Инфлацията в Еврозоната забави темпове

Европа

Инфлацията в Еврозоната забави темпове

10883
на 01.04.2020
Инфлацията в Еврозоната забави темпове
Автор:   ПИК

Годишната инфлация в еврозоната е забавила темп до 0,7 на сто през март в резултат на спада на цените на енергията, сочи предварителна оценка на Евростат, която е много под целевите малко под 2 на сто, препоръчвани от Европейската централна банка (ЕЦБ).

препоръчано

През февруари инфлацията беше 1,2 на сто на годишна основа. В разгара на епидемията от коронавирус цените на енергията са продължили да спадат силно (минус 4,3 на сто спрямо минус 0,3 на сто през февруари).

Петролните пазари се сриват от няколко седмици под влиянието на кризата с коронавируса и драстичните мерки за ограничаване на пътуванията, въведени за спиране на пандемията. Това стопи търсенето на суровината. Освен това Саудитска Арабия и Русия си обявиха ценова война.

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 314
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това