Вход
София
Времето в София 6 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с извънреден брифинг за мистериозните 100 хиляди избиратели разлика в списъците за първи и втори тур

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с извънреден брифинг за мистериозните 100 хиляди избиратели разлика в списъците за първи и втори тур

на 04.11.2019
121612
32
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с извънреден брифинг за мистериозните 100 хиляди избиратели разлика в списъците за първи и втори тур
Автор: ПИК
04.11.2019
32
121612

ЦИК дава извънреден брифинг, за да обясни откъде идва мистериозната разлика от 100 хиляди гласоподаватели на първи и втори тур. 

Скандалният Котев от Сандански с частния водопровод напуска ГЕРБ

Скандалният Котев от Сандански с частния водопровод напуска ГЕРБ

Бившият кмет на Сандански Кирил Котев напуска постовете,...

на 04.11.2019

ПИК съобщи по-рано днес за това и публикува обяснение от експерта проф. Михаил Константинов.

Разминаването е видно в сайта на ЦИК, откъдето става ясно, че за балотажа базата за имащите право на глас е изчислена различно.

На първи тур имащите право на глас са отбелязани като 1 165 955 столичани, от които са го упражнили 455 936, или 39,10% избирателна активност. 

На втори тур е отбелязано, че имащите право на глас са 1 064 772 столичани, от които са го упражнили 354 906, или 33,33% избирателна активност.

Това няма отношение към броя на гласовете за един или друг кандидат, а само към избирателната активност, обясни Константинов.

Тогава, когато говорим за графиката на страницата на ЦИК за гласоподаватели трябва да визираме регистрираните в секциите избиратели. Тази информация се получава в ЦИК от два канала - областната администрация, която от ГРАО взима информация, и второ, от ощинската избирателна комисия, която има данни от секциите, обясни Александър Андреев, говорител на ЦИК. 

Информацията за първи тур е различна, уточни той. Първоначалното число като брой избиратели е базирано на евроизборите и местните избори преди време. След това е изпратено и подадено в ЦИК вярното число. 1064705 е второто число и се получава разлика от 100 000 избиратели, това не са загубени гласове, а избиратели, които са включени в избирателните списъци, посочи той.

Не можем да говорим за резултати от изборите, тъй като те се отчитат на основата на подадените гласове, заяви още той.

В тази връзка ЦИК ще промени данните от 27 октомври 2019 г. и там, където има 1165959 то ще бъде променено на 1064705, подчерта говорителят на ЦИК.

Доста запитвания имаше по отношение на изирателната активност в Плевен. Има информация от председателя на ОИК и той ни е предоставил правилната информация. Има разлика между данните от областната администрация и ОИК-Плевен. Областната администрация е изпратила, че в 10-те общини е подадена вярна информация за 115 300 избиратели и ние сме ползвали тази информация. От 196 общински избирателни комисии до 16 часа са присгигнали 150. Най-късно до утре очакваме те да предадат своите протоколи заедно с протоколите от СИК, каза още Андреев. 

ГЕРБ свиква национална среща на 7 ноември

ГЕРБ свиква национална среща на 7 ноември

 ПП ГЕРБ ще проведе национална среща на партията на...

на 04.11.2019

Обжалването на резултатите е пред Административен съд и всеки от кандидатите може да подаде жалба, като изложи твърденията си и защо смята, че са незаконосъобразни. Съдът ще прецени дали има основание за отмяна на избора, било то за кмет на община, район, кметства, обясни процедурата за касиране на вота Андреев. 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(32)
3
Пускам телевизията и о уж*ас, Импексовата Барсала спечелила изборите, вглеждам се в червена карта на България, стреснах се и се събудих. Брей сънувала съм ужа*сен сън, телевизора върви Кънчо и Райчо си говорят, че БСПдирастията е победила, а картата на България е синя. Честито БСПдирасти, и да побеждавате така тук таме, още 130 години. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА, ЧЕСТИТО НА ГЕРБ И БОЙКО...
4
Дал ли е Бойко 220 000 000 на Доган ?
5
Ха ха, двете червени алчни Импексови курабия, ще се сасизядатмоизядат, коя да поведе крадлива бащина дружина. Едната дори прибягна и до психо десния вибратор, за да изпълни пъкления си план!!
6
Гадове да го духате никога повече комунисти във власта!
7
10 годинки , беше животеца на шайката
8
Мая е жалък хамелеон, жалък алчен боклук, продал се на психо десните боклуци заради жаждата и за власт. Гнус ме е от нея, защото продаде мъжа си, продаде партията си, изплю се и на помощта на Борисов, продаде народа и феновете си, и се предложи на един гнусен гном с вибратор. Плюя на тая жалка и лека жена, за която съвест и чест са чужди неща.
9
Не съм на себе си за Отхвърлената Кметица ,която щеше да промени София -град на София -село
10
КОРНЕЛИЯ ПЕТРОВА НИНОВА ,ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПОЛИТЕЧЕСКА ПАРТИЯ БСП НАПРАВИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА И ПОЛИТИЧЕСКА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА . ТОВА Е СТРОГО ЗАБРАНЕНО ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ , ЗАЩОТО ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ГЛАС В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ . ЗАИГРАВАНЕТО С ЕТНИЧЕСКАТА КАРТА Е ОПАСНО ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ВЪТРЕ В ДЪРЖАВАТА .
11
Браво на вас ПИКАко ви нямаше щяхме да сме сляпо и глухи за червените и ДеБъ гадове. Бойко ГЕРБ България ....победа.
13
гейската червеносиня мъгла БСПДБ - цървули
14
Трябва да бъде забранен веднъж завинаги.
15
вчера Борисов разкри нещо много значимо, което се пропусна от медите и анализаторите – човек от ДАНС го бил предупредил !?! че кметовете на Благоевград и Банско не са избираеми!? Разбирате ли какво работят ДАНС, вместо да ловят шпиони? Пазят сигурността на ГЕРБ, вместо тази на България.
16
Те шпионите ги ловят, но съдиите ги пускат, а пък Путин ги награждава.
17
отговор на коментар
И двойното гражданство в коша >
18
чера Борисов разкри нещо много значимо, което се пропусна от медите и анализаторите – човек от ДАНС го бил предупредил !?! че кметовете на Благоевград и Банско не са избираеми!? Разбирате ли какво работят ДАНС, вместо да ловят шпиони? Пазят сигурността на ГЕРБ, вместо тази на България.
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
ДС сътрудниците на Нинова я съветват със сценарии от 1990г. Толкова е озлобена,че не различава мечтата от истината.След избора на ДС и КГБ на чиновника Радев,същият сценарий няма как да се повтори!Видя се как се срина рейтинга на Радев за 150 дни управление, падна под 45%, независимо от соц.проучванията на Червен Колю и компания на голф игрищата! След 3 години като говорител на Нинова и яростен, но нефелен противник на Бойко, как мислиш дали има 35% одобрение?Изцепките на Деса Първата,още повече му сриват рейтинга, нормално е да му се поиска оставката,че много агресивно излагат България тези селяндури,проксита на КГБ-Решетников!Дори Путин ги отсвирва постоянно,защото Решетниковото КГБ е против Путин!Хайде у лево,че много си повярвахте!
21
Швестера-трол Електра-Катюша на мутренско-циганския сайт отново се изтропа!
22
Последно, къде са дебилите - в областната администрация или в ОИК. A може би по равно - по 80%? Разследвайте и ни информирайте. 100 000 гласа нищо не са за М. Константинов, но ние сме любопитни.
23
Мутренско циганските комисии ОИК и ЦИК сигурно да уредали тези 100 хил.човека да бъдат гласувани и подписани за мутренския кандидат!
24
И ТОВА АКО НЕ Е ИЗМАМА КАКВО Е?КОЛКО НАРОД Е БЪЛГАРИЯ.ТА ТОЗИ ПРОФЕСОР ПО ВСИЧКО КАЗА ЧЕ 6 МИЛИОНА И ПОЛОВИНА ИМАТ ПРАВО НА ГЛАС.А ДЕЦАТА САМО ПОЛОВИН МИЛИОН ЛИ СА.ТЕЗИ НИ ПРАВЯТ НА ПО ПРОСТИ ОТ ТЯХ. И КАТО ПОЧВАТ ДА ГУБЯТ.ЗАЩОТО ОТ ВЧЕРА ГЕРБ ЩЕ ГУБИ ВСЕ ПО ВЕЧЕ.ОНЯ ИЗЛИЗА И НИ СЕ КАРА.И НИ УБЕЖДАВА ЧЕ Е ПОБЕДИЛ.КОГО БЕ БАЙ. КОГО ПОБЕДИ.
25
Много е просто. Сто хиляди души са преминали в непълнолетна възраст за седемте дни между двата тура.
26
"1064705 е второто число и се получава разлика от 100000 избиратели, това не са загубени гласове, а избиратели, които са включени в избирателните списъци" /цитат/. Само че на първия тур са били 1165955 избиратели. Значи, за втория тур не са включени, а са ИЗКЛЮЧЕНИ около 100000 избиратели от списъците в София. А къде са отишли? Защо се баламосваме с канали за данни, бройки избиратели, при положение, че имаше достатъчно месеци списъците да бъдат актуализирани? да питам ли колко мъртъвци има в списъците, колко емиграли от България, колко са се преместили в провинцията и колко са дошли в София? И ако попитам КОЙ, КОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ...Затова вървя по света и подсвирквамя си даже...
27
Че то комунистите са в герб. Там освен комунисти други има ли?
28
ИБ на БСП , 11 човека, нито един от тях не е бил член на БКП. ИК на ГЕРБ, 16 говеда от тях 14 са били членове на БКП, включително Главанака. Ето подробности за Главанака: Poдeн е в с. Xepaково, oбщ. Бoжypищe. Tpeто кoляно кoмyниcт след двамата му дядoвци и бaщa мy. Действителeн члeн на БKП/БCП до м. юни 2001 г. Единият мy дядo е yбит на мeгдaнa в с. Xepaкoво от фpoнтoвaк, който е узнал, че е зaдявал съпpyгатa мy. Същият този дядo е откраднал кoн. Но внyкът твърди, че дядo му е yбит от кoмyниститe и за това е служил в HШЗO, това му е помогнало да стане члeн на БKП още на 18 години, да бъде приет в милиционерската шкoлa, да стане кандидат на науките свързани с мapкyчитe и кoфпoмпитe. Yбитият от комyниститe е помогнал на внyкa си да стане и дoцент в същото училище. Но преди това дядoтo е помогнал първо на синa си ( бaщaтa на внyкa), който от обикновен милициднep в с. Xepaково става oфицер в с. Бaнкя, члeн на БKП и ceкретap на ППO в същото управление на MBP. През 1990 г. внyкът напуска пoжapнaтa за да остане члeн на БKП. От 1990 до 2001 година внyкът на yбития от комунистите е бил член на СИК, на най ниско ниво поради това , че страда от липса на мисловна дейност по рождение. Той е бил ползван за обща работа, да тараши пазарджиите по "Илиенци", да пренася" бело", да краде коли, да пази паркинга пред хотел "Славия" и др. Поръчани са му няколко убийства, но той е извършил само едно - застрелял е Стефан Дecпотoв през 1994 година. Заплашил е с убийство брата на собственика на този сайт, но не го е застрелял. Усилено се е занимавал с контрабанда на цигари и горива. Бил е добър в наркотрафика. В центъра на София е взривeна приятелката му Цветелина вместо него. В периода 2001 - 2005 г. е бил гл. секретар на МВР. В този период са избити 193 знакови негови съратници от подземния свят. И нито едно от тези убийства не е разкрито. Вие знаете биографията му след 2006 г. - кражби, насилвания на бизнесмени, съсипване на КТБ и ограбване на активите на банката заедно с един който познавате като Втората свиня. Той владее само неправилен български език на хераковски диалект. По лично негови публични твърдения той е пpocтак, прочел е само една книга в живота си и може да изпее само един куплет от песента „Tpимата тaнкисти” по едноименния руски филм. Гледал е и полският „Четиримата танкисти”. Мутропитека е станал гл. секретар на МВР срещу 400 х. евра. Тези пари са осигурени от сръбския гражданин Сретен Йосич срещу спокойствие. Суджукпитека обаче го предава, Йосич е арестуван и екстрадиран в Холандия. От септември м.г. Сретен е на свобода.. Херакопитека не спи спокойно. Всеки момент Йосич може да го награди с оловни ордени и медали и да стане „Герой на Р. България”. Знаем слабостта на Тиквата към тези отличия. Той много иска да се кичи освен с тях и с лампази, еполети и пагони. По предложение на Ахмед Доганоглу на Главанака е присъдено звание "Генерал" от пажорникарските войски, макар такива войска в България да няма. Той вече не е еднокнижник. Преди два месеца си е открил картон в биллиотеката на с. Банкя. От там срещу подпис е взел две книги, "Синовете на Великата мечка" и " Сандокан-Малайския тигър". В първата книга е стигнал до стр. 256, което означава , че е приключил с мечката, остават синовете. Първата свиня е споделил с Втората и Третата свине, че имал намерение да прочете и "Оцеола", но това след изборите. Въпреки всичко в този сайт правят премиера за смях, гаврят се с него. Наричат го Световен лидер, дипломат № 1 в света, Обединител на Балканите, визионер и твърдят, че всички държани ръководители се допитвали до него преди да вземат решения. Той им повярва и внесе корекции в походката си, макар да е дюстабан. На път е да извади и ръцете от джобовете, започна да свиква с вратовръзката, ципът му е вдигнат. След като си повярва се юрна на разходки по света. Спомняте си , какъв срам брахме при посещението му в Суади Араби, какви къчове хвърляше с картонената сабя в ръка, преплясквайки с кълки. От там му обещаха да направят няколко хотели – небостъргачи в София. Не търсете хотелите по София, няма да ги намерите. Като първи дипломат в света се опита да прикотка „Фолксваген”, а те отидоха в Измир. Наскоро изхарчи пари и стигна до Корея, където му дадоха 9-ти дан за боен спорт, който той изобщо не познава. Корейците са учтиви хора. Другото което му обещаха ще дойде в България, когато видите арабските хотели в София. Върнете спомените си в 2015 г. Тогава по средата на април този питекантроп ( питек ) в Бургас, вторачил се в морето, в компанията на Митьо – Сухото мляко каза: „ Газ в морето има, до няколко месеца очаквам първия гъзоносец”. Има още много примери, но да спра до тук. Но да не бъдем черногледи. На този подчовек трябва да му се признае, че за 10 години успя да опростачи около 1,1 млн. глави, направи ги питеци, макар някои от тях да могат да ползват палците си в т.ч. и той за по добър захват, че е прост , в което никой никога не се е съмнявал. Че за това време натресе 34 млрд. евра външни дългове, че докато управлява страната беше напусната от 987 000 българи, че закотви България на последно място не само в Европа. Главанак.
29
ТЕЗА НА КОЯТО САМИЯ ТИ НЕ ВЯРВАШ А МОНОЛОГИРАШ,В СЪЗНАНИЕТО СРЕДНО СТАТИСТИЧЕСКИЯ БЪЛГАРИН Е АНТИТЕЗА/ ПРОФЕСОРА НЕПРЕКЪСНАТО СЕ 'ОПИТВА' ДА ОМАЛОВАЖИ СОБСТВЕНАТА СИ ПЕРСОНА/ ДАНО В ЛИЧЕН АСПЕКТ УСИЛИЯТА ДА СИ ЗАСЛУЖАВАТ! ! ! !
30
До кога Борисов и клиентите му смятат, че хората ще издържат на непрекъснатото фалшифициране и манипулиране на всички нива на изборите?! На всички е ясно, че част от колосалните кражби отиват за уреждането на изборите, за това и наложиха 1лв субсидия, за да не могат опонентите и едни прости плакати и билбордове да опънат
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
100 000 х 300 = 30 000 000 кинти дадохме.Сега ще си ги избием от дебилите. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 14375
архив

Питат един синоптик: - Прогнозите ви винаги ли уцелват какво ще е времето? - Времето - да, винаги! Само понякога се разминават в датата.

няма нови новини
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
сега
1260
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите приеха на първо четене бюджет 2020, Нинова пак си прави реклама, ГЕРБ и Патриотите си разменят остри реплики (ОБНОВЕНА)
x
Знаете ли кои са вълшебните думи по време на секс?
x