ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Шокиращи подробности за нападението над Колтуклиева на митинга на ПП. Страхил Ангелов: Представете си, ако бях ритнал Цънцарова (ВИДЕО)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Шокиращи подробности за нападението над Колтуклиева на митинга на ПП. Страхил Ангелов: Представете си, ако бях ритнал Цънцарова (ВИДЕО)

520316
на 12.05.2024
ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Шокиращи подробности за нападението над Колтуклиева на митинга на ПП. Страхил Ангелов: Представете си, ако бях ритнал Цънцарова (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Водещата н ПИК TV Соня Колтуклиева разказва подробности за ужаса, който преживя вчера на митинга на "Продължаваме промяната". Припомняме, че журналистката беше нападната от агресивен симпатизант на Кирил Петков и Асен Василев. Докато задаваше въпроси на Лена Бориславова, Колтуклиева беше изритана по крака, а по-късно прегледана в ортопедичното отделение на столична болница.

препоръчано

"Имам контузни травми на двата крака, високо кръвно налягане и сърцебиене.
Добре съм.

Шокът още ме държи, но ще го преодолея.

Агресията на ПП срещу журналисти започна със създаването им и стремглаво ескалира. Преди няколко седмици Бойко Рашков нападна Симон Милков и оператора му, постоянно бутат и заплашват Николай Караколев, отнасят се брутално към Цвети Борисова.

Интересното е, че останалите политици си мълчат.

Д-р Христо Мазнейков, известен ортопед, ми каза, че не му се мисли какво е могло да стане, ако съм паднала: да си счупя лакът, коляно, лицето ми можеше страшно да пострада", сподели журналистката.

Соня Колтуклиева се извини на зрителите на ПИК TV, че за пръв път ще бъде седнала. "Няма да крия - ранена съм, боли ме", сподели тя. И отново разказа за грубото нападение, случило се в късния следобед вчера на предизборния сбор на ПП пред Народния театър в София.

"Това, което се случи с мен, можеше да бъде фатално. Ритна ме някой, не знам кой, подкоси ми краката. Сред десетките обаждания към мен, имаше и един футболист, който ми обясни, че това посичане се прилага, когато искаш да свалиш противника на земята", разказа Колтуклиева. Тя обясни, че след преглед в столична болница са й установили "контузна рана първа степен".

Колтуклиева припомни, че не за пръв път става жертва на "случайни удари". Преди години е ударена от президента Желев, който замахва и здраво й контузва ръката. По-късно е нападната със спрей, след което  получава страхова невроза.

"Преди две години започна срещу мен една отвратителна кибер атака. Добре, че се намеси международна журналистическа организация, та и ГДБОП и Районна прокуратура ужким се раздвижиха, но до никъде не стигнаха. Беше разпитан бившият спортен министър Радостин Василев, но с това се приключи", разказа още тя. "Никой не се трогна, но като гледам какво се случва, мисля, че е от лицемерие", допълни Колтуклиева.

В студиото бе поканен и журналистът Страхил Ангелов

"Представете си хипотезата, че ритна Цънцарова на митинг на БСП... Или Цончо Ганев да беше "нападнал" Шикерова. Тогава ще настане едно вайкане", заяви той. 

"Как започна всичко?", зададе риторичния въпрос той и припомни как Кирил Петков влиза в политиката - с измама, с фалшифициран документ.

"Всички ги помним тези неща. И нищо. Нищо! Вие сте един от малкото журналисти, които въпреки всичко казват истината за тези хора. А тя е трагична. Лъжат, крадат, фалшифицират подписи, документи, бият журналисти. Те правят каквото си искат. И за тях справедливост няма. И това не тревожи нито един от т.нар. журналистическа гилдия. Тези жълтопаветници, които са готови да реабилитарат всяка една низост и мерзост от тази групичка", заяви Ангелов. 

"Къде са сега Би Ти Ви, Нова телевизия, всичките Прокопиеви медии? Пълно мълчание", допълни той.

Колтуклиева вметна, че кордонът около Лена и ПП е бил толкова агресивен, че е можело да стане наистина страшно. "И нямаше да има никакъв проблем", отбеляза тя.

"Каквото и да направят те, то тихомълком бива реабилитирано. Т.е. тяхната корупция не е престъпна. Тяхната контрабанда не е тежко криминално деяние", коментира Страхил Ангелов. 

"Освен всичките откровени престъпления, които извършиха тези хора и те останаха безнаказани, даже възхвалявани на моменти, стигнаха до нещо много по-неприятно. Тези наистина опростачиха абсолютно всичко, до което се докоснат. Те опошлиха целия политически процес. В това число и говоренето. Погледнете Кирил Петков - той не може да сглоби сложно изречение с два глагола. И този иска да ме управлява!", възмути се Ангелов и допълни: "Няма ли да си подадете оставката след тези избори? Не! И това продължава да бъде "приемливо". Кой гласува за тия хора? Моят народ не е чак в толкова тежко ментално състояние. Българският народ не е на това базисно животинско равнище, на който се намират "менторите" от т.нар. добри сили".

Соня Колтуклиева припомни с видео факт и вчерашното нападение на същия предизборен митинг на ПП срещу журналиста Николай Караколев

Самият Караколев разказа от първо лице за ударите срещу него. 

"За мен, хайде, не е такъв проблем. Но за дама като теб. С тези подсечки. Ти изпълняваш задълженията си на журналист. тези хора са на много ниско ниво", заяви той. Журналистът припомни нападенията срещу него не само от партийни фенове и "активисти", но и от гардове на НСО.

"Има една черна завеса. След всичко, което те правят, излизат и казват: Ама каква журналистка е тая Колтуклиева? Какъв е тоя Караколев? Какъв е тоя ПИК?", вметна журналистката. 

И заяви емоционално: "Абе, тъпаци, идиоти, малоумници! Соня Колтуклиева и Недялко Недялков седяха в едно помещение като карцер в централата на ГЕРБ, да чакаме Бойко Борисов да го питаме - вярно ли  е, че ще падне на колене и ще се сдружи с Промяната. Четири часа стояхме прави, от прахоляка получих алергична реакция. Скъсаха се да ме подиграват герберите как съм седнала на земята. Е, вярно, Борисов изпрати каса с вода, но не дойде да отговаря на въпросите".

А Караколев допълни: "Когато задаваш неудобни въпроси, веднага ставаш "поръчков журналист".

Вижте разказа й за изживения шок:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК