ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Стъпките за перфектното месо, когато го готвим, са само пет, но са златни правила и винаги храната с тях става чудно вкусна и такава, каквато трябва да бъде.
Първо трябва да изсушите добре месото с хартиена кърпа. Така ще добие златистата коричка, която всички обичаме, но и няма да пуска излишна вода, когато го готвим.
Трябва да го запържите в добре загрят тиган, който да е с дебело и незалепващо дъно (когато не използвате скара или барбекю).
Ако месото е размразено, по-добре не го солете преди да го готвите, за да стане жилаво. Ако все пак искате да го направите, по-добре да е в края на приготвянето.
Друга важна стъпка е да разтворите малко захар с вода и с това да намажете месото преди приготвяне, за да добие хубавата си коричка.
Също така мажете пържолите с горчица или комбинация от масло (растително) и оцет и оставете в тази марината за час или два. Това ще го направи меко и крехко.


