Издателят на ПИК Недялко Недялков: Толкова ли е страшно да кажете добра дума за Борисов, проф. Герджиков?

КОМЕНТАРИ

Издателят на ПИК Недялко Недялков: Толкова ли е страшно да кажете добра дума за Борисов, проф. Герджиков?

175041
на 09.10.2021
Издателят на ПИК Недялко Недялков: Толкова ли е страшно да кажете добра дума за Борисов, проф. Герджиков?
Автор:   ПИК

Уважаваният от мен проф. Герджиков спомена пред Цветанка Ризова по БТВ, че има много несъгласия с политиката на правителствата на ГЕРБ. Най-значимото му обвинение към тях е "липса на диалогичност".

препоръчано

Не, проф. Герджиков! Бойко Борисов е най-диалогичният политик в държавата. Подаваше ръка, приемаше всички, вслушваше се в гласа на всеки, съграждаше мостове, правеше компромиси - често дори в ущърб на собствената си партия.

"Липса на диалогичност" е тепегьозлъкът на Румен Радев и министърката му Комитова, които отказват да се срещнат с останалите без заплати пътищари. "Липса на диалогичност" е недоразумението Стойчо Кацаров, който се гаври с лекарското съсловие, ваксинационния план, правата на ресторантьорите, обезглавява болници и т. н.

И друго, многоуважаеми професоре! Очаквах да "засечете" водещата Ризова, когато си позволи да излъже, че "стотици хиляди българи бяха всяка вечер на протест пред президентството с искане за оставка на Борисов" и че "деца бяха бити от полицията на Борисов"...

На улицата нямаше "стотици хиляди", а стотина високоплатени от Васил Божков клетници плюс десетина кариеристи, които после овеществиха площадната си кариера с министерски постове. И не само че нямаше "бити деца", а имаше бити, палени и унижавани полицаи. Имаше незаконно запушени кръстовища и магистрали, спряно метро, осквернени църкви и държавни институции, замерен с яйца държавен герб, изкъртени жълти павета...

Това е историческата истина, професоре, и ние не сме безпаметни същества - все пак е минала само година. А сте философ, литератор, длъжен сте да се погрижите за паметта. И да не флиртувате с изкушенията на медийната конюнктура.

Странно ми прозвуча и репликата ви "Иван Гешев е спорна фигура".

Не влизайте в този калъп, почитаеми професоре, не е работа на политиците и на кандидат-президентите да коментират главния прокурор - при това напълно законно избран!, нито когото и да било друг от съдебната система. Дефинитивно тя е независима власт и си има собствено правителство, наречено Висш съдебен съвет. Така са уредени нещата в българската Конституция, която съвестта и моралът ни повеляват да следваме.

Критикувате Гешев, вероятно за да се харесате на неолибералната десница, която всъщност е радикална промарксистка левица. И това е илюзия - няма как да спечелите техните гласове, даже да застанете до Гошо Боеца пред Съдебната палата с плакат "Долу Гешев!".

Губите питомното, докато гоните дивото. Приласкайте малко и "вашите хора", ония между 600 и 800 000 сигурни избиратели от ГЕРБ, които ще ви осигурят балотаж. Опитайте да понапълните и техните души с блага дума, с комплимент. Благодарете на ГЕРБ и Борисов, че застават зад вас, припомнете, че това е най-дълго управлявалият в историята премиер на републиката, че е разпознаваем европейски лидер, че икономиката ни по негово време просперираше, че се строяха магистрали, спортни зали, театри и училища...

Толкова ли е страшно? Толкова ли е невъзможно да застанете до него, както застанахте до лидера на БЗНС Николай Ненчев? Толкова ли ви е страх, че Цветанка Ризова и подобни ще се разсърдят и ще ви разпънат на стълба на позора?

Не е страшно да бъдете себе си и да казвате истината, проф. Герджиков. Нека започнем с този особен урок.

И друг урок. За мен като избирател е безсмислено да замествам една лъжа с друга лъжа. Една полуистина с друга. Една демагогия с малко по-перфидна демагогия. Пък макар да е в научен вид. 

Сподели:
Бомба x
Тези 4 зодии се променят напълно, когато са влюбени Тези 4 зодии се променят напълно, когато са влюбени
ПИК TV x
ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 295
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това