ИЗВЪНРЕДНО! Лидерът на "Хамас" е бил убит тази нощ в Техеран

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО! Лидерът на "Хамас" е бил убит тази нощ в Техеран

111489
на 31.07.2024
ИЗВЪНРЕДНО! Лидерът на Хамас е бил убит тази нощ в Техеран
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на „Хамас”  - Исмаил Хания, е бил убит тази нощ в Техеран. Това съобщиха в изявление от палестинската групировка.

препоръчано

Властите в Техеран разследват покушението. „Хамас” твърди, че Хания е загинал в следствие на „коварно ционистко нападение в резиденцията му в Техеран”. Покушението е извършено след церемонията по встъпване в длъжност на новия ирански президент.

Исмаил Хания е виден член на Хамас от края на 80-те. Три години лежи в Израелски затвор след първата палестинска интифада.

През 2006 г. е назначен за палестински министър-председател от президента Махмуд Абас, след като Хамас спечели най-много места в палестинските избори, но беше освободен година по-късно, след като групата изгони партията на Абас - Фатах от ивицата Газа в седмица на брутално насилие.

През 2018 г. Държавният департамент на САЩ определи Исмаил Хания за терорист. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК