ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Приеха второто удължаване на бюджета, закриха "Държавната петролна компания" (ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Приеха второто удължаване на бюджета, закриха "Държавната петролна компания" (ОБНОВЕНА)

62323
на 15.06.2023
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Приеха второто удължаване на бюджета, закриха Държавната петролна компания (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Депутатите приеха удължаването на бюджета на второ четене. Разглеждането започна вчера в пленарната зала.

препоръчано

Така до края на юли се очаква основните параметри да останат без промяна. Заложеното увеличение на пенсиите е средно с 12%. 

В 9:05 часа беше ударен парламентарния звънец за начало на днешното заседание. Кворумът беше събран от първия път. 

От "Възраждане“ прочетоха декларация от името на партията. В нея те се оплакаха от повишението на таксите от страна на Турция на товарните кораби през проливите. 

Чобанов от ДПС поиска допуск в залата на заместник-министъра на финансите. Искането беше прието.

Мартин Димитров от ПП-ДБ поиска помощите за учениците в размер на 300 лв. да не са за всяко дете, а само за крайно нуждаещи се. От БСП се съгласиха. От ГЕРБ и "Възраждане“ заявиха, че това е популизъм.

В 10:41 часа председателят Росен Желязков обяви, че второто удължаване на бюджета, е прието от народните представители.

След това народните представители подхванаха първото гласуване на Закон за несъстоятелност на физическите лица. В 11:45 часа беше прието на първо четене да има личен фалит и да няма повече професия длъжник.

В 11:52 часа депутатите излязоха в 30-минутна почивка. Те ще продължат своята работа в 12:20 часа.

Законът за държавните резерви и военновременните запаси предизвика лек раздор между ГЕРБ и ПП-ДБ. Депутатът Гаджев от ГЕРБ заяви, че няма да ги подкрепи, защото не разбирал причината за тяхното гледане. Освен това военно-временните запаси от горива щели да се съхраняват в бази на "ЛУКойл“. След това стана спор кой и защо е закрил Държавната петролна компания. Десислава Трифонова от ГЕРБ заяви, че тя била закрита само, защото била организирана от ГЕРБ. 

Все пак Държавната петролна компания беше закрита.

От ПП-ДБ поискаха да се удължи работното време на парламента, но не беше прието. Така работата продължава утре. В 14:04 часа Росица Кирова удари парламентарния звънец за край. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 108
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК