ИНФАРКТЕН ПЛЕНУМ НА БСП! Социалистите решават дали да участват в бъдещо правителство, оставка на Нинова не е предвидена

Епицентър

ИНФАРКТЕН ПЛЕНУМ НА БСП! Социалистите решават дали да участват в бъдещо правителство, оставка на Нинова не е предвидена

53970
на 25.07.2021
ИНФАРКТЕН ПЛЕНУМ НА БСП! Социалистите решават дали да участват в бъдещо правителство, оставка на Нинова не е предвидена
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Пореден инфарктен пленум ще проведе БСП днес. Социалистите се събират съвместно с коалиционните партньори, народните представители от парламентарната група на "БСП за България" и членовете на предизборния щаб.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Заседанието на съвета идва след вчерашните консултации между парламентарната група на социалистите и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", приключили с общи приоритети, но и със съществени разминавания по данъчната политика, преизчисляването на пенсиите и евентуалните приватизации. Лидерът Корнелия Нинова определи резултата като "първа добра крачка към разговори и диалог за намиране на съгласие за съставяне на правителство". Социалистите ще вземат решение дали разговорите между двете партии да бъдат продължени.

Националният съвет на БСП обаче трябва колективно да приеме съвместна позиция относно приоритетите за водене на преговори с парламентарно представените партии и политическите действия при евентуално възлагане на проучвателен мандат за съставяне на правителство. Социалистите са категорични, че няма да отстъпят от своите приоритети за едно бъдещо управление, сред които е причисляването на пенсиите:

"Ние настояваме това да стане бързо, сега с актуализация на бюджета още тази година, за да помогнем на възрастните хора веднага. Не сме по Македония и Истанбулската конвенция", каза Нинова.

В дневния ред на пленума се предвижда да бъде представен и доклад за резултатите от парламентарните избори, както и анализ на кампанията и мерки за действия, които е необходимо да предприеме левицата. Темата за евентуалната оставка на лидера Корнелия Нинова не е включена в дневния ред. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК