Какво обсъдиха в телефонен разговор Зеленски и Макрон

Европа

Какво обсъдиха в телефонен разговор Зеленски и Макрон

11366
на 01.04.2023
Какво обсъдиха в телефонен разговор Зеленски и Макрон
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че е разговарял по телефона с френския президент Еманюел Макрон, предадоха световните агенции.

препоръчано

Двамата са обсъдили ситуацията на бойното поле в Украйна и сътрудничеството в областта на отбраната.

Телефонният разговор се е състоял броени дни преди Макрон да отпътува за Китай, където темата за Украйна се очаква да бъде засегната по време на разговорите му с китайските лидери.

Зеленски каза, че с Макрон са обсъдили по-нататъшните стъпки за реализиране на украинското предложение за мир.

Телефонният разговор между двамата лидери последва деня, в който бе отбелязана първата годишнина от изтеглянето на руските сили от украинския град Буча. Вчера френският президент Макрон обвини Москва, че е допуснала и дори насърчила военните престъпления на руската армия в Украйна, предаде Франс прес.
"Руската агресия доведе до системна организация на военните престъпления срещу Украйна и срещу населението й. И вместо да накажат тези престъпления, противоречащи на всички закони на войната, руските лидери ги допуснаха и дори ги насърчиха, незачитайки международното право и с ясната цел да подчинят украинската нация със сила", заяви Макрон във видеобръщение, излъчено по време на среща на върха, състояла с в Киев и посветена на темата за престъпленията в Буча.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Красен Кралев обясни какво е общото между ГЕРБ и Реал Мадрид. Борисов: Трябва да победим така, че да можем да направим правителство (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Красен Кралев обясни какво е общото между ГЕРБ и Реал Мадрид. Борисов: Трябва да победим така, че да можем да направим правителство (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК