Вход
София
Времето в София 9 o C

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Юнкер възкликна пред Борисов: Възхищавам се на България! Премиерът очерта приоритетите на българското председателство! (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Юнкер възкликна пред Борисов: Възхищавам се на България! Премиерът очерта приоритетите на българското председателство! (ОБНОВЕНА)

на 08.11.2017
51202
30
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Юнкер възкликна пред Борисов: Възхищавам се на България! Премиерът очерта приоритетите на българското председателство! (ОБНОВЕНА)

Министър-председателят питал Еврокомисията откъде чакаме нападение, за да знаем защо даваме милиарди за отбрана

Премиерът Бойко Борисов направи коментар пред медиите за приоритетите на българското председателство след изнесеното заседание на МС в Брюксел с участието на Жан Клод Юнкер, където е и специалният пратеник на ПИК Гергана Инигилизова.

Благодаря на еврокомисарите и на министрите, които имаха възможността да изкажат своето мнение за идните 6 месеца на европредседателството. Не само за България е важен девизът "Съединението прави силата", но и за Европа.

По време на Председателството ни ще бъдат най-тежките преговори за Брекзит, това е рядък шанс Балканският полуостров да може да замести излизащата Великобритания в ЕС, каза премиерът Бойко Борисов. „Освен изброените приоритети за Председателството за стабилност, конкурентоспособност, сигурност, дигиталния пазар, няколко са темите, които биха прозвучали по-интересно. Една от тях е темата за Западните Балкани, за Балканския полуостров“, посочи той. „Регионът има красива природа, работливи народи, изключително културно-наследство, което би могло да е интересно за цяла Европа. Сега е моментът. Дълги години тази тема не беше слагана на масата“, обясни премиерът. Сега е моментът, познавайки региона, да го представляваме и ние, и следващите след нас. Аз дадох едно решение, което няма да носи риск за ЕС - инфраструктурата, конкурентноспособността и както сега работим за отпадането на роуминга за Западните Балкани. Това ще е добре за цяла Европа. Това няма да са пари на вятъра, както в Сребреница и Прищина се даваха по време на войната милиарди евра и много жертви, коментира премиерът на България. Виждам рядък шанс и съм благодарен, че през май ще се проведе събитие у нас с участието на 27 плюс 6, с лидерите на Западните Балкани, посочи Борисов.

В случая говорим за кохезия на Балканите и в Цяла Европа, допълни той. И отбеляза, че с колегите днес са обсъдени много теми, включително и енергетика, и нямало тема, в която да има спор и да няма единодушие. "Голям радетел съм в сферата на отбраната да се проведе голяма ревизия за наличната бойна техника, дали достатъчно е дислоцирана в Европа, потенциални противници, къде трябва да са първите отбранителни линии, след като ще харчим по линия на НАТО десетки милиарди. Говорим и за общото съвместно индустриално сътрудничество, възможностите на България за такова производство и за коопериране с други европейски държави. Така че и по тази тема още в понеделник нашият министър на отбраната и външният министър ще подпишат в Брюксел, отбеляза министър-председателят.

Само обединени можем да направим така, че бъдещето на Европа да е бъдеще и на самите нас, коментира евродепутатът Мария Габриел, която отбеляза, че е важно за нея, че българското европредседателство постява като акцент и киберсигурността. 

"Днешната среща бе много важна, тъй като българското европредседателство ще се проведе в контекста на Брекзит. Основното послание е, че само обединени можем да запазим Европа силна", допълни евродепутатката от ГЕРБ. 

ПЪРВО В ПИК! Борисов показа уникален авторски чертеж, направил го специално за Юнкер (СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК! Борисов показа уникален авторски чертеж, направил го специално за Юнкер (СНИМКИ)

Министър-председателят Бойко Борисов се похвали с две...

на 08.11.2017

Европа е част от ДНК-то на България и от първия ден на присъединяването й към ЕС тя се държи като основател на Съюза, докато някои от основателите не винаги се държат като такива. Това каза председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер на пресконференцията. „Проведохме едни плодотворни дискусии по различни въпроси, благодарение и на българския комисар Мария Габриел, която върши неимоверно добра работа тук. България за мен не е нова страна, защото аз бях този, който подписа договора за присъединяване през 2005 година, защото бях председател на Европейския съвет“, отбеляза Юнкер. „Харесва ми мотото на Българското председателство – „Съединението прави силата“. Вярно и трябва да се доказва. И ще се доказва през 6-е месеца на Българското председателство. България ще бъде столицата на Европа през тези 6 месеца и това е уникална възможност за тази толкова красива страна, за прекрасния български народ да докаже, да демонстрира, че българите знаят какво представлява Европа. Защото Европа е част от ДНК-то на България и от първия ден на присъединяването на България към ЕС тя се държи като основател на ЕС, а основателите не винаги се държат като такива“, коментира още Жан-Клод Юнкер. 

На въпрос за последния доклад за мониторинг, който България ще получи идната седмица, Юнкер посочи, че оценката ще е положителна и мястото на България е в шенгенското пространство. 

Възхищавам се на резултатите на България с бюджетния й баланс и ниския публичен дълг в сравнение с останалите, отговори на въпрос на българските медии за влизане на България в еврозоната. Имаме членове в еврозоната, които са много под тези резултати, допълни той. 

Мога откровено да кажа, че България е готова и ако иска, може да приеме помощ за предприсъединяване, заяви още председателят на ЕК Жан Клод Юнкер. 

Предприели сме всичките си процедури, надявам се да завършим този процес, допълни Борисов. 

ПЪРВО В ПИК! Борисов: България е готова да застане начело на Съвета на ЕС (СНИМКИ/ВИДЕО)

ПЪРВО В ПИК! Борисов: България е готова да застане начело на Съвета на ЕС (СНИМКИ/ВИДЕО)

България е готова да застане начело на Съвета на...

на 08.11.2017

България пази най-добре външната граница на ЕС и дава пример за добросъседство с Турция, коментира още премиерът. 

По темата за Турция и присъединяването на страната към ЕС Жан Клод Юнкер посочи: "Обещали сме 3 милиарда на Турция за бежанския проблем и още 3 милиарда за следващите години. Ние не орязваме сумите, които прехвърляме в посока на Турция, но работим и по въпросите на съдебната реформа, гражданското общество и т.н. Искам ние и Турция да имаме най-добрите взаимоотношение, но, за съжаление, Турция прави стъпка встрани".

 

Сподели:
Напиши коментар »
(30)
1
Приоритетите са ясни КРАЖБИ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО!
2
еврогеиско лицемерие
3
снахата , алкохолика и тиквата
4
Колко е удобен за меките китки от Брюксел, нашия високо интелигентен премиер! Те само да таковат и той вече е напълнил гащите. Защо не го запитат, до кога ще сме най-бедни в ЕС, си кога ще сме най-корумпирани, най-намаляващи и болни? Дреме им, гледат себе си, България не ги интересува. И интелектуалеца от Б им е удобен, ужасно удобен, поради което го тупат по дебелия г--з.
5
1.2.3 ==ПРИМАТИ КАТО ИВО ХРИСТОВ
6
ОЩЕ ЕДИН ПРИМАТ КАТО ИВО ХРИСТОВ.........НИСКИ ТОПКИ СТЕ
7
ХИЧ НЕ ДЪРЖИ НА ПИЕНЕ
8
Спомням си,когато Борисов беше на посещетие в Париж и Берлин , Г-жа Л-жа и цалата Позитанска секта хукнаха по студията да разправят как Борисов не се "справял"! Сега когато и в ЕК пишат отличен за подготовката ,"Дебилите "от Позитано ще хукна да правят вот на недоверие! Тези хора не са свикнали България да върви напред! Ако трябва държавата се срине,че те да дойдат на власт,сещайте се колко им пука за държавата!
9
Дъртакът Юнкер пак е на 3 ракии, а нашата Тиква на 3 линии бело !!! Ми, като се обичат, пияницата Юнкер и Буда Бухалков, най-вярната слугиня на запада, да се вземат!!!!
10
А ТАЗИ ГАБРИЕЛОВА ГЮЗЕЛ КАКВО ПРАВИ НА ТАЗИ СНИМКА. НАЛИ Е ЕВРОКОМИСАР ПО НЯКАВА ДИГИТАЛУЗАЦИЯ. ИЛИ ПРАВИ ВРЪЗКА НА БЕЯ ОТ БАНКЯ И ОНЯ СТЕРИЛЕН ПИЯНИЦА. НАЛИ И Е КУМ
11
ПИК,бъдете искрени ВЕРВАТЕ ли на Юнкер
12
Пияница,престъпна мутра и травестит.Тия ли боклуци ще ми говорят за Европа !.? Европа без Русия е НИЩО! Историята го е доказала.
13
ПИК, стига сте ме хвалили, че става вече подозрително! Ще си кажат хората, че ви плащам, за да ме величаете без почивка. Иначе то си е така, но защо тоя лош матрял, българите, да научават какво сме се договорили с вас и колко пачки ми струват тези хвалебствия. Давайте малко по-умерено - на ден не публикувайте повече от 3-4 материала с хвалби за мене, като не забравяйте да отбележите, че съм най-великия български държавник в последните 140 години и Европа е в краката ми -както писа наскоро обилно платената от мен Звездомира Мастагаркова.
14
Другарки и другари,в навечерието сме на 12 конгрес на БК......опа грешка на европредседателството,което ще ни доближи на още една крачка до светлото комунист...грешка капиталистическо бъдеще.Да живее българо-съветска......българо-европейската дружба,слава на КПСС...не....на Европейската комисия и ЕС!Давам думата на първия секретар на БКП!!!!!!?????на министър -председателя другарят Бойко Борисов(бурни аплодисменти).......................
15
Позор! Простата мутротиква,трябва да бъде убит!Излага и подлага България на унижение!
16
Юнкер се чуди, малка и бедната държава, пък какви милиардери ражда
17
БОЙКО Е ВЕЛИК, КУРНИ Е МИРИЗЛИ ВА СЛИ ВА.
18
ЮНКЕР СЕ ВЪЗХИЩАВА НА БЪЛГАРИЯ, РАЗБИРАЙ ГЕРБ, БСПЕЕРАСИТЕ И АГЕНТИ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ НИ НАРИЧАТ ДЕБИЛИ?
19
Еххх ,каквото и да словодрискат позитанските тролчета - фактите са си факти ! Знаем "другарчета" ,че международният рейтинг на ББ ,много (ама - много) ви дразни ,но какво да се прави ,извоювал си го е човекът . Когато така започнат да говорят за (и със) селянина Радев - тогава (пак) се пробвайте ,щото сега - нЕма сми !
20
ЗАТВОР за Мутрата от ГЕРБ и СИК
21
На какво се възхищава този офшорко, на това, че България е най-бедната и мизерна държава въпреки, че вече 10 г е в ЕС??? На това, че българите са станали като извънземни с мижавите си заплати и пенсии, на ръба на оцеляването? Че липсва здравеопазване и образование? Че корупцията и шуробаджанащината е взела връх и липсва елементарно правораздаване? Че народа се е стопил с 1/4 от както сме в ЕС заради разкошния живот по европейски?
22
Габриел е най-тъпата еврокомисарка от името на България, а куриоз е, че тази меркантилна чуждопоклоничка дори от давна не е българка. Бойко направи най-слагаческата си слугинажна сделка като унижи за пореден път собствения си народ
23
Потупване по задника , галене по главата , даване на захарче /ако слушаш/.....а ако трябва и да те смъмрят. Важното е , че сме послушни , опитомени и смирени. А когато ти липсва и национално достойнство , картината става пределно ясна - пак ще сме чужди подлоги и ще се навеждаме пред разни евробюрократи. Да ни е честито.
24
Щом Позитанската фабрика за заливане с помия работи с пълен капацитет , значи идват добри времена за страната ни !
25
Едва ли Юнкер е такъв безхаберник , защото , да се възхищаваш , на най бедната , на най корумпираната държава !!!!Да се възхищаваш на най грандиозната кражба КТБ !!!!Това може да го направи само ПИК, но не и ЮНКЕР!!!!
26
За какво Юнкера се възхищава на България ? За това ,че сме най-бедната държава в Европа , че пенсионерите получават 200-300 лева пенсия след 30-40 години трудов стаж ? Че здравеопазването и образованието девалвираха ? Че България намалява всяка изминала година ? Че корупцията разцъфтява ? Че контрабандата никога не е спирала ? Че земеделска България внася плодове и зеленчуци ? Че престъпността се е разпростряла и е необезпокоявана и даже охранявана от държавата ? За толкова неща може да ни се завижда , че чак се чуди откъде да стартира с възхитата си ! Тотално лицемерие.
27
Sas sveto vaschishtenie da dojde da jivee na selo s pensiata na baba Gina i při neinite uslovia za jivot pak dá se izkaje togava sas sashtoto vaschishtenie. S vseki izminal den se jivee vse po tejko v BG no chvalata na Balgarskite i Evropeiski politici sa vse po- gordi na svoiata rabota!? Do koga tova lícemerie?
28
Възхищавай се с твоите 50000евро заплата, на моите 290 лв. пенсия.На постянното увеличаване на стажа и годините за пенсия.Възхищавай се,на това,от земеделска страна внасяме плодове и зеленчуци.Възхищавай се, че управниците ни изпълняват всичко,което пожелаеш
29
Христов каза ли ви истината, каза. Защо скача Шайката? Точно ги е описал. Истината боли, дами и господа. Колкото и да се правите на обидени, а не трябва, защото 100% е описал това което е в България.
30
Говори така защото знае че 80% сме дебили с овчи души
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували при парламентарни избори днес?
архив

Пациент се оплаква на психиатъра си:
– Докторе, по цяла нощ сънувам някакви странни сънища! Сънувам, че някакви
мишки играят футбол
– Ето ти едни хапчета, ще ти помогнат.
– А може ли да започна да ги пия от утре?
– Защо?
– Довечера им е финала.

няма нови новини
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
сега
1733
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: След екшъна в Сливен, вътрешният министър категоричен: Няма да позволя нападение над полицай
x
Астрономи откриха анормални планети
x