Израел оповести за още един ликвидиран висш командир на "Хизбула"

Близък изток

Израел оповести за още един ликвидиран висш командир на "Хизбула"

13120
преди 4 часа
Израел оповести за още един ликвидиран висш командир на Хизбула
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Израелските военни обявиха, че са убили и висшия командир на шиитската милиция "Хизбула" Набил Каук.

препоръчано

Организацията "Хизбула" не е коментирала състоянието на Каук, но от събота насам поддръжници на милицията публикуват траурни съобщения за него.

Съобщението идва на фона на продължаващите израелски атаки срещу Ливан, но и на ответни удари. Тази сутрин израелската армия съобщи, че Северен Израел е атакуван с около осем ракети, изстреляни от Ливан. Те са ударили района на град Тибериас и са паднали в открита местност.

По данни на военните израелски кораб е прихванал дрон, движещ се от Червено море към пристанищния град Ейлат. Преди това в града на южния край на Израел бе обявена въздушна тревога. Така наречената "Ислямска съпротива в Ирак" обяви, че нейни бойци са атакували с дронове "важна цел" в Ейлат.

Милициите "Ислямска съпротива в Ирак" обяви и че темпото на атаките срещу Израел и неговите съюзници ще бъде увеличено. Тя публикува видеозапис на предполагаемото изстрелване на безпилотния самолет, в който някой държи пред камерата снимка на убития лидер на Хизбула Насрала.

Тази нощ и йеменските бунтовници хути изстреляха ракета с цел летище "Бен-Гурион", като обявиха, че целта е била самолета на министър-председателя Бенямин Нетаняху, който се прибира от САЩ.

Изчислихме кога там ще кацне самолета, съобщи говорителят на групировката генерал Яхя Сари. Той отбеляза, че за тази цел хутите са използвали балистична ракета "Палестина-2".

Ситуацията в региона се усложни, след като "Хизбула" потвърди смъртта на своя лидер Хасан Насрала при израелски въздушен удар по Бейрут.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК