Иранските военни предупредиха съюзниците на Израел да не се намесват в конфликта, иначе...

Близък изток

Иранските военни предупредиха съюзниците на Израел да не се намесват в конфликта, иначе...

25316
преди 6 часа
Иранските военни предупредиха съюзниците на Израел да не се намесват в конфликта, иначе...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Въоръжените сили на Иран заявиха, че ще атакуват "базите и интересите" на поддръжниците на Израел в региона, ако те се намесят директно срещу Техеран, и добавиха, че всяко ответно действие от страна на Израел на ракетното нападение ще доведе до "огромни разрушения" на израелска инфраструктура, предаде Ройтерс.

препоръчано

Иранската ракетна атака срещу Израел имаше за цел да убие хиляди израелски цивилни, заяви пред "Франс прес" израелски военен говорител, определяйки я като безпрецедентна.

свързани новини

"Намерението да бъдат убити мирни граждани е безпрецедентно. Целта на Иран беше да убие хиляди цивилни", като изстреля около 180 ракети по Израел, каза говорителят.

Израелската армия съобщи, че системата за противовъздушна отбрана е прехванала голяма част от иранските ракети.

Военно-космическите сили на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция обаче заявиха, че "мишена на изпратените от тях десетки балистични ракети" са били "важни обекти на силите за сигурност и военните в окупираните територии. Те уточниха, че са обстрелвали три военновъздушни бази около Тел Авив и твърдят, че "90% от изстреляните ракети успешно са поразили целта си".

Гвардейците на Революцията съобщават също, че за първи път са използвали хиперзвукови ракети "Фатах", предаде БТА, като цитира Ройтерс.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва да води хорото след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва "да води хорото" след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК