Вход
София
Времето в София 25 o C

Изхвърлянията, че Борислав Игнатов от “Да, България” е голям архитект и специалист

Изхвърлянията, че Борислав Игнатов от “Да, България” е голям архитект и специалист

на 18.08.2019
140237
42
Изхвърлянията, че Борислав Игнатов от “Да, България” е голям архитект и специалист
18.08.2019
42
140237

Партията на проваления правосъден министър Христо Иванов е решила да издига кандидатура за кмет на София. Въпреки, че резултатите от няколко поредни избори ясно показаха, че обществото им няма доверие, Иванов не се отказва да се излага и да отнася удар след удар.

Поредният такъв ще получи с кандидата си за столичен градоначалник на предстоящия местен вот, тъй като от "Да, България" решиха да заложат на Борислав Игнатов, който в последните месеци се скъсва да се рекламира в ролята си на председател на съюза на архитектите.

Във фейсбук обаче бе разобличен - Александър Алексиев дава и подробна справка за житието на Игнатов, от която става ясно, че този път разгрома за Иванов и присъдружните му ще е още по-голям. Ето какво написа Алексиев:

СТИГА ЛЪЖИ!

Много ми е неприятно, но да започнеш с лъжи, влизайки в светлината на прожекторите на обществената сцена, не е никак подходящо – меко казано.

Става дума за варненеца Борислав Игнатов, когото трипартийната коалиция ДБ се надява да пробута за кмет на София.

Представят ни го като известен архитект с престижно образование, ценен опит и носител на големи награди. Страшно подходящ кандидат за кмет на столицата – особено на фона на „учителката по руски“, както обичат да наричат Йорданка Фандъкова политическите опоненти на ГЕРБ.

Обаче има една тънкост - ако искате да се убедите в истинността на нечии претенции за образование и професионален опит, намерете човека в сайта Linkedin.

Там няма лъжа и измама, защото ако някой го потърси за работа и той не може да докаже с документи твърденията си, яка му душа. 

От този сайт научих някои не особено лицеприятни подробности. 

Там Игнатов се е представил така: 

„I am an architect interested in and practicing contemporary energy efficient design.“ (Аз съм архитект, който се интересува и практикува съвременен енергийно ефективен дизайн.)

Само че при представянето му за кмет за енергийна ефективност изобщо не стана дума – по-скоро се опитаха да ни внушат, че той ще се заеме да създаде нов архитектурен облик на столицата. 

Тук ще повторя отново - за един кмет най-важни са организационните умения, способността да създава екипи и да работи с тях, без да създава конфликти – както имахме скорошен неприятен опит с младостката община.

И - с извинение - на 47 години все още да нямаш (и да не си имал) семейство не е препоръка за заемане на обществен пост. 

Но да видим какво ни казва професионалният му опит, който е описан така (хронологията е обратна):

1. Owner and Lead Architect

Ignatov Architects

April 2007 – Present 12 years 5 months

(Собственик на архитектурно бюро от м. април 2007 г. до днес – 12 години и 5 месеца.)

2. Consultant

Robert A.M. Stern Architects

January 2006 – February 2006 - 2 months

(Консултант – 2 месеца.)

3. Consultant

HLW International

January 2004 – June 2005 - 1 year 6 months

(Консултант – година и половина.)

4. Architectural designer

Perkins+Will

2002 – 2004 - 2 years

(Архитектурен дизайнер – 2 години.)

5. Architectural designer

SPEC

May 2000 – May 2002 - 2 years 1 month

(Архитектурен дизайнер – 2 години и 1 месец.)

6. Consultant

William Rawn Architects

September 1999 – May 2000 - 9 months

(Консултант – 9 месеца.)

Да обобщим – трудовият опит на кандидата като служител в чужди фирми е отпреди 13 години и с прекалено чести прекъсвания. 

От септември 1999 г. до януари 2006 г. – за 6 години - е успял да смени 5 местоработи! Най-напред 9 месеца, после 2 години и месец, две години, година и половина, две години. 

Едно време на това му викахме текучество и беше ясен знак, че има нещо, което не е съвсем в реда на нещата.

Интересно е, че само часове след обявяването на кандидата, в Уикипедия се е появила обширна статия за него. Там разгледах наградите,които е получил:

От САБ 2010 – за къща-дърво – екологична архитектура;

пак от САБ през 2012 – за къща на равноденствието – енергоефективна сграда; наградата от Министерството на културата „Златен век“ през 2013 г. е всъщност диплом – най-ниския ранг; наградата „Архитект на годината“ за 2010 г. е на вестник “Строителство имоти”; „Сталкер“ – на световно неизвестното варненско студио за графичен дизайн "Сталкер Холдинг", а последната "Живoтвopнa cвeтлинa" от 2017 e caмo зa apxитeĸтypни пpoeĸти c пoĸpивни пpoзopци.

Доста пресилено и хибридно представяне – и нито една „голяма награда“, както пишат в Уикипедия.

Не искам да бъда разбран погрешно - момчето може и да е добър архитект в тесните сфери, към които се е насочил. 

Но е интересно защо след като е завършил специалността „Градоустройство“, не се е занимавал през изтеклите 24 години с градоустройство? 

Това доста убива надеждите на коалиция ДБ да ни внуши, че архитектурата на столицата ще попадне в надеждни ръце. Освен това никой кмет няма правомощия да решава еднолично, всички проекти се явяват на конкурси.

Не намерих и никакви данни за участия на Игнатов в конкурсите, обявявани от Столична община, даже напротив – повечето му проекти са реализирани във Варна, което говори, че той никак не е на „ти“ със София, за да може да я управлява. Отделен е въпросът дали софиянци ще се съгласят да ги управлява варненец. 

Изхвърлянията на издигащите кандидатурата и по отношение на образованието на кандидата му нанасят само вреда.

Защото - нека видим какво е учил кандидатът на ДБ в Колумбийския университет през 2005 – 2006г.?

При влизане в сайта на университета научаваме, че става дума за кратък курс, в който занимаващите се с архитектурен дизайн биват обучавани на различни странични неща, като например как да защитават по-разбираемо и убедително проектите си. В продължение на три семестъра водели експериментални диалози в позитивни дискусии. Цената на целия курс е 75 долара. 

Ха-ха-ха!

„The Advanced Design Studios work as laboratories of discussion and practice of new ways of mobilizing architectural ingredients, concepts, programs, tools and methods to connect design with thought and action. Themes and programs both carry an educational objective and present an opportunity for critics and students to jointly develop the capacity and the authority to intervene specific layers of the everyday.

The Advanced Design Studios are part of an experimental pedagogical ecosystem based on dialogues and positive discussions between different ways of thinking: students learn to build, defend, and rectify their arguments in a dialectical practice that is inseparable from their design endeavors.“

Хайде по-полека, умни красавци, това дори и специализация не е. Как сте се хванали, дето уж сте знаели много езици, да го представяте като едва ли не завършил второ образование по архитектура в Колумбийския университет, ум не ми побира…

Вариантите са два – или самите „умни“ са много прости, или разчитат на това, че ние сме прости и ще ни преметнат. Но никой от двата варианта не е приемлив за почтените хора!

Нищо ново в похватите ви, другари „нема лево, нема десно“. При вас има само лъжи!

Сподели:
Напиши коментар »
(42)
1
Заловиха 50 Кила Кокаин в Кашони с Банани Внесени от Фирмата на Цветелина Бориславова "Интер Цитрус" ! a-f-e-r-a.b-g/рестото-думна-владетелят-и-китайски/ Охрана на Цецито е К-ОПЕЛЕТО от ГДБОП Калин Георгиев Преминал През Обучение в Наркоотдела на ФБР ! Бащата на Цветелина Бориславова е Борислав Карагьозов Служител на ПГУ-ДС ! Казах ли ви че Наркотрафика в Задунайско се Осъществяа от К-ОПЕЛЕТАТА от ГДБОП и К-УРВИТЕ от ДАНС (ДС) ? Няма Престъпление Без Участието на К-ОПЕЛЕТА от МВР или К-УРВИ от ДАНС ! Така и ще Бъде, Докато Няма ИЗБИТО Семейство на К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ! Ставайки К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ти Признаваш че си Абсолютен БОКЛУК ! Произхождаш от Семейство на БОКЛУК и ще Възпроизвеждаш БОКЛУК още Пет Поколения ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР, а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА това е само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
2
РОСАТОМ Иска да и ПОДАРИМ 6000 Декара от Природен Парк Персина за Строежа на АЕЦ Белене ! ГЬОЛА в Белене ще го Правим КРЕМАТОРИУМ за Комунисти, Ченгета и Техните Потомства ! Преди 30 Години Изпуснахме да ИЗБИЕМ Комунистите и Милиционерите ! Децата и Внуците на Комунистите и Милиционерите Обаче да Изпуснем ! Не че К-опелетата и К-урвите ИЗСРАНИ в Семейства на Членове на БКП, МВР, ДС и ДАНС Могат да се Нарекът Деца ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
3
Сандов що не отиде преди 2 месеца на Крапец -Шабла да види какви диваци има - къмпинг в гората , изкопали ями за КЕНЕФИ , бордеи от 5 дъски , като чумави прасета - кочина ...и от нашите данъци и м извозваме тонови отпадъци !
4
Друго е подлога на свиня-не искат стаж!
5
Така е, на София не й трябва архитект, а човек с диплома за руска филологиая, като Данчето. Силно подкрепям!
6
"сПИНОКИОто" да си завре дългия нос отзад!
7
nedelko NESI ZA SAJELENIE A ZA OPLAKVANIE ZAEDNO S TVOIA pik
8
Игнатов, защо си изгърмя патроните за загубена кауза със загубена партия? Жалко, че последните месеци подчини професията и камарата на политическите си амбиции.
9
Разлаяха се герберско-комунистическите кучета.
10
https://www.youtube.com/watch?v=06QFXphh0sg.ТОВА Е ПОЗДРАВ КЪМ "БЕСНИТЕ ДЕСНИ",ЦИГАНИНА ТАЛИБАН ХРИСТО ИВАНОВ,ГЕЯ РАДАНЧО И ПИШМАН ЛИДЕРА НА ДСБ АТАНАСОВ!
11
Защо ми щракате минуси, не сте ли запознати с биографията на любимото ви Данче? Тя е завършила руска филология и това е факт, кое не ви харесва? И, ако всъщност не ви харесва, защо агитирате за нея? Моля, нека някой ми отговори с доводи, а не с минуси, защото с минуси всеки може!
12
Този джендър прилича на мутра. Никой няма са гласува за него
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
...Благодаря за подробната информация...най вече за това, че архитект Игнатов не е семеен. От доста време си мисля, че точно несемейни трябва да заемат висши държавни длъжности и постове, за да не мислят как да устройват и уреждат деца, съпрузи, внуци и т.н. Тези, които не са обременени със семейни задължения ще мислят само за държавата и народа.... ще гласувам за архитект Игнатовb
15
ХАРЕСА МИ ТОВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ --- СИНИТЕ КОМУНИСТИ--- СИНИ И ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИ СЕ ИЗПЛАШИХА ОТ МУТРИТЕ ПРЕЗ 90те И ОТРОВИХА ДЕЦАТА НИ С НАРКОТИЦИ И ПРОСТОТИЯ...НАЙ ГОЛЯМ ИМИТАТОР НА МУТРИТЕ ИМ Е СЛАВИ ТРИФОНОВ И ДИНКО ОТ ЯМБОЛ.
16
ПИК, защо не се разровите малко по дълбоко на място - във Варна. Въпросният Борислав Игнатов е оста известен гей. Те са една затворена групичка "интелектуалци", които се мислят, че са голямата рабона.
17
В "ДА бе БЪЛГАРИЯ" ВСИЧКИ СМЕ - ОСРАНА КОМПАНИЯ.
18
Аз се чудя в защо в БТВ постоянно го канят да говори за апартаментите, против община София, против кметицата , а то каква била работата-като го гледам чисто гей.е
19
Значи архитект от Варна е кофти, но даскалица от с. Злокучене-самоковско може?
20
Дайте ми България е филиал на деос,педеІpастията се толерира и е атестат за лоялност!Как да имат поколение,като се клецат еднополово,много са модерни,чудесно е че са бездетни поне!
21
Toa sam go ibal 2 pati. 2 pat behme s edin awer. Dobre caka kinti ama ne moe da duha
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Игнатов бил в Щатите, когато, според негово интервю, едно телефонно обаждане обърнало на 180 градуса плановете му. Варненският бизнесмен Георги Бонин му звъннал да му възложи да му проектира къща. И Игнатов зарязал САЩ и кариерата там! Ха сега вижте кой е Бонин, постсоциалистическа мутра, с интереси в корабоплаването и енергетиката с фирма Бон Марин, известен добре и осветлен от Комисия по досиетата и като служител на ДС, преминал и курс в КГБ през 1989-та. Какъв късмет за варненчето Игнатов да го покани този виден десар ...ей така, случайно, чак от Щатите...хахаха. И после, къщата-дърво...а после - никакви проекти, само един политически такъв.
25
https://www.youtube.com/watch?v=0_3wZOm74jg&fbclid=IwAR2utV6GCqy2Zq7ocDx5w7x66xM1Kx9cWnvr_eT3Tne3aka7ePYYKQNSlWc
26
Александре, нали си чувал: прост, по-прост, най-прост! Избери си!
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Какво нецензурно има във фамилията Бойкикеви, освен че са върли комунисти?
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Кой е този абсолютен апокриф Александър Алексиев?! По стила и внушенията се предполага или партиен функционер от ГЕРБ или псевдоним на някой от тримата глупаци от сайта. Изискванията му за кмет изобщо не се намират в неговата любима кметица и учителка Фандъкова- Дебил ли е този, или мисли за дебили останалите?!
31
спаси софия на Гергин Борисов и Борис Бонев...София нарочно е с малка буква ..!
32
Прекалено дълго е 10 г с некадърен и подчертано крадлив кмет. Крайно време е да го поемат независими разследващи органи, задължително чужди
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Борислав Игнатов е варненски архитект ,не чак толкова голяма работа колкото го надуват ,сравнително млад,но проблема е ,че попаднал в лапите на "Не за България" ,партията -фирма и приближени подсъдими олигарси , ще се превърне в подобие на Лозан Панов,на Кънев и други които станаха психо зомбита.Не знам как го правят и с какво ги държат ,дали само с пари и компромати, но промяната е видима и не е в интерес на държавата,а точно обратното.Всеки от тях работи за дестабилизация при всяка възможност..При червените е същото ,цял президент пионка на лидерката.
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
Примерно,кмет архитект на енергийно ефективно сгради,как ще се разбира с главния архитект на София и райнонните архитекти,комисиите?Кой ще е по голям спец?Пилота президент държан на каишка е изкомандван да е винаги контра на едните и да пази гърба на другите!Няма тако вако,дали едното е добро,а другото лошо!Работи по инструктаж,та и това архи ще е горе долу същото,евентуално,то не ,че ще го изберат!И не е само архитектурата,има болници,училища,детски градини,инфраструктура,метро,запрашаемост,почистване,топлофикация,бюджет и ред други и най вече са нужни характер,интелект,диалогичност,отвореност,административен капацитет и мярка!
38
Все пак по т.н. "текучество" г-жа Импексова го бие по всички параграфи. Нейният опит се изразява в тук месец-два, там три, после някъде от януари до март, Докато е попаднала на голямото плюскане да си оправи животеца.
39
И за Христо Иванов в началото се изхвърляха, че е добър адвокат, а какво се оказа, че е със спрени права. Няма да се учудя, ако и кандидат кметът е същият.
40
Нека не се заблуждаваме, че Да, България могат да привлекат опитни хора!
41
Определено не ми вдъхва никакво доверие и не бих гласувал на кметските избори за Борислав Игнатов.
42
председател на съюза на порно-звездите в България.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 21205
архив

Група изгубени в джунглата пернишки туристи бяха открити по псуващи на майка папагали!

няма нови новини
Днес: 158
hot
най-четени новини в момента
сега
2982
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов подписа важен договор за "Турски поток": Искам да го наложим като Балкански (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
Астролог съветва: Бъдете милостиви тази сряда, с чисти помисли и благи дела
x