Кабинетът прави Национален съвет по антикорупция

Политика

Кабинетът прави Национален съвет по антикорупция

5715
на 04.07.2017
Кабинетът прави Национален съвет по антикорупция
Автор:   ПИК

Правителството ще разгледа Проект на постановление за промени в постановление №136 на Министерския съвет от 2015 г. за създаване на Национален съвет по антикорупционни политики. Това предвижда първата точка от дневния ред на министрите в кабинета „Борисов“ 3 за днешното правителствено заседание. Предложението е внесено от вицепремиерa по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. Освен това, министрите ще разгледат и Проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2017 г. за финансово осигуряване на дейностите по Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа”, одобрена с решение №216 на МС от 2017 г. за одобряване на Национални програми за развитие на образованието.

препоръчано

Точката е по предложение на просветния министър Красимир Вълчев, който освен нея, е предложил кабинетът да гласува и Проект на решение за отпускане на персонални пенсии по Кодекса за социално осигуряване. Правителството ще обсъди още и Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2017 г. за изплащане на стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2017 г., приета с постановление №46 на МС от 2017 г.
Също така министрите ще гласуват Проект на постановление за промени на Постановление №138 на правителството 2014 г. за създаването на Национален съвет по демографска политика към МС.

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това