Има съмнения за още една жертва на садиста Захари, изтезавал кучето Мечо

Крими

Има съмнения за още една жертва на садиста Захари, изтезавал кучето Мечо

6725
на 24.11.2022
Има съмнения за още една жертва на садиста Захари, изтезавал кучето Мечо
Автор:   ПИК

Има съмнения за още една жертва на Захари Шулев - мъжът, който прояви особена жестокост към кучето Мечо. Четириногото все още не е открито, заяви адвокат Мариета Караджова пред БНТ.

препоръчано

"Кучето Мечо се намира в приюта на Animal rescue и се възстановява. Когато го открили не е било сигурно дали то ще оцелее, защото освен двете счупвания е имало и множество прорези рани и оттоци от силни удари и ритници. Той все още е наплашен и депресиран, но се работи с него. Вече излиза и на кратки разходки", заяви Караджова.

Няма висока активност на хора, които да подават сигнали срещу насилието над животни. "Безразличието и страхът ни е основният проблем. Има проблем и в комуникацията между гражданите и МВР. От 112 не искат да приемат сигнали и за насилие над животни", посочи адвокат Караджова.

По думите й Зоополицията съществува само на хартия. "Това е не работещо звено. МВР трябва да започне да гледа много сериозно на този тип престъпления.Огромен процент от сексуалните насилници имат история с насилие над животни", посочи още тя пред БНТ.

"Виждала съм групи в социалните мрежи, които са създадени единствено с цел насилие над животни. В тях си разменят съвети как да тровят животни и да стрелят по тях. Има съвети дори как се разрязват мускули и тела на животни. Прокуратурата трябва да се заеме с проблема. Наясно съм, че трудно се доказват такива престъпления. Ако извършителите бъдат викaни на разпит и се извършват някакви претърсвания в домовете им, е напълно възможно да се открият доказателства", допълни юристката.

"Искаме среща с министър Иван Демерджиев, за да го попитаме как ние като юристи да подпомогнем на МВР да разкрива тези престъпления", допълни тя.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Учени: Хомеопатията влияе на имунната система Учени: Хомеопатията влияе на имунната система
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Радев размаха пръст на парламента на консултациите с Български възход. Янев: Правителство трябва да има (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Радев размаха пръст на парламента на консултациите с "Български възход". Янев: Правителство трябва да има (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК