ИЗВЪНРЕДНО: КАКВО СЕ СЛУЧВА? Слухове за военен преврат в Китай - Си Дзинпин е под арест, всички полети са отменени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Час Пик ГЛАВНА

ИЗВЪНРЕДНО: КАКВО СЕ СЛУЧВА? Слухове за военен преврат в Китай - Си Дзинпин е под арест, всички полети са отменени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

268430
на 24.09.2022
ИЗВЪНРЕДНО: КАКВО СЕ СЛУЧВА? Слухове за военен преврат в Китай - Си Дзинпин е под арест, всички полети са отменени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Непотвърдени все още официално постове в Туитър съобщават за военен преврат в Китай.

препоръчано

Според публикациите, президентът Си Дзинпин е бил поставен под арест от Народната освободителна армия (НОА). 

Според пост на Дженифър Зенг в Туитър, китайски активист за правата на човека, която в момента живее в САЩ, в момента НОА се придвижва към Пекин.

Според нея конвой от военни машини, дълъг 80 км, пъпли към столицата на Китай.

Твърди се също така, че летището в Пекин е отменило повече от 6000 вътрешни и международни полети. 

Всичко това идва само ден, след като "Bloomberg" съобщи, че китайски съд осъди бивш високопоставен служител по сигурността на доживотен затвор, завършвайки репресиите срещу "политическата клика", която той ръководи срещу Си Дзинпин, само седмици преди решаваща промяна в Комунистическата партия.

Също така, само преди два дни китайският президент нареди на армията на страната да се съсредоточи върху подготовката за военни действия. Той отправи този призив в сряда в хода на конференция по националната отбрана и военната реформа в Пекин.

"Ако слуховете за арест на Си Дзинпин и преврат в Китай се сбъднат, тогава се пригответе за огромен глобален #срив на фондовия пазар. Китай ще бъде дестабилизиран, което ще осигури огромен отлив на пари", пишат потребители в Туитър.

Към този час информацията за военен преврат засега няма официално и достоверно потвърждение.

Видеото, което се разпространява, и информацията за военните колони е от 21 семптимври. В този ден китайският президент Си Дзинпин нареди на армията на страната да се съсредоточи върху подготовката за военни действия. Той отправи този призив в сряда в хода на конференция по националната отбрана и военната реформа в Пекин, съобщава "Синхуа“.
 
"Необходимо е добросъвестно да се обобщи и приложи успешният опит от реформите, да се овладее новата ситуация и [да се разберат] изискванията на задачите, да се съсредоточим върху подготовката за войни и също така да имаме смелостта да изследваме и иновираме“, заяви китайският лидер.

Нищо чудно тази военна колона от видеото всъщност да в изпълнение на заповедтта на китайския лидер и да не става дума за преврат. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!


 
 
 
 
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 123
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК