Казват през февруари пазят ли ваксините срещу COVID-19 от пренасяне на вируса

Европа

Казват през февруари пазят ли ваксините срещу COVID-19 от пренасяне на вируса

7246
на 13.01.2021
Казват през февруари пазят ли ваксините срещу COVID-19 от пренасяне на вируса
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

През февруари се очаква яснота дали ваксинираните срещу Ковид-19 могат да останат преносители на вируса на болестта и така да заразяват хора без имунизация. Това съобщи Алберт Бурла, изпълнителен директор на "Пфайзер", в разговор с евродепутати от групата на Европейската народна партия., цитиран от БТА.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Той добави, че във второто тримесечие на тази година ръководената от него лаборатория ще достави в ЕС 75 милиона дози ваксина. По неговите думи до края на годината може да се очаква "Пфайзер" да произведе два милиарда дози, вместо 1,3 милиарда, заради успешно мащабно развитие на производствените мощности.

Бурла поясни, че засега доставките изглеждат ограничени заради липсата на достатъчно суровини за производството на ваксината. По неговите думи препаратът на "Пфайзер" със сигурност действа срещу разновидностите на вируса, открити в Южна Африка и във Великобритания.

Франц Хаас, изпълнителен директор на "КюрВак", отбеляза, че представляваната от него лаборатория разработва технология за подобна ваксина от 20 години. Целим нашата васкина да не изисква поставянето на две дози, добави той.
Еврокомисарят по иновациите, изследванията, културата, образованието и младежта Мария Габриел добави, че бързото развитие на ваксините е било възможно заради дългогодишните европейски инвестиции в научните изследвания. По нейните думи е необходимо обединение на силите, разширяване на обмена на данни и осигуряване на по-лесно финансиране на изследователите.

Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис заяви, че е необходима борба с дезинформацията, за да се повиши доверието във ваксините. Промените в света от последните месеци граничат с научната фантастика, коментира тя.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 118
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК