ИСТАНБУЛ ГО ОТЕГЧИ: Евертън поканил Моуриньо

Световен футбол

ИСТАНБУЛ ГО ОТЕГЧИ: Евертън поканил Моуриньо

12444
преди 6 часа
ИСТАНБУЛ ГО ОТЕГЧИ: Евертън поканил Моуриньо
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Жозе Моуриньо е пред сензационно завръщане като мениджър в Англия. 61-годишният португалец, който е водил Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм във Висшата лига, още през лятото е бил потърсен да поеме Евертън, а в цялата фабула има индиректна българска връзка.

препоръчано

Както е видно от публикации отвъд Ламанша, първият разговор с човек, близък до бъдещия собственик на „карамелите” Дан Фридкин се е състоял между 15 и 20 август.

Интересното е, че по средата на този период – на 18-и, Специалния гостува с настоящия си отбор Фенербахче на новака в турската Суперлига Гьозтепе, чийто треньор е Станимир Стоилов. Мачът завърши 2:2, като селекцията на Мъри максимално затрудни именития си съперник, припомня "Мач телеграф“.

Към днешна дата Моуриньо е все по-близо до момента, в който ще си тръгне от Истанбул и ще поеме към Ливърпул. Той изглежда напълно отегчен и незаинтересован от живота край Босфора и не крие, че не е на мястото си. Освен това след загубата от Галатасарай (1:3) в дербито и измъчения хикс (1:1) при гостуването на нидерландския Твенте в Лига Европа съвсем не е хепи.

Твърди се, че бил готов дори сам да поеме неустойката по предсрочното прекратяване на договора си с “фенерите”, което декларирал при разговора си за Евертън с Дан Фридкин.

Американският бизнесмен до няколко дни се очаква да финализира сделката по придобиването на контролния пакет акции. Баровецът вече е постигнал споразумение с настоящия собственик Фархад Мошири да плати до последното пени за неговия дял от 94,1 процента в клуба.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК