Икономка се грижи за 87-годишната легенда Гинка Станчева

Лица

Икономка се грижи за 87-годишната легенда Гинка Станчева

188644
на 07.05.2020
Икономка се грижи за 87-годишната легенда Гинка Станчева
Автор:   "Ретро"

Икономка се грижи почти денонощно за легендарната актриса Гинка Станчева. Дамата отменяла звездата във всичките ѝ домакински задължения, поддържала жилището ѝ изрядно чисто. Най-доволна Станчева била, че прозорците ѝ винаги светели, а хладилникът ѝ бил пълен с каквото обича, защото домашната помощница ходела на пазар вместо нея.

Да я наемат настоявала дъщерята на актрисата, която смятала за необходимо майка ѝ да има верен човек на разположение в ежедневието почти постоянно. Звездата от „Любимец 13“ и „Специалист по всичко“ първоначално реагирала остро на идеята на щерка си и се дърпала да пусне чужд човек в дома си, но впоследствие обмислила добре предложението и склонила глава. С времето обаче осъзнала, че така ѝ е много по-леко, а битовите тревоги вече не са нейна първа отговорност. Икономката пък се оказала изключително свястна и начетена жена, в чието лице Станчева открила приятелка, с която обичала да сяда на кафе, да ѝ разказва за славната си кариера и да обсъждат актуалните теми в държавата.

Макар да е на 87 години, Гинка продължава да има младежки дух и е все така неуморна, когато става дума за сцената. През есента на миналата година дори се яви на кастинг за роля, въпреки че е актриса от първа звездна величина. „Такива са правилата. Едно време го наричаха прослушване. Защо да се дърпам и да отказвам? Това беше толкова интересна възможност“, коментира тя за най-новата си роля във филма „Рая на Данте“, където играе майка на друг известен наш актьор – Владо Пенев. От екипа на продукцията търсели възрастна дама и я поканили да се яви на кастинга. Станчева сложила небрежен руж, малко червило и отишла на прослушването. Веднага я одобрили, защото е блестяща актриса. Във филма тя играе учителка по италиански на име Анна, която страда от деменция и през повечето време е на легло. Има обаче и светли дни, в които става, издокарва се с грим и се радва на живота – точно както всеки ден прави самата Гинка.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Разработиха молекула, която предотвратява фатален COVID-19 Разработиха молекула, която предотвратява фатален COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 221
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това