Вход
София
Времето в София 28 o C

ИЗВЪНРЕДНО! С КАКВИ ПАРИ "ЕВРОХОЛД" ЩЕ КУПИ ЧЕЗ? Активите им - повече от скромни. Вижте загубите им и доходите от акции

ИЗВЪНРЕДНО! С КАКВИ ПАРИ "ЕВРОХОЛД" ЩЕ КУПИ ЧЕЗ? Активите им - повече от скромни. Вижте загубите им и доходите от акции

на 05.07.2019
90686
10
ИЗВЪНРЕДНО! С КАКВИ ПАРИ "ЕВРОХОЛД" ЩЕ КУПИ ЧЕЗ? Активите им - повече от скромни. Вижте загубите им и доходите от акции
Автор: ПИК
05.07.2019
10
90686

Сделката за продажбата на ЧЕЗ е от особен обществен интерес, тъй като засяга пряко над три милиона български граждани!

ОМЕРТАТА НА МЪЛЧАНИЕТО ЗА СДЕЛКАТА "ЧЕЗ"

ОМЕРТАТА НА МЪЛЧАНИЕТО ЗА СДЕЛКАТА "ЧЕЗ"

Капитал, Дневник, Офнюз, Клуб Зет, Свободна Европа,...

на 23.06.2019

Както стана известно през последните дни, основен кандидат е "Еврохолд България" АД.

Проверка на публикуваните документи в търговския регистър установи обаче интересни факти, пише BNews.

От публикуваните протоколи на ОСА (Общо Събрание на Акционерите) към 29 май 2019 г. се вижда, че ОСА не е взимало решение за придобиване активите на ЧЕЗ.

Интересна подробност е, че ОСА е взимал решения за емисии на акции през последните две години за над 110 милиона лева. В същото време в този период акционерният капитал на дружеството е нараснал само с около 30 милиона лева, което е показател за слаб инвестиционен интерес, според финансови експерти.

Редно е да се спомене, че компанията е разполагала с твърде скромни нетекущи (дълготрайни) активи през 2017 г. на стойност от 14,924 милиона лева. Текущите (краткотрайни) активи на дружеството са още по-скромни и са на стойност от 3,469 милиона лева.

Интересен факт е, че през последните години дружеството не е инвестирало печалбите са за развитието му, а същата е разпределяна и изплащана на акционерите като дивидент, което също е странно поведение за компания, претендираща за сериозно развитие.

Интересна подробност е и че основната част от приходите за 2017 г. са приходи от лихви по предоставени кредити. Финансовият нетен резултат от оперативната дейност на Еврохолд България АД за 2017 г. е загуба от над 17 милиона лева, а доходът от една акция е отрицателна величина от 0.112 лв.

Всичките тези факти поставят много сериозни въпросителни пред обществото и националната и политическата стабилност на страната. 

ПИК припомня, че три дъщерни дружества на българския холдинг „Еврохолд България“ са получили негативна перспектива RWN („под наблюдение с негативна перспектива“) за дългосрочния рейтинг (IDR) и рейтинга за финансова стабилност на застрахователното лице (IFS) от рейтинговата агенция "Фич".

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(10)
1
ВИС-2 иска да купи енергото. Пазара е гарантиран. Като застраховките.
2
Прокопиев и Цветанов имат таен тунел, Белград-Септември-Гара Бов-Отманли-бул. „Христофор Колумб“ 43, Искър, София. Парите се носят на палети, в деноминирани левове. Паролата е, "Бойко е и наш и ваш."
3
Цвъкела ще им даде пари...
4
ДА СЕ ЗНАЕ ! Зад ЕВРОХОЛД Стои К-УРВАТА от ДС Атанас Тилев По-Известна Като Агент Румянцев ! К-УРВАТА от ДС и Наследника и ДАНС Първо я ЕБЕШ После Режеш ГРЪКЛЯНА, Като на Руски Окупатор в Кавказ ! К-ОПЕЛЕТО от ГДБОП Директно му Пръскаш ЧЕРЕПА, Като на Убиеца от СОБТ Емил Шарков ! За Семействата на К-урвите от ДАНС и К-опелетата от ГДБОП е Ясно: ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ! КАЗАХ! www.bulgarya.ga
5
К-ОПЕЛЕТАТА от МВР Уреждат Съпругите, Дъщерите и Любовниците си за К-УРВИ в ДАНС ! Съпругата на Потомствения Милиционер и Доказан ПРЕСТЪПНИК от ГЕРБ Цветан Цветанов Заработва К-УРВА в ДАНС ! Шефа на Наемните УБИЙЦИ от СОБТ Георги Гайков Живее Без Брак с П-РОСТИТУТКА от ДАНС, Изсрала му Две Незаконни К-ОПЕЛЕТА ! Жената на Началника на Пазарджишките К-ОПЕЛЕТА от ГДБОП Георги Грозданов Също е Проститутка от ДАНС, Под Прикритието на Счетоводителка ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
6
Няма толкова пари и тези така наречени„ Банки в България.Защото всичко е само на хартия нищо реално!Тези ”банки„ в България са като лепенките по магазините и нощните клубове от 90те! БНБ и финасовото министерство е пирамида!Когато България въведе еврото и влезе в Шенген,тогава може да се получи нещо реално!
7
Че от къде та за 10 години откраднахме толкова пари че можем 2 Чеза да купим. А Доган от къде намери пари за Теца А?????? Герб +Дпс крадем за нас не за България
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Цвъко толкова е крал, че пари има. С тях ще свали Слънцето от село Б и ще го натика в зандана. Битката сега започва, губи Българския народ, печелят няколко мафиоза.
10
Искаш да спечелиш пари? Виж тук https://bit.ly/2JfaAT3
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 14264
архив

Не само в жената, но и у мъжа трябва да има загадка. А не веднага да питате – "Женен ли си, не си ли?!"

няма нови новини
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
сега
2557
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Пикантни разкрития за ВИП-разделите на годината - антидепресанти, секс и лесни пари разбили връзките на Божинов, Андреа и Софи Маринова - само в "Жълтите новини"
x
"Алкохолната" йога полезна за здравето. Вижте защо!
x