И бабите в Червен бряг гледат щанги. Карлос Насар: Цял български народ беше зад мен

СПОРТЪТ ДНЕС

И бабите в Червен бряг гледат щанги. Карлос Насар: Цял български народ беше зад мен

14255
на 10.08.2024
И бабите в Червен бряг гледат щанги. Карлос Насар: Цял български народ беше зад мен
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Олимпийски титли и общо седем медала за България в рамките на два дни на игрите в Париж. Минорното настроение у българската делегация по време на голяма част от Олимпиадата беше заменено от триумф и гордост, когато дойде време за финалите в традиционни за България за спортове.

препоръчано

В петък голямата радост дойде от Карлос Насар, който изглежда имаше сили за повдигне Айфеловата кула, но и тези 404 кг в двубоя му бяха достатъчни за световен рекорд и и златен медал в категория до 89 кг в турнира по вдигане на тежести.

Христо Стоичков, Стефка Костадинова и още стотици България направиха така, че Насар да се чувства като у дома си. Всъщност той е роден в Париж, но цял Червен бряг стискаше палци за шампиона. Той пък определи победата като кацане на Марс.

„Единственото нещо, което мога да кажа е, че съм горд с всеки един, който е прославил родината ми. Аз няма как да знам дали ще стана олимпийски шампион или няма да стана, но исках да дам кураж на останалите наши участници на олимпиадата. Ние сме българи, трябва да стъпваме с гордост тук. Самият факт, че сме тук е Космосът, или Марс. Трябва да сме горди, да се наслаждаваме на това нещо и да го правим по най-добрия начин, по който можем да го направим”, заяви олимпийският златен медалист и световен рекордьор Карлос Насар.

Усети ли вече еуфорията тук във Франция, еуфорията, която е в България? „Аз не съм спирал да я усещам и именно затова бях толкова уверен и смел и преди състезанието, и по време на състезанието, защото цял български народ беше с мен на подиума”, допълни спортистът.

Неговата майка Поля се радва, че синът ѝ е насочил енергията си в правилата посока, което го отведе до олимпийската титла. „На всички състезания досега той обединяваше града ни. Абсолютно всеки един, дори бабите в Червен бряг гледат щанги. И сега започна и нацията да обединява. Виждаме колко много публика, колко много фенове. Всички му се възхищаваме и се учим от него”, каза майката на шампиона пред NOVA.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК