Вход
София
Времето в София 6 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Ресторантьорите напуснаха протеста възмутени! Метежници на "Възраждане" и Мая Манолова незаконно блокираха "Орлов мост" - начело е Йоло Денев. Столичани ги псуват заради кошмарния трафик (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Ресторантьорите напуснаха протеста възмутени! Метежници на "Възраждане" и Мая Манолова незаконно блокираха "Орлов мост" - начело е Йоло Денев. Столичани ги псуват заради кошмарния трафик (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

на 29.01.2020
182776
63
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Ресторантьорите напуснаха протеста възмутени! Метежници на "Възраждане" и Мая Манолова незаконно блокираха "Орлов мост" - начело е Йоло Денев. Столичани ги псуват заради кошмарния трафик (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
29.01.2020
63
182776

Представителите на ресторантьорите и бизнеса се изнесоха от протеста, който бе окупиран от хора на "Възраждане", БСП и Мая Манолова, както ПИК съобщи. На място останаха едва стотина метежници на политическите клакьори срещу кабинета, които незаконно искат да окупират "Орлов мост", предаде на място репортерът на ПИК TV.

Въпреки че нямат право на това, метежниците са решени да блокират движението и продължават с обидите към полицаите, които охраняват мероприятието, както е по закон. По-рано пред парламента, а после и пред Министерски съвет, с тях бяха и депутати от БСП, както ПИК TV показа.

На място е и Йоло Денев, който заяви пред ПИК TV, че подкрепя революцията. Има и много и младежи и деца, които крият лицата си с шалофе и качулки, което е типично за футболни мачове. Присъстват и професионалните протестърки Надежда Димова и Валентина Георгиева, за които ПИК писа неколкократно.

Стоиличани са потресени от наглостта на незаконните метежници, които узурпираха ключовото кръстовище и задръстването в София в момента е кошмарно. Запушени са всички обходни маршрути около Софийския университет и алея "Яворов". Хората се чудят защо полицията не разгонва незаконните метежници, които нямат право да протестират. Няколко шофьори дори директно напсуваха протестиращите и за малко не се стигна до сблъсъци.

Полицията обаче се държи либерално и не се намесва, въпреки че протестиращите скочиха дори на пътуващи в автобус граждани и отказаха да пропуснат рейса, а хората вътре бяха възмутени от безобразието. Няколко автобуса на градския транспорт са се събрали на "Орлов мост" и гражданите вътре са заложници на незаконните метежници.

След около едночасова блокада по-голямата част от протестиращите се оттегли, а някои тръгнаха обратно към парламента.

Припомняме, че по-рано от българската Асоциация на Заведенията категорично се разграничава от политическите искания на партия „Възраждане“, изразени по време на протеста на малкия и среден бизнес пред Народното събрание. Представители на тази или която и да било партия не са канени на протеста, не са участвали в организацията му и смятаме, че нямат място там,  съобщиха от асоциацията на заведенията.

"За пореден път заявяваме, че ние не сме ангажирани политически и нямаме политически искания! За нас е важно единствено да защитаваме правата на българския бизнес! Ние не търсим конфронтация, а решаване на възникналите проблеми и няма да позволим да бъдем употребени от каквито и да било политически интереси!

Бихме желали да заявим също, че след снощната среща при министъра на финансите Владислав Горанов и решението влизането в сила на Наредба Н-18 да бъде отложено с 6 месеца, като през този период се оформят работни групи за прецизирането й, Българската Асоциация на Заведенията оттегли готовността си за протест на днешния ден. Държим обаче да подчертаем, че всеки наш член може свободно да изразява мнението си, включително чрез протестни действия, каквито има и в момента.

Вярваме, че през следващите 6 месеца ще се работи усилено за изчистване на спорните текстове в Наредба Н-18, която да се превърне в работещ нормативен документ за регулиране на българския бизнес", категоричен е председателят Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов, който по-рано заяви това и пред ПИК TV и разкри, че от "Възраждане" са се внедрили към техния протест.

Пред ПИК той бе категоричен, че се надява до понеделник да се изгладят всички недоразумение по наредба 18. "Ние никога не сме искали оставки и тези хора, които викат срещу кабинета, нямат общо с нас. Това е важно да се знае. Ние искаме само да се отменят тези спорни промени. Затова сме тук заедно с българския бизнес. Не сме тук да правим политически протест", заяви Алибегов.

Въпреки това хората на "Възраждане" и Мая Манолова блокираха "Орлов мост" и обиждат и полицията. Целта е отново да се стигне до провокации и сблъсъци с полицията, както се случи преди ден. Засега обаче униформените успяват да запазят реда.

Към 15,30 часа момента на място има малко над 100 души, което е видно от общия план на "Орлов мост". 

Професионалната протестърка Валентина Георгиева е на първа линия и днес, както и на всички протести през последните две години срещу кабинета

Йоло Денев предвождаше окупаторите на "Орлов мост"

Депутатът от БСП Александър Симов заяви, че подкрепя бизнеса

Надежда Димова, която също е сред редовните протестиращи, също е на окупацията на "Орлов мост" 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Сюжетът “Борисов с къща и любовница в Барселона” e:
Общо гласували: 8331
архив

Никой не може да намери толкова кусури на една жена, колкото други две!

x