BG EN

Каква е тайната на перфектно изпеченото месо

Животът днес

Каква е тайната на перфектно изпеченото месо

20667
на 07.11.2022
Каква е тайната на перфектно изпеченото месо
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Стъпките за перфектното месо, когато го готвим, са само пет, но са златни правила и винаги храната с тях става чудно вкусна и такава, каквато трябва да бъде.

препоръчано

Първо трябва да изсушите добре месото с хартиена кърпа. Така ще добие златистата коричка, която всички обичаме, но и няма да пуска излишна вода, когато го готвим.

Трябва да го запържите в добре загрят тиган, който да е с дебело и незалепващо дъно (когато не използвате скара или барбекю).

Ако месото е размразено, по-добре не го солете преди да го готвите, за да стане жилаво. Ако все пак искате да го направите, по-добре да е в края на приготвянето.

Друга важна стъпка е да разтворите малко захар с вода и с това да намажете месото преди приготвяне, за да добие хубавата си коричка.

свързани новини
Боб с печено месо
Боб с печено месо
22190
на 11.03.2014

Също така мажете пържолите с горчица или комбинация от масло (растително) и оцет и оставете в тази марината за час или два. Това ще го направи меко и крехко.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 14 декември - пътуване ще се отрази освежаващо на Везните, успехът е със Скорпионите, които работят през почивния ден САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 14 декември - пътуване ще се отрази освежаващо на Везните, успехът е със Скорпионите, които работят през почивния ден
ПИК TV x
Преди концерта на Род Стюарт: Рафи сменя гума на политик Преди концерта на Род Стюарт: Рафи сменя гума на политик
ново
Днес: 94
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК