ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията и най-голямата партида от "Пфайзер": Зелените коридори продължават до 9 май (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията и най-голямата партида от "Пфайзер": Зелените коридори продължават до 9 май (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

33744
на 04.05.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията и най-голямата партида от Пфайзер: Зелените коридори продължават до 9 май (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

 Зелените коридори продължават до 9 май, в началото на другата седмица ще се организира процеса на ваксинация според количествата ваксини. Ако има достатъчно налични дози, може да продължат и зелените коридори. Огромен интерес има в големите населени места. Това заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов на брифинг. 

препоръчано

Според пристигналите количества на препарати ще бъде направено ново разписание за ваксинациите. От 10 май, стартира модула, в който личните лекари могат да заявят какви ваксини са им нужни, разясни още Ангелов. Той посочи, че личните лекари получават между 300 и 350 ваксини, а по отношение на напрежението между лични лекари и РЗИ-София той посочи, че процесът е вече урегулиран.

Пристигналите сега близо 274 000 ваксини, тръгват към РЗИ-тата в страната. Ваксинираните могат да достигнат до 50 000 на дневна база, за сега те са над 20 000 дневно, обясни още проф. Ангелов.

"Деликатен е въпроса с ваксината на АстраЗенека, води се антикампания срещу тази ваксина, аз смятам, че хората с поставена ваксина, могат да бъдат спокойни. У нас има достатъчно количество, само 15% от ваксинираните на дневна база ползват тази ваксина. От АстраЗенека ще останат количества, след като приключим ваксинацията у нас ще можем да дадем препарати на съседните ни държави", каза още Ангелов.

Болнична ни система ще се съвзема доста дълго време след коронавируса, тези хора са много уморени, изтощени, но въпреки всичко колегите се справят, България не усети как мина третата вълна благодарение на медиците и организацията им.

Сподели:
Бомба x
Съпруг и съпруга: Какво не може да бъде скрито един от друг и какво трябва Съпруг и съпруга: Какво не може да бъде скрито един от друг и какво трябва
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Харвардските авери Асен Василев и Кирил Петков с общи опорки за финансите и икономиката - дават заден за списъка по Магнитски (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Харвардските авери Асен Василев и Кирил Петков с общи опорки за финансите и икономиката - дават заден за списъка по "Магнитски" (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 218
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това