Илиана Раева пропищя от шашма на Руди Гела - бившият спортен министър отклонил 1,5 милиона за нова зала на гимнастичките

Час Пик ГЛАВНА

Илиана Раева пропищя от шашма на Руди Гела - бившият спортен министър отклонил 1,5 милиона за нова зала на гимнастичките

60917
на 19.11.2022
Илиана Раева пропищя от шашма на Руди Гела - бившият спортен министър отклонил 1,5 милиона за нова зала на гимнастичките
Автор:   ПИК

Бившият министър на спорта Радостин Василев е опитал да отклони пари, предвидени за нова зала за националните ни отбори по художествена гимнастика, по друго направление. За шашмата разказа президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

препоръчано

Преди 4 години Министерски съвет гласува 1,5 милиона лева за разширяване на националната база на стадион "Раковски". 

"Дойде министърът на ИТН Радостин Василев, за пореден път помолих необходимата бумащина с всички възможни разрешения, от всички възможни институции, да се внесе за гласуване в МС (такава е процедурата, министърът на спорта да ги внесе), за да се разреши строежът и той каза, че ще се запознае с тях.

След време ме извика неговият заместник и ми съобщи, че има една дузина неправомерно издадени документи и няма как да се направи разширението на залата. Отпуснах се на стола, вече нямах сили, но намерих да го попитам: как така? Та аз съм сигурна, че всички документи са изрядни. Той ми говореше някакви неща, как не са, а аз го гледах и сълзите ми напираха, но се овладях и смирено казах: ами добре, не мога повече… нямам сили повече… отказвам се...
Спечелихме всички възможни медали!! И няма кой да ти подаде ръка, за да направиш нещо, за което знаеш, че имаш всички необходими документи, съобразени със законите. И ще призная: тръгвах с абсолютно доверие към всеки, че е искрен и иска да ни помогне, и ми казва Истината за нещата. Уви… Лъжи, лъжи, лъжи. Както и да е.

Дойде новият министър Весела Лечева. Извика ме при нея. Бях заедно с генералния ни секретар Росина Атанасова. Показа ми документите и ми каза: Радостин Василев се е опитал да отклони парите по друго направление.

Гледах и не можех да повярвам… Защо, бе??? Защо сте такива, бе??? С комплекси ли сте, лоши хора ли сте, "пази Боже, сляпо да прогледа ли сте"? Чувствах се напълно обезверена, изпразнена от смисъл… Слушах… прочетох какво е направено и попитах: Защо??", пита Раева.

С днешна дата министър Лечева прави всичко, което и позволява Законът и поста и, за да помогне тази зала да се направи.

"Прави го като министър, прави го като един добър човек и го прави като един Голям спортист. Прави го, заради заслугите ни за най-успешния спорт последните 11 години! Прави го, защото е един отговорен министър. Защото дойде в залата, видя как работим и се разплака. Разплака се от вълнение, като видя препълнената зала, дисциплината, труда ни, организацията на работата ни. Прави го, защото така трябва да прави грижовният и отговорен министър, а аз вярвам, че тя е такава!Сега на всички ни от националния отбор надеждите ни са обърнати към нея.
Истина е, че бях престанала да си позволявам да вярвам, че ще имаме зала, където нормално да тренираме, но министър Лечева отново ми върна вярата! Благодаря Ви, министър Лечева, от името на цялото ни "златно" женско войнство", добави Раева.

През седмицата, по време на изслушване в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание, Лечева поясни, че предишното ръководство на Министерството на младежта и спорта е направило опит да трансформира 1,5 милиона лева в проект за енергийна ефективност.

"Така плановете за ново тренировъчно съоръжение на комплекс "Раковски" се забавят и оскъпяват, уточни тя.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
4 основни причини и 13 субфактора защо правим секс 4 основни причини и 13 субфактора защо правим секс
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! От ТЕЦ Бобов дол скочиха срещу съсипията на кабинета Петков: Управляваха ни хора, които не са имали един ден трудов стаж. Стигне ли се до закриване, излизаме на улицата. Няма да оставим политиците да се гаврят с нас (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! От ТЕЦ "Бобов дол" скочиха срещу съсипията на кабинета "Петков": Управляваха ни хора, които не са имали един ден трудов стаж. Стигне ли се до закриване, излизаме на улицата. Няма да оставим политиците да се гаврят с нас (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК