Вход
София
Времето в София 13 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът Борисов: Всички като един трябва да спазваме наложените мерки, никакви КПП-та и ограничения - контролът да е силен (ВИДЕО)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът Борисов: Всички като един трябва да спазваме наложените мерки, никакви КПП-та и ограничения - контролът да е силен (ВИДЕО)

на 14.10.2020
70082
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът Борисов: Всички като един трябва да спазваме наложените мерки, никакви КПП-та и ограничения - контролът да е силен (ВИДЕО)
Автор: ПИК
14.10.2020
0
70082

"Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и повишеното внимание са достатъчни, за да се предпазим. Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения. Но трябва да останем отговорни." Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното заседание на Министерски съвет. 

Той подчерта, че при тази динамична среда, в която броят на заразените с COVID-19 се увеличава, изисква също институциите да продължат да бъдат максимално концентрирани, а контролът да е изключително силен. Особено сега, когато предстои и сезонът на грипната епидемия.

"За да бъде осигурено лечението на всеки български гражданин, застигнат от новия коронавирус, на заседанието на Министерския съвет бяха отпуснати 2,1 милиона лева за купуването на лекарството ремдесивир. Гарантираме подсигуряването на национално ниво с всички необходими лекарствени продукти за лечението на пациенти с COVID-19", заяви още Борисов. 

Той допълни, че на днешното заседание кабинета предоставя също 14 милиона лева за закупуване на преносими компютри за нуждите на държавните и общинските училища във времето на пандемията от COVID-19. С тези средства ще бъдат придобити 16 000 устройства – 12 000 за учениците и 4000 за учителите. Така ще помогне да се осигурят лаптопи и да се обезпечи учебният процес във всичките му форми.

"Образованието е наша основна грижа и приоритет. Правим всичко възможно то да е достъпно и качествено за всички български деца във всяка една обстановка. По европейски програми ще осигурим още 80 000 компютри", допълни Борисов. 

"Дадохме старт на процедура за търсене на възможност за изграждане на нова ядрена мощност на площадка Nо 2 в АЕЦ „Козлодуй“. Още през февруари тази година има издадено решение за оценка за въздействието върху околната среда. Продължаваме експлоатацията на наличните мощности у нас, а реализирането на нови ядрени мощности ще има стратегическо значение за запазване на енергийната сигурност на страната. Редуцираме емисиите от парникови газове и намаляваме на зависимостта от внос на енергийни ресурси по оптимален и конкурентоспособен начин, в контекста на целта на ЕС за климатична неутралност до 2050 г. и приоритетите на Европейската зелена сделка", съобщи още Борисов..

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34834
архив

Пенсионерите предупреждават, че избират подследен отчаян ход: Ако не им се осигури достоен живот, ще спрат да умират.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x