Вход
София
Времето в София -13 o C

Какво разкрива за връзката ви позата, в която заспивате

Какво разкрива за връзката ви позата, в която заспивате

на 21.02.2020
12894
0
Какво разкрива за връзката ви позата, в която заспивате
Автор: ПИК
21.02.2020
0
12894

Всички знаят, че ключът към поддържането на здрави отношения е добрата комуникация, но каква роля играят всички онези неща във вашата връзка, които не се въртят около говоренето – като гушкането например? Оказва се, че доста голям.

Тези трикове работят безотказно! Ето как да заспивате лесно и да си отпочивате добре

Тези трикове работят безотказно! Ето как да заспивате лесно и да си отпочивате добре

На много хора им се случва да спят само по пет, шест, че...

на 22.09.2017

Според проучване от 2014 г. на психолога от Университета на Хертфордшир професор Ричард Уайзман, позицията, в която се гушкате с партньора си, може да бъде огромен показател за вашето щастие и отношения.

Като цяло езикът на тялото може да бъде чудесен начин да научите повече за динамиката във взаимоотношенията ви, независимо дали са романтични или не. „Езикът на тялото е отличен показател за това, което е в съзнанието на хората и нещата, които те не казват. Наистина е точен до 80%“, разкрива пред Elite Daily Трейси Браун, експерт по езика на тялото. Когато става дума за сън обаче, езикът на тялото не трябва да се приема на 100%, като се има предвид факта, че двойката не винаги разполага телата си умишлено по определен начин по време на сън.

Проучването на Уайзман, в което над 1000 души са помолени „да опишат предпочитаното си положение за сън и да оценят личността и качеството на връзката си“, разкрива, че 86% от анкетираните, които са признали, че спят на по-малко от сантиметър разстояние един от друг, твърдят, че са щастливи в отношенията си, в сравнение само с 66% от двойките, които спят на няколко сантиметра един от друг.

Ето какво друго може да каже предпочитаната от вас позиция за сън за вашата връзка:

Ако двамата спите в двата края на леглото с гръб един към друг

В своята рубрика в “Daily Mail” експертът Трейси Кокс нарича спането в противоположните краища на леглото „преди развод“ или „след скандал“, в зависимост от ситуацията. „Многото пространство между вас по време на сън обикновено се равнява на емоционалното разстояние, докато сте будни“, пише тя. За разлика от това, „94% от най-щастливите двойки са тези, които протягат крак или ръка един към друг, разменят дума, целувка или друг успокояващ и мил жест.“ Кокс също пише, че ако прекарате нощта обвили ръце около себе си, защото не усещате любовта на партньора си, може подсъзнателно да се опитвате да защитите сърцето си – физическа реакция на емоционален проблем, който е на по-дълбоко ниво.

ТРИК! Как да заспивате за една минута?

ТРИК! Как да заспивате за една минута?

Дихателното упражнение "4-7-8“ ще ви помогне да...

на 16.07.2018

Ако спите здраво прегърнати и лице в лице

Така може да ви стане горещо, неудобно или просто неприятно (особено през летните месеци), но това може да е позицията, която е най-показателна за всеотдайни, взаимни и дълбоки отношения, в които не можете да се наситите един на друг. Да спиш в ръцете на партньора си може да е знак за истинско удовлетворение от отношенията. „Това означава, че животът ви е преплетен, че работите като двойка“, казва Пати Ууд, експерт по езика на тялото. „Вероятно завършвате изреченията си и се грижите много един за друг.“

Ако спите гръб в гръб, но дупетата ви се докосват

Не се притеснявайте, спането по този начин не означава, че мразите половинката си! Това може да показва желанието ви да останете свободен дух, дори когато сте романтично обвързани. Пати Ууд казва, че докосването единствено на дупетата демонстрира вашата ангажираност да останете сексуално свързани. И все пак гледането в различни посоки показва способностите и на двамата да цените собственото си пространство, да се доверявате един на друг и да останете независими.

Ако спите в поза „лъжички“

Според Кокс, лъжицата е „класическото щастливо положение на двойката – и двамата сте влюбени и искате да бъдете физически близки.“ Ууд нарича лъжицата „уязвима“, изтъквайки, че това е една от най-сексуално изкушаващите позиции за гушкане. Ууд разказва пред “Cosmopolitan”, че ако сте малката лъжица, позицията е сексуална, но и означава „Аз ти се доверявам.“ Ако сте голямата лъжица, това може да означава, че сте защитник на партньора си, а ако спите прегърнати по този начин, но с малко разстояние помежду си, това означава „Пазя ти гърба, можеш да разчиташ на мен“, без да е толкова сексуално.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21123
архив

Режисьор прави кастинг за новия си филм и казва на поредната кандидатстваща актриса: - Госпожице, изобразете нещо еротично, но с неочакван край. - А!.. Аааа!.. Аааааа!.. Ааааа-а-а-а-апчих!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x