини Йончева, сам си вкара таралеж в гащите....
50
Троловете та упранляващите сте смешни с ентусиазма, с който плюете Йончева..напрано жалки! Елена ще спечели на 100% делото, защото говори истината..спонсорство от частни и смесени дружеснва не значи държавни пари, както каза гуруто ви! Всичките му приказки бяха пресизборни и както той си знае да ги казва, все едно е истина! Така ме, ще лапате мухи, кжгато Елена спемели.Навсякъде по света такива филми имат спонсори големи компании, а журналистът взима големи хонорари заради риска..Жалки сте!
51
Червените кратуни нададоха див вой.....Защо ли?
52
ДОКОЛКО РАЗБИРАМ. ДЗИ МОНБАТ И ЛУКОИЛ СА ФИРМИ НА БОЙКО. СЛЕД КАТО СЕ ПЕРЧИ ЧЕ ТЕ СА ДАЛИ ПАРИТЕ ЗА КОМАНДИРОВКИТЕ НА ЙОНЧЕВА. ЧАСТЕН ХОЛДИНГ МОЖЕ ДА ДАВА И ДАРЯВА НА КОГОТО СИ ПОИСКА. А АКО НЕ Е ИМАЛО %, ЗА БОЙКО. ДРУГ ВЪПРОС
53
ДАВАЙЙ ЕЛЕНА МАЧКАЙЙ СУЖУЦИТЕ ТЪПИ
54
Да питам само Бойко и Цветанов Шайка ли са или не ДА ИЛИ не
55
Пуснете ме и мене по телевизора да чуете какво знам за маалата ,ма първо мене па после комшийките да доказват от кого са им децата .Който повече лае той е прав па може и да е оср-н от главата до петите.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Питат Радио Ереван: - Българите могат ли да донесат пръст от Луната? Отговорът на радиото е: - Могат, ама среден...

няма нови новини
Днес: 285
hot
най-четени новини в момента
сега
2254
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Fibank представи нова кредитна карта (ОБНОВЕНА)
x
МЪЛЧАЛИВИЯТ УБИЕЦ ДЕБНЕ! Ето как да разберете дали сте алергични към глутена
x