ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Доведоха Ибрямов с белезници в съда! Гледат мярката му при закрити врата заради секретна информация (ВИДЕО/СНИМКИ)

Епицентър

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Доведоха Ибрямов с белезници в съда! Гледат мярката му при закрити врата заради секретна информация (ВИДЕО/СНИМКИ)

162384
преди 4 часа
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Доведоха Ибрямов с белезници в съда! Гледат мярката му при закрити врата заради секретна информация (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Мярката на арестувания Джейхан Ибрямов ще се гледа при закрити врата. Това се налага заради информация, свързана с обекти на Министерство на отбраната, научи ПИК преди всички. 

препоръчано

Заседанието е насрочено за 14.30 часа, като се очаква съдията по делото да го закрие, тъй като ще се изнася конфиденциална информация, свързана с поръчки във военното ведомство.

В 14.25 Ибрямов беше доведен в съдебната залата под конвой и с белезници на ръцете. Аверът на Доган не обели нито дума пред медиите.

Веднага след началото на заседанието прокурорът по делото поиска то да се гледа при закрити врати, тъй като по думите му има данни, които могат да бъдат обект на националната ни сигурност. Съдията уважи искането и медиите бяха изкарани от залата.

Припомняме, че Ибрямов беше арестуван в сряда с белязани пари да купува гласове за изборите. Парите са били за да осигури Ибрямов спечелването на определени обществени поръчки. 

Близкият до Доган политик беше заловен в момент, в който получава подкуп в размер на 100 000 лева от бизнесмена Мирослав Тодоров. Предадената на депутата сума била само част от подкупа, който възлизал на 400 000 лева.

Освен белязаните банкноти, разследващите разполагат и със СРС-та, доказващи виновността на близкия до Доган политик.

"В разпитите си като свидетел Мирослав Тодоров разказва, че се познават от дълги години с Джейхан Ибрямов, като му е предоставял парични средства в големи суми в дълъг период назад в годините. Двамата се познават от 2000 г. От 2019 г. са по-близките им контакти, осигуряване на лицензи и подобни неща със съдействието на Ибрямов", уточниха след това от Върховна прокуратура.

И добавиха, че в последните народни събрания Ибрямов е част от комисията по отбрана.

При акцията на ГДНП и КОНПИ бяха обискирани и имоти на Ибрямов. Преди няколко седмици аверът на Доган остана и без лъскавия си джип. Той му беше отнет, тъй като се оказа собственост на фирма, укривала данъци. 

Преди дни председателят на Народното събрание Рая Назарян и ЦИК разрешиха свалянето на имунитета на Ибрямов като народен представител и кандидат за депутат, след искане от държавното обвинение.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК