ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Празен парламент - петима министри отговарят на въпроси на десетина депутати (ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Празен парламент - петима министри отговарят на въпроси на десетина депутати (ОБНОВЕНА)

15839
на 12.04.2019
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Празен парламент - петима министри отговарят на въпроси на десетина депутати (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Петима министри участват в днешния парламентарен контрол. Към някои от тях питанията на народните представители са сведени до само един въпрос, докато при други те достигат до шест. 

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

В началото на парламентарния контрол обаче в залата имаше едва десетина депутати, които минути по-късно бяха вече наполовина, видя ПИК. 

Първи пред депутатите ще застане министърът на околната среда и водите Нено Димов, който ще отговаря на шест въпроса. Сред питанията към него са и въпроси, касаещи качеството на атмосферния въздух в София, състоянието на защитените местности "Шабленско езеро“ и "Дуранкулашко езеро“, както и за екологичното състояние на река Драговищица, която бе замърсена от мина в сръбското село Карманица.

На един въпрос ще отговаря министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Той ще бъде питан за мост на река Дунав между Силистра и Кълъраш.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще отчете пред депутатите постигнатите резултати за изминалия зимен сезон и ще представи мерки против некоректните туроператори.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова пък ще отговаря на въпроси за ремонти на пътища и строителството на кръгово кръстовище на републиканския път I-5 между Димитровград и Хасково.

Към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев са отправени три питания. Първото е относно многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев“ във Враца и възможностите за оказване на регламентирана държавна помощ на лечебното заведение, относно мерките за подобряване на лабораторните условия в Районните здравни инспекции и относно централизирана обществена поръчка за търговията на лекарствени продукти.

Днешният парламентарен контрол, а с това и парламентарната седмица, приключи в 12:30 часа. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи
ПИК TV x
Шефът на ДАНС Пламен Тончев пред ПИК: Операцията срещу Паскал започнала преди повече от 8 месеца, Живко Коцев е следен половин година Шефът на ДАНС Пламен Тончев пред ПИК: Операцията срещу Паскал започнала преди повече от 8 месеца, Живко Коцев е следен половин година
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК