ИЗВЪНРЕДНО! ПИК пита шефа на БТВ: Ще се извините ли за проф. Николай Петров? Ще накажете ли Петър Нанев и Венелин Петков?

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО! ПИК пита шефа на БТВ: Ще се извините ли за проф. Николай Петров? Ще накажете ли Петър Нанев и Венелин Петков?

103007
на 14.11.2017
ИЗВЪНРЕДНО! ПИК пита шефа на БТВ: Ще се извините ли за проф. Николай Петров? Ще накажете ли Петър Нанев и Венелин Петков?

Последвайте ни в Google News Showcase

Военно-апелативна прокуратура прюключи втората проверка по казуса с поръчките във ВМА, като излезе със становище, че тогавашният директор генерал Николай Петров не е нарушил по никакъв начин законите на държавата, най-малко пък може да се говори за финансово ощетяване.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

В дълъг доклад, който агенция ПИК публикува, ясно се посочва стъпка по стъпка цялата проверка, а констатацията на вчерашния брифинг бе, че поръчаният одитен доклад от времето на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев - не е коректен. Същото се отнася и за репортажа на Петър Нанев по Би Ти Ви, ползвал изводите от въпросната проверка на военното ведомство. До този момент обаче от телевизията няма нито реакция, а още по-малко извинение към проф. Николай Петров за очерненото му име и атаката срещу достойния и честен българин и лекар, когото остраниха с въпросната скалъпена история и от поста на здравен министър. 

В тази връзка от ПИК отново пита - кога ще се извините на проф. Петров, на стотиците му пациенти, на българите, че очернихте един достоен член на нашено общество и генерал, отдал живота си на родината?

Изпратихме въпросите до ръководството на Би Ти Ви - главния изпълнителен директор Флориан Скала и очакваме неговия отговор. Макар да не е българин, се надяваме, че ще намери време да се запознае с казуса и да провери какво вършат служителите му. 

Ето и въпросите, които изпратихме до Флориан Скала.

- Г-н Скала, вчера военно-апелативна прокуратура се произнесе окончателно по разследването във връзка с обществена поръчка на Военно-медицинска академия, извършена от бившия директор на болницата проф. Николай Петров. Прокуратурата е категорична, че нарушения няма, а разследващият прокурор заяви, че много от фактите изнесени в репортажа на Петър Нанев по Би Ти Ви са били некоректни, както и че са правени неверни внушения. Каква ще бъде вашата реакция след произнасянето на прокуратурата?

- Ще се извини ли Би Ти Ви и репортерът Петър Нанев за опетняването на името на проф. Николай Петров с некоректни твърдения и обвинения, след като и втората прокурорска проверка показа, че няма нарушение на закона?

- По какъв начин и кой проведе въпросното „разследване”?

- Има ли поръчка „разследването” на Петър Нанев да опозори името на проф. Петров, каквито съмнения изказаха не един и двама експерти от медиите, както и политици?

- Ще поеме ли отговорност Би Ти Ви и шефът на новините Венелин Петков за едностранчивото и пълно с некоректни факти разследване, довело до отстраняването на честен и достоен българин като проф. Петров от поста здравен министър?

- Какво наказание ще получи Петър Нанев за това, че подведе зрителите на Би Ти Ви с фалшиви новини и опетняване на името на уважавана публична личност и достоен български лекар?

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
И ТОВА СЕ СЛУЧИ! Росен Желязков разплака Росица Кирова (ВИДЕО) И ТОВА СЕ СЛУЧИ! Росен Желязков разплака Росица Кирова (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК