ИЗВЪНРЕДНО! Нисанът, с който се удавиха съдия Мария Москова и дъщеря й в Царево, изплува от морето (СНИМКИ)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО! Нисанът, с който се удавиха съдия Мария Москова и дъщеря й в Царево, изплува от морето (СНИМКИ)

65816
на 15.09.2023
ИЗВЪНРЕДНО! Нисанът, с който се удавиха съдия Мария Москова и дъщеря й в Царево, изплува от морето (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

„Нисан“-ът на съдия Мария Москова, с който тя и дъщеря й д-р Даниела Йорданова бяха пометени от потопа в Царево, изплува от морето, съобщи Флагман.бг. Водолазите, които са на разположение на Кризисния щаб предприеха операция по оглед на място и изваждането на SUV-а на повърхността. Той е открит на дъното до Пристанището.

препоръчано

В последните дни морето започна да се избистря и успокоява, а бурният прилив вече се оттегли, поради което таванът на белия „Juke“ е станал видим.

При първоначалния оглед водолазите установиха, че и четирите му прозореца са отворени.  Някои от новите серии автомобили имат защитни системи, които активират автоматично спускане на стъклата при запълване на купето с вода.Вероятно това се е случило и с „Нисан“-а на съдия Москова.

Днес ще бъдат обсъждани две версии как са загинали двете жени.

Едната е свързана с бърза реакция при рухването на моста и пропадането на автомобила в късото дере, отстоящо на неповече от 30-ина метра от морето. В тези 10-15 секунди, докато течението носи автомобила към морето е възможно те да са опитали да излязат, отваряйки прозорците автоматично. Но не е било по силите им, защото водата мощно е нахлувала в купето и буквално го е хвърлила в морето.

От друга страна, според източник от разследването разказа, при изваждането на телата на съдия Мария Москова и д-р Даниела Йорданова, на 6 септември, ден след трагедията, основно впечатление е направило състоянието на китките им.

Пръстите им са били счупени – възможно е да са полагали свръхусилия да се спасят. Двете жени са изпаднали в паника при отнасянето на джипа към морето и са започнали да се борят за живота си. Възможно е да са изпаднали в паника и да се удавили преди автоматичното отваряне на стъклата, а след като това се е случило телата им да са изплували във водата.

По „Нисан“-а има сериозни поражения в дясната половина, което показва, че колата се е ударила поне няколко пъти първо при пропадането, а после при отнасянето от потопа.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК