Вход
София
Времето в София 23 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Пълно единодушие за високите професионални качества на Иван Гешев в прокурорската комисия по атестиране и конкурси към ВСС (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Пълно единодушие за високите професионални качества на Иван Гешев в прокурорската комисия по атестиране и конкурси към ВСС (ОБНОВЕНА)

на 16.09.2019
35550
26
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Пълно единодушие за високите професионални качества на Иван Гешев в прокурорската комисия по атестиране и конкурси към ВСС (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
16.09.2019
26
35550

Две комисии на прокурорската колегия на ВСС обсъждат професионалните и етични качества на Иван Гешев за главен прокурор в два поредни дни.

Гешев бе издигнат от цялата Прокурорска колегия на съдебното правителство за наследник на Сотир Цацаров и подкрепен от професионалните организации на прокурорите и следователите. За да стане обвинител № 1 са му необходими и 6 гласа от Съдийската колегия на ВСС.

Двете комисии на Прокурорската колегия ще излязат с доклади след заседанията си, които ще бъдат обсъдени от целия ВСС на 9 октомври. Гешев пък ще бъде изслушан от съдебното правителство на 24 октомври.

Днес заседава първата комисия на Прокурорската колегия на ВСС - по атестирането и конкурсите. 

Кандидатът Иван Гешев се появи лично на заседанието, за да изслуша заседанието на комисията. 

Според прокурорската колегия кандидатурата на Гешев отговаря на изискванията за длъжността, стана ясно от становището на магистратите. 

"Високият му професионализъм и стриктното изпълнението на служебните му задължения, отличните умения за работа в екип, пълно покриване на изискуемите качества на ръководни административни умения, признания от редица международни институции и широка подкрепа от колегите му, както и от органи и институции, с които е работил.

Въз основата на документите, комисията по атестиране и конкурсите на прокурорската колегия счита, че същият отговаря в пълнота на законовите изисквания", заяви от комисията в своя доклад, прочетен от председателя на комисията Даниела Машева.

Докладът разкри, че начело на Специализираната прокуратура за две години Гешев се е произнесъл по 1793 административни преписки, 729 писма на граждани, и е направил 62 предложения за законодателни промени до главния прокурор. Също така е издал и 44113 заповеди от административен характер. Справката за работата му сочи още, че 233 души са били осъдени по негови актове, докато е работил в Софийската районна и Софийската градска прокуратура и е написал 4218 постановления по досъдебни производства, 2969 акта по преписки,както и 230 обвинителни акта. 

"Благодаря и на тези, които са ме подкрепили със становища на първо място, защото стана ясно, че са напразни надеждите на онези, които са очаквали конкурсът да извади някакви негативи в моята работа. Стана ясно, че такива няма и този доклад го показва.

Но благодаря и на другите, които не са ме подкрепили, защото истината може да се установи при разкриване на различни гледни точки.

Благодаря и на колегите от други институции, които са ме подкрепили, защото това отговаря на моето разбиране, че за да се постигнат резултати, трябва да има колегиалност и добро взаимодействие с всички органи от правоохранителната система, от които зависи борбата с престъпността. 

Докладът бе приет единодушно от присъстващите с явно гласуване и ще бъде публикуван официално на страницата на ВСС в унисон с изискванията за отворена и прозрачна процедура по избора на главен прокурор.

След заседанието Иван Гешев заяви, че е казал всичко, което е имало да се коментира по процедурата на живо пред цялото обществото в излъчването на ВСС. "В процедура съм и няма какво да коментирам по темата пред медиите. Всичко се излъчва онлайн и е достъпно", напомни той. 

"Винаги съм бил коректен и съм давал подробни изявления, когато е има акция или е необходимо. Сега няма какво да коментирам и не искам да ме преследвате, защото трябва да отида на работа", обърна се към журналистите Гешев, тъй като няколко от тях го гонеха по улиците около сградата на ВСС. Сред тях беше и лъсналата като необективна и любимка на властта Силвия Великова, която призова за протести срещу Гешев от ефира на БНР и така стана ясно, че не е нито независима, нито безпристрастна. 

"Не е коректно да коментирам процедурата, защото това е работа на ВСС. Сега ви моля да ме пуснете да отида и да си свърша работата", призова Гешев. На въпрос кога ще приключи проверката за спирането на излъчването на БНР, той обясни, че има срок за нея и след него ще бъде изнесена цялата информация по казуса. "Виждате колко открито и прозрачно работи прокуратурата, публикуваме всички подробности по разследванията и дори доказателства", припомни Гешев.  

Вижте цялото заседание във видеото на живо:

Вижте и какво каза и зам.-главният прокурор Иван Гешев след заседанието:

Сподели:
свързани новини
Прокурорската колегия във ВСС обсъжда кандидатурата на Иван Гешев Прокурорската колегия във ВСС обсъжда кандидатурата на Иван Гешев
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет заседава...
на 16.09.2019
Напиши коментар »
(26)
1
Ун дос трес але але але. Гешев es una alegría.
2
Време е да обърнем файла... в наша полза. Гeшeв - Paдocт
3
Ще си раплача моето момче порасна.. На добър час Гешенце
4
Обединяването на властитепзапочна хихихи. България ще стане рай... ЗА МЕН
5
Вся власть Прокопиевим!В конституцията да се заапише,че комуняците не подлежим на съдебно преследване!Рот Фронт!
6
Много е смешен този чевек, бе, толкова НЕинтелигентно изглежда, че просто да те е срам да го пускаш в чужбина да разговаря и да решава проблеми, да представя държавата ни. Даже и Цацаров излъчва повече разум, но това чудо...Типичен провинциален милиционер, от онези, които стоят и си бъркат в носа или се почесват по темето под фуражката.
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Как да не обичаш този радетел за честност и демокрация, как да не ти идва да го целиваш по голото кубе, тип кабрио. И колко интелигентност в погледа, задълбоченост и дълбочина, чисто милиционерски. Той е новия Вишински, ще арестува кой където свари и когато му е кеф. Ще пълни затворите с русофили, комуняги, всички които не харесват Батко и простотиите му. Обаче, има едно обаче, идва едно после или след това, къде ще се крие този пъпеш, къде ли ще се муши, защото винаги идва Рестото!!!!
9
Няма такова нещо свадбено правителство, така както и Пекинската патка не стои на държавния глава. Да не му е перука? Прочее, казано е, че като няма желание да се реши един въпрос, се свиква кумиция. В случея, две кумиций или много баби хилаво дете. И сега като правите сфирки на Гещеф, що правите реклама на чифутите Арабаджиеви?
10
Не знам какво трябва да се случи, за да се оправи тази държава!
11
лично нападение на Силвия Великова ,целенасочено манупулиране на общественото мнение с поставени “ журналисти “ и не зачитане на принципите за ДЕМОКРАЦИЯ И ПЛУРАЛИЗЪМ ...Волгин е същия , пропаганди за Маскве и нищо друго
12
ТОЛКОВА ЕДИНОДУШИЕ , ЕДНА КАНДИДАТУРА ....... ИМА НЕЩО ГНИЛО ......ПОНЕ ОТ КУМОВА СРАМА ДА ИМАШЕ И ОЩЕ ЕДИН .....
13
сами си го правят БНР и сами внасят шантажи и манипулации с тяхната пропаганда за комунизма и БСП .Сами си спряха сигнала , за да предизвикат гражданска война ...прекратяване на сигнала означава ВОЙНА с ОБЩЕСТВОТО ...и ако се наложи наистина да зависи от тях информиране на обществото за АВАРИИ , БЕДСТВИЯ , ЗАПЛАХИ ....никой няма да им повярва ВЕЧЕ !
14
И колко от гласувалите “прокурори” са кадрово осигурени,с биографии? Най интересното е,че мислят,еднакво, като стадо.Припомних си едни други времена с такова гласуване и “пълно единодушие”.
15
Единодушие , както на времето в БКП !
16
отговор на коментар
През 2006-та единствен кандидат беше Борис Велчев,но драгалевските комуняци дума не обелихте тогава защото ви беше обещал да не закача червенобузия крадльо Прокопи.
17
Тъпите комунисти да не пишат тука коментари... Боклуци червени ! Отивайте си в КНДР ! При вашия вожд! Да видите що за комунизъм е там ! Ще пишете коментари против Вожда...ама клати ми се ръката... Иначе тука в БГ е много лесно да се приказват и пишат глупости против този или онзи ! Като искате комунизъм - марш оттука !!! Махайте се в КНДР или при Путина... барабар с Радо пъпката ! Боклуци червени !
18
Червеногъзите макаци ЧЕРВЕНО пикаят по коментарите ще ги познаете,Дрънкат едно и също като папагали но ако пръднат със сигурност и пръднята ще Е червена......???? Могат само Кьорсофри да правят защото парата Е народна,а заради тези пари избиха всички банкери но сега парите са във тях нищо че касата им Е празна там вече бърка една крадла.....????
19
отговор на коментар
и АД за червенобузите червенотиквениковчета
20
“Прозрачна процедура”,при кандидат за Гл.Прокурор,без допуснати други конкуренти,поне за кумова срама.
21
След 110място по свобода на словото,подгонихме същото и в правото на закона.
22
Ясно е, че Гешев няма да е. В последния момент ще го самоотеглят и ще извадят нов кандидат, най-вероятно жена (възможно е да е Даниела Мишева, по-малко Румяна Арнаудова, но най-вераятно ще е по-непопулярно лице). Ще я кандидатират от прокуроската колегия. Целта ще е Гешев да остане зам. главен прокурор и "да кара колата от задната седалка". Както Алексей Петров беше в ДАНС. Тук обаче милиционерите не усещат тънката игра с обществената търпимост и ако продълджават така упорито да натрапват Гешев с техните си приоми ще трябва да го жертват накрая и да го махнат от прокуратурата.
23
Я ! Гешев най- сетне се е обръснал ! Все пак за Главен прокурор го НАЗНАЧАВАТ. А северокорейците цъкат с език и ни завиждат на единодушието. 200% одобрение даже при тях няма...
24
г-н гешев какво става с доктор стенд от пазарджик
25
Кой ще е все тая !!!!Профила е един !!!!Репресивна прокуратура , каквато е и без Гешев!!!! Да му мислят тия , които не слушат!!!!!Щишкова си мисля аз!!!
26
Според мен за гилдията трябва да е твърде срамно главен прокурор, и то без конкуренция, да стане лице, завършило милиционерския университет. Колкото до високите професионални качества - к'во стана с КТБ? Нещо осъдени, някакви върнати пари, Ши-ши в затвора ли е? Повече въпроси нямам. Народе, затова го искат - Гешев да им покрива гешефтите още 7 години, докато изтече всякаква давност. Срам, срам и пак срам, че си траете като овце докато ви водят на заколение!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 14774
архив

Пациент се оплаква на психиатъра си:
– Докторе, по цяла нощ сънувам някакви странни сънища! Сънувам, че някакви
мишки играят футбол
– Ето ти едни хапчета, ще ти помогнат.
– А може ли да започна да ги пия от утре?
– Защо?
– Довечера им е финала.

x