Искрен Веселинов с горещ коментар: Прогнозирам оправдателна присъда за Нено Димов

Политика

Искрен Веселинов с горещ коментар: Прогнозирам оправдателна присъда за Нено Димов

21339
на 14.01.2020
Искрен Веселинов с горещ коментар: Прогнозирам оправдателна присъда за Нено Димов
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Поставиха се доста тежки въпроси и това мисля, че е част от необходимото, за да бъдат изчистени отношенията и да се гради доверие. И тежките въпроси, поставени от нас, бяха свързани с фигурата на министъра в оставка Нено Димов. Той се натоварва с вина на десетки лица, отговорни за това да се стигне до водната криза. Тома заяви пред Нова телевизия Искрен Веселинов, съпредседател на коалицията Обединени патриоти, коментирайки резултатите от проведения днес коалиционен съвет между "Обединени патриоти" и ГЕРБ в Министерски съвет.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

"Това, което се случва в Перник, е върхът на айсберга - една недостатъчна обезпеченост на ВиК сектора, която продължава повече от 20 години. Вина има всеки, участвал в този процес", допълни той.

"Аз в съдебната власт трудно мога да се меся и коментирам. Трябва да се коментира на база осъдителни или оправдателни присъди. Аз прогнозирам по-скоро оправдателна присъда на господин Нено Димов", заяви още той.

Според Веселинов "очевидно има проблем не само с органите на властта, но и с доверието на гражданите". "Но това не означава, че ние приемаме господин Димов да бъде изкупителната жертва", подчерта политикът.

Искрен Веселинов заяви още, че наред с тежкия разговор на тема отговорност е имало и позитивна част в коалиционните коментари: "Приехме една конкретна насока в МОСВ и насоки, за да заработи по-активно коалицията".

На въпрос дали Патриотите одобряват номинирането на Емил Димитров-Ревизоро за нов министър на околната среда и водите, той заяви, че преди да е имало среща с ГЕРБ, Обединени патриоти "са се разбрали помежду си".

Веселинов заяви, че няма информация върху Нено Димов да е оказван натиск, за да подаде оставка. "В случая ние уважихме неговото желание. А за вината се произнася съдът. Във всеки случай - отговронстта за празния язовир край Перник не е еднолично на Нено Димова, а ако той е виновен, то той е един от последните виновници".

Веселинов заяви, че "разговорът около неговата персона за министър е бил единствено във вестниците": "По отношение на това защо избираме Емил Димитров - той има изключително голям административен опит и характер да се бори с нередностите. Ние го слагаме на този "горещ стол", за да разплете нещата докрай и да ги сложи на мястото им. Ние издигаме кандидат, само когато има подкрепа и на двете политически сили. Както каза премиерът "Няма ваши, няма наши".

"Господин Димов го предложихме, защото беше експерт, сега изпращаме един боец. Да видим как той ще се справи с проблемите... Нека да бъдем наясно, че процесът на управление на водите не е само в едно ведомство - МОСВ. Там те се управляват като ресурс. Ние смятаме, че комплексното управление се е загубило някъде. Не може язовири да се източват на база с едно телефонно обаждане до "бай Иван, който държи копчето на язовира" и да няма следа", коментира Веселинов.

Той бе категоричен, че вотът на недоверие към кабинета няма да мине: "Ние така и не сме видели мотиви за този вот. Има само едно общо говорене по телевизора - махайте ги тия. На всеки три месеца има такова говорене с един и същ лайт мотив".

Веселинов посочи, че сред Патриотите няма "крамоли". "Идеята е да си кажем кривиците, за да вървим напред, а не да премълчаваме и да предприемаме някакви ходове зад гърба на управлението. Ние, Патриотите, имаме конкретни цели в това управление, влезли сме в това управление, за да свършим определена работа. И ще я свършим", заяви Искрен Веселинов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
СКАНДАЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ: Още не са разпитвали Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ-то в митниците (ВИДЕО) СКАНДАЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ: Още не са разпитвали Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ-то в митниците (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК