Изселничка от България спечели турско риалити с рецепта за лютеница и кисело зеле

СВЕТЪТ ДНЕС

Изселничка от България спечели турско риалити с рецепта за лютеница и кисело зеле

31992
на 20.02.2024
Изселничка от България спечели турско риалити с рецепта за лютеница и кисело зеле
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

34-годишна изселничка от България (на снимката в дясно) обра овациите с рецепта за наша лютеница в турско кулинарно шоу. Елис Зюлф участва в предаването "Домът на булката с Аслъ Хюнел" по един от най-гледаните турски канали - Show TV, който се излъчва всеки ден, и безапелационно го спечели.

препоръчано

Там всяка седмица се състезават 5 младоженки и представят дома си, начина си на живот, сватбените си спомени, както и кулинарните си умения. 

Елис впечатли журито и зрителите със специфични вкусове от България и Турция, които предложи в менюто си. Тя сготви пържен черен дроб, поднесен с бадемова паста, гръцки бели сладки, традицицонна кърджалийска баклава. Най-много обаче очарова с българската лютеница и фунийките с домашен крем, предава "Флагман".

34-годишната Елис родом е от Кърджалийско. Почти обаче не е живяла в България. Когато е бебе, родителите й се изселват в Одрин. Преди 5 години създава свое семейство, има малко момиченце. Завършила е архитектура, а в момента работи като учител по рисуване. Професионалните й умения също допринасят за спечелването на формата. Тя сама е проектирала дома си, дизайнът също е нейно дело. В тази категория Елис получи пълна оценка.  

Въпреки това, тя е най-горда с представянето си в кухнята. Решава да представи 33 различни вкуса на масата, повечето от които са от традиционната българска кухня.

"Десертите ми много се харесаха. Хората тук не ги знаят. Особено впечатление направиха и сармите с кисело зеле заради различния вкус. Включих в менюто си както специфични от Одрин ястия, така и от България. Опитах се да отразя и двете държави по красив начин", споделя младата жена. 

"След предаването получих много положителни отзиви, за което съм много щастлива и благодарна. Писаха ми хора от Грузия, Иран, Азербайджан, както и България. Моят съвет към младите хора, особено жените, да имат самочувствие. Тайната на успеха се крие в това", допълва още Елис.

С победата си в шоуто тя добавя 50 хиляди лири в банковата си сметка.  А в заключение добавя, че много обича България. Посещава родната си страна при всяка възможност, иска и дъщеря й да опознае България и да не забравят корените си. 
 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК