Вход
София
Времето в София -2 o C

ИЗВЪРЕДНО В ПИК TV! Борисов и Ли Къцян с важни новини от срещата "16 + 1" в НДК

ИЗВЪРЕДНО В ПИК TV! Борисов и Ли Къцян с важни новини от срещата "16 + 1" в НДК

на 07.07.2018
224877
22
ИЗВЪРЕДНО В ПИК TV! Борисов и Ли Къцян с важни новини от срещата "16 + 1" в НДК
Автор: ПИК
07.07.2018
22
224877

Българският премиер Бойко Борисов и китайският премиер Ли Къцян разкриват решенията, взети по време на срещата на лидерите на страните от Централна и Източна Европа "16 + 1" в НДК.

ПЪРВО В ПИК! Бойко Борисов посрещна премиера на Китай (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК! Бойко Борисов посрещна премиера на Китай (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов посрещна председателя на...

на 05.07.2018

В изказването си на пленарното заседание на формата по-рано днес българският министър-председател посочи, че партньорството между България и Китай се основава на традиционно приятелство, взаимно уважение и желание за разширяване на сътрудничеството с реализирането на конкретни проекти. Според Бойко Борисов по-голямото присъствие на Китай като инвеститор и стратегически партньор в българската икономика би изиграло положителна роля и би дало тласък на икономическия растеж. По думите му, спазвайки условията и принципите на ЕС, икономическите отношения с Китай биха довели до просперитета на страните от целия регион. Българския премиер припомни, че вчера в Министерския съвет бяха подписани десет споразумения, които са израз на желанието на България и Китай за по-задълбочено партньорство.

Страните-участнички във високия икономически форум подписаха меморандум за разбирателство. 

Премиерът на Китай Ли Къцян заяви: "Радвам се на тази възможност да се срещна с представители на пресата след Седмата среща на ръководителите на правителствата от ЦИЕ и Китай. От самото начало на форума "16+1" ние смятаме, че чрез нашето взаимодействие ние можем да се допълваме взаимно. За нас е важно да се включим в това сътрудничество с Европа. Убедени сме, че форматът "16+1" трябва да остане отворен и за други страни участници". 

Китайският премиер подчерта, че няма стратегически различия между страната му и Европа и акцентира върху обединителните моменти за стабилността както на Китай, така и на Стария континент: "Ние виждаме Европа като една обединена и процъфтяваща партньорска страна... "16+1" е формат, много добре допълващ другите форми на икономическо сътрудничество".

Ли Къцян изтъкна дългогодишното сътрудничество в областта на туризма. "Европа става все по-привлекателна за китайските туристи. Вашият опит и сътрудничеството с нас се надявам да доведат до нарастване на броя на китайските туристи във вашите страни. Вашите туристи са добре дошли в Китай", отбеляза той. 

Премиерът Борисов и президентът Радев се срещат с китайския премиер</p><p>

Премиерът Борисов и президентът Радев се срещат с китайския премиер

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов ще се...

на 06.07.2018

Премиерът Бойко Борисов отбеляза на свой ред, че адмирира казаното от китайския си колега. "Ние приемаме Китай като един истински равностоен партньор и то във време, когато светът се тресе от търговски войни, от санкции и ембарго по всички направления. И неслучайно утре след последната ни среща Ли Къцян отива до Берлин, за да се види с канцлера Меркел, така че всичко да се види ясно и подредено. Неслучайно взехме решението за създаване на Глобален партньорски център, който за оказва помощ и да търси решения за всички страни, участнички в "16+1".

Борисов подчерта успешното председателство на предишните си колеги и изтъкна, че има пробив по много теми - една от които е Западните Балкани. 

"Направили сме много работни групи... Китайските партньори могат да дадат свои сортове, за да има пазар на българската продукция. Работили сме в тази посока, за да се опитаме на българските производители на тютюн да им намерим пазар. Още веднъж благодаря!", заяви Бойко Борисов.

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович пое следващата инициатива от името на страната си. Хърватия ще е следващият председател на формата "16+1" през 2019 г. Той благодари за гостоприемството и перфектното българско председателство на "16+1" като и подчерта важността на подписаните спогодби днес в София. "Форматът "16+1" не разделя, а дава възможност за обединение чрез проекти. Така че всички сте добре дошли в Хърватия", отбеляза Андрей Пленкович. 

Сподели:
свързани новини
Започва Седмата среща на върха "16+1" в София Започва Седмата среща на върха "16+1" в София
Седмата среща на върха "16+1" започва в НДК. Във форума...
на 07.07.2018
ИЗВЪРЕДНО В ПИК TV! Борисов и Ли Къцян с важни новини от срещата "16 + 1" в НДК ИЗВЪРЕДНО В ПИК TV! Борисов и Ли Къцян с важни новини от срещата "16 + 1" в НДК
Българският премиер Бойко Борисов и китайският премиер Ли...
на 07.07.2018
Напиши коментар »
(22)
1
ВАЖНО.....ВИНЕТУ, ШИШИ , ЧЕРЕПА , ШУМЕН КАБЕЛАРОВ И ТИМ ПРИБИРАТ ПАРИТЕ НА ГЛУПОВАТИТЕ КИТАЙЦИ. ....МУХАХАААААА
2
ФАТМАКА ЛЮСНА ЕДНА ШКЕМБЕ ЧОРБА С ПОВЕЧКО ЧЕСЪН, ОРИГНА СЕ АВТОРИТЕТНО И ПРЪДНА ПО ПРОТОКОЛ! ГЕН. ДЕСА СЕ НАСРА ОТ КЕФ!
3
...........КИТАИ ГУУЛЕМ.....БАНКЯ МАААААЛКАЯ МА С ГУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУЛЕМАЯ ТИКВА !.........
4
........ БАНКОИ..... ......С ГУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУЛЕМАЯ ТИКВА !........
5
Цецалин от полицията на Барак Убама ще дойде ли да арестува др. Ли? Тандемът Борисов – Цветанов, да се чете фирма "Тандем" е една от черните каси на партия ГРОБ.
6
БОРИСОВ ТВОРИ ИСТОРИЯ, ФАТМАКА ПЛЮЩИ ДЖОЛАНИ, КАКА КУРИ ИСТЕРЯСВА! КИТАЙЦИТЕ ИСКАТ ДА НИ ПОЗЛАТЯТ, НА ПОЗИТАНО ША СА СПУКАТ ОТ ЯД! ЕВРОПА, АЗИЯ И БЛИЗКИЯ ИЗТОК СА ВЕЧЕ БЪЛГАРСКИ ТЕРИТОРИИ. ПРЕВЗЕ ГИ БОЙКО БЕЗ ДА ИМАМЕ АРМИЯ!?
7
Председателя Бойку е нашето национално съкровище!Койту не е чел Винету и не гу аресва,е комплексар!
8
БСП и др. Корнелия са в нокаут.
9
Силен порой. Поддръжници на ББ ходете да си ударите по една злобарка, че много сте се надървили.
10
Ще остана в историята като недоразвит свинар и мафиот начело на най бедната държава в Европа! Това ще пише в историята. А за народа ще пише че е достигнал върховната си точка на дебилност в своята хилядолетна история
11
Не ме интересува БСП каква е , и далия я има, но ме интересува ,че държавата загива и олигофрени като теб се радват.. Колкото и да лижете задните МУ части ще си останете едни дебили
12
Само да не стрешите да притискате китайците за комисионни ! Няма да мине !
13
Китай може дада променя нещата да гради в настоящето, с темпове невъобразими за ЕС!
14
Попитан от български джурналистки защо другаря Ли Къцян няма да се срещне с лидерката на братската българска комунистическа, предрешена като социалистическа, партия, високият гост е отговорил, че поради важността на биволовъдството в китайското селско стопанство, не може да поеме риска да пренесе бясна крушовишка зараза по биволиците в Китай, бухахахахахааха!
15
БОРИСОВ КАКВО СТАВА С НАШАТА ИКОНОМИКА!!!!!ЩЕ КОПУВАМЕ НА ХОРАТА БОКЛУЦИТЕ!!!!
16
КОЛКО ВРЕМЕ ИЗДЪРЖА ЕДНА КУПЕНА КИТАЙСКА СТОКА !!!ДА НЕ ГОВОРИМ С КАКВИ ВРЕДНИ МАТЕРИАЛИ ГИ ПРАВЯТ , ХОРАТА С АЛЕРГИИ ДОБРЕ ГИ РАЗБИРАТ!!!
17
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
18
Ние приемаме Китай като РАВНОСТОЕН ПАРТНѝОР !!! Смях в залата !!! Къде е на магарето х-я къде е на бълхата путк-та !!! Явно този този парано-к взе да се взема много на сериозно !!!
19
КИТАЙЦИТЕ ЗНАЯТ ЛИ ,ЧЕ КАТО НИ ОТПУСКАТ КРЕДИТ ОТ 1 , 5 МИЛИАРДА ЗА Бълг. банка за РАЗВИТИЕ / БАНКАТА НА ПЕЕВСКИ , ТИКВАТА , ЦАЦАТА , ДОМУСА / , че тези пари няма да влезнат в икономиката ни . ТА ТЕ ЩЕ СИ ГИ РАЗПРЕДЕЛЯТ ПО БАНКОВИТЕ СИ СМЕТКИ В ЧУЖБИНА И ВСИЧКО ЩЕ Е НА ГЪРБА НА НАРОДА , ЖИВЕЕЙКИ С КРЕДИТИ . НЕ НИ ПРИЕМАТ В ЕВРО ЗОНАТА , ЗАРАДИ СЛАБА ИКОНОМИКА . НА ДОМУСА КОРАБИТЕ И ПОЛУЧЕНИТЕ МИЛИОНИ ОТ ЮНКЕР /100 + 150 от КИТАЙ / НЯМА ДА НИ ПАЩАТ СМЕТКИТЕ . НИТО ЩЕ НИ НАПЪЛНЯТ ХЛАДИЛНИКА , НИТО ЩЕ НИ ЛЕКУВАТ , НИТО ЩЕ НИ ИЗДЪРЖАТ ДЕЦАТА - ЗА ДА НЕ БЯГАТ В ЧУЖБИНА . ПОРЕДНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВЕНИ ПЯСЪЧНИ КУЛИ.....
20
Да докарат китайци в смесените райони - хем тютюн,хем промяна на етническата карта.
21
И какви ли новини е казал ББ ? Че е сметнал колко е 16+1 ли ? Мисловният му капацитет извън евро-шаблонните фрази опира да тенис , футбол , суджук и острови. Все едно ....кой ли го слуша , а и кой ли му вярва вече ? Май само КОЙ !
22
Ако излъжат китайците да им дадат пари ще има якоо крадене ама якоо
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Какво е мнението ви за протестите в България?
архив

Между влюбени:
- Вчера с татко пренасяхме греди в двора и се сетих за теб, любима.
- Какво съвпадение! Преди малко сложих в микровълновата мини пица за две минути и веднага си спомних за тебе, бебчо.

няма нови новини
Днес: 119
hot
най-четени новини в момента
сега
3087
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Шефът на МВР Младен Маринов пред ПИК с последна информация за обстановката в страната: Протестите приключиха, всичко е спокойно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ хороскоп за понеделник с Алена - ето какво векаят звездите
x