Илин Димитров: Към момента около 20 000 бежанци са настанени в хотели

Животът днес

Илин Димитров: Към момента около 20 000 бежанци са настанени в хотели

5718
на 03.09.2022
Илин Димитров: Към момента около 20 000 бежанци са настанени в хотели
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Наваксваме спада в туризма - това заяви служебният министър на туризма Илин Димитров. Той цитира данни, според които през 2019 г. броят на туристите в България до края на август е бил 6 100 000, а за тази година той е 5 150 000.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Целта ще е да бъде направена по-агресивна кампания, за да може летният туристически сезон да бъде удължен и през септември.

Летищата в Бургас и Варна надхвърлят със 70% предварителните прогнози за натовареност.

Българският турист представлява 60% от заетостта по българското Черноморие, каза още Димитров пред БНТ.

По думите му възстановяването на германския пазар е бавно, в Чехия стоим много добре, в Полша. Над 60 000 са посетителите от Русия, каза още министърът на туризма. Над 70% от тях са собственици на ваканционни имоти по морето.

По думите на министъра към момента около 20 000 бежанци са настанени в хотели, като ще се направи опит програмата да бъде удължена до края на октомври.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК